4 Aylık Kız Bebek Bezde Kan
105 görüntüleme
H
Hatice K.
8 Ağustos 2025 10:24
Merhabalar bebeğim 19 haftalık bugün ilk defa bezinde var ile yok arasında çok kırmızı olmayan bir lekelenme gördüm sadece anne sütü alıyor idrar sayısı azaldı terlemesi çok fazla bu durumu yaşayan oldu mu
Ş
Şeyda B.
8 Ağustos 2025 10:30
Merhaba bebeğinizin bezindekiler ürat kristali bunun sebebi de havaların sıcak olmasından kaynaklı terlemeyle sıvı kaybettikleri için idrar yoğunluğu artıyor ve ürat kristali oluyor genelde turuncu renkte olur emzirmeyi arttırmanızı öneririm kendinizde su içmeyi arttırın çünkü sütteki su oranı yazın daha çok oluyor haliyle sizin de suya olan ihtiyacınız artmış oluyor birde oda ısısını düşürebilirseniz de iyi olur
H
Hatice K.
8 Ağustos 2025 10:34
Tavsiyeniz için teşekkür ederim 🙏🏼

Ayça K. A.
Hemşire
8 Ağustos 2025 10:39
Bebeğinizin sıvı alımını arttırmanızı tavsiye edeceğim bezdeki kan benzeri pembe lekeler genelde sıvı alımının az olduğunu gösterir.
H
Hatice K.
8 Ağustos 2025 10:41
Hiç su vermiyorum günlük su vermeye başlamalı mıyım Ayşe Hanım
Z
Zuhal A. B.
8 Ağustos 2025 12:44
12 haftalık erkek bebek de aynı durum oldu dışarı çıktığımızda çok terledi hava da sıcaktı hemen ertesi gün çiş de azalma ve sararma oldu sık sık emzirdim geçiyor gibi doktorumuz şu verin dedi fakat verdiğimde hep kustu
H
Hatice K.
8 Ağustos 2025 12:47
Bizim doktorumuz da bol emzirme demişti su hiç verilmedi aksine büyüklerde vermemi söylüyorlar arada kaldım.
Ş
Şule D.
8 Ağustos 2025 12:51
Merhaba aynı durumu tatile gittiğimizde yaşamıştım hemen doktorumuza fotoğraf göndermiştim çok korkmuştum ama bana sıvı alımından kaynaklı olduğunu sıcaklardan kaynaklı olduğunu söylemişti ek gıdaya bile geçmemiştik henüz ama su vermemi söyledi bende hemen küçük biberon alıp bol bol su içirip emzirmeye başlamıştım hemen ertesi güne kalmadan düzelmişti bu olay geçen sene oluyor
Ş
Şule D.
8 Ağustos 2025 12:52
Biberon tarzı bişeye alışsın istemiyorsanız çay kaşığıyla da verebilirsiniz suyu
T
Tuğçe ..
8 Ağustos 2025 12:55
Merhaba bizde 19 haftalığız benim doktorum da bol bol su vermemi söyledi
H
Hatice K.
8 Ağustos 2025 12:59
Çok teşekkür ederim kızlar emzirmeden hemen sonra çay kaşığı ile su vermeye özen göstereyim o zaman ilk bebeğin tecrübesizliği ve korkusu ile su vermiyorduk ama hava durumlarından kaynaklı anlaşılan çok teşekkür ederim

Ayça K. A.
Hemşire
10 Ağustos 2025 22:38
6 aydan önce bebeklere su vermiyoruz. Sıvı arttırın derken sık sık emzirmekten bahsediyorum. Sürekli emzirin 🙏🏼🙏🏼🙏🏼
Ş
Şule D.
11 Ağustos 2025 23:12
Ayça hanım biz tatildeydik bu durumu yaşadığımızda ve çok sıcaktı gerçekten bizim bile dayanamadığımız durumda bebekler hiç dayanamıyor ve eğer annedeki süt yeterli gelmiyorsa o sıvıyı bir şekilde alması lazım. Ben tatil süreci boyunca kaynamış ılımış suyu verdim ve sonrasında ek gıdaya geçinceye kadar su vermedim ama tatilde ciddi ihtiyaç vardı belki benim beslenmemden kaynaklı sütüm yetersizdi bilmiyorum ama bu durumu yaşamıştım bikaç gün su ve emzirmeyle de geçti çok şükür