4 Aylık Kız Çocuğu
105 görüntüleme
B
Berna Y. K.
23 Haziran 2025 17:05
Kızım 4 aylık anne sütü ve mama ile besleniyor ama anne sütü çok az ne sıklıkla ve nasıl beslemeliyim lütfen cevaplar mısınız
G
Gizem K.
23 Haziran 2025 17:42
Bende aynı şekilde besliyorum, anne sütü ve mama, gece süt daha fazla olduğu için 9dan sonra sabah 6-7 ye kadar mama vermiyorum, gece 3 saatte bir emziriyorum. Gündüz 2 saate bir. Gün içinde de eğer doyduğunu hissedersem ağlamazsa, mama vermiyorum ancak mama verirsem de 90 ya da 120 ml hazırlıyorum, mamadan sonra 120 verdiysem 3-4 saat 90 verdiysem 2 saat sonra ortalama acıkıyo belli ediyo ve tekrar emzirebilirsem emziriyorum. Bizim rutinimizde ama 1-2 biberon mama var o da genelde akşam 18.00 gibi oluyo o saatte huysuzluğu artıyo. Ya da gece uyumadan önce oluyo ve 120 yapıp 3-4 saat bekliyorum. Her bebek ayrı tabiki kilosuna haftasına göre değişir ama bizim rutinimiz bu şekilde paylaşmak istedim.
T
Tuğba Y.
25 Haziran 2025 06:59
Bende de durumlar öyle. Gerçekten akşamları o kadar yoğun oluyor ki süt sabaha kadar epey emiyor. Her koşulda önce emdiriyorum ben ne zaman isterse bi saat yok. Kucağımda kafasını memeye çevirince yada dudaklarını yalayınca bil ki acıktı. Sonra 4.ay meme reddi olayı devreye giriyo emip bırakıyor diyorum galiba süt miktarım az mama vereyim. Böyle rahatladım ve sürüm arttı inan. Mama vermek hiç istemiyordum verme diyen çoktu doktorum ver bu dönemde dedi hastalıktan kilo kaybo vardı sütüm azalmıştı. 5-10dk emzir sonra 90-120arası yap bende öyle yapıyorum çok nadir 150 alıyor. Emdikten sonra biberonu tam bitirmiyor bile. Sütünede zaman tanırsın. Klasik booool su bende işe yaradı birazda kafayı emme olayına takmayıp rahatlatmak. Sende rahatla azalmayı takma bak düzelir