4 Aylık Kilo

135 görüntüleme
N

Nur A.

29 Nisan 2026 13:11
Erkek bebeğim anne sütü ile besleniyor 2980 kilo 48 cm doğdu şuan 4 aylık 5950 kilo 60 cm ebe kilosu az 7 kilo olması lazım dedi günlük 5-6 bez görüyorum çevreye ilgisi arttığı için de sık sık ama az emiyor ruh halide genel olarak güzel huzursuz değil persentili nasıl yada kilo alımı için ne yapmam gerekir
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
29 Nisan 2026 13:24
Bebeğinizin Kilo Durumu ve Öneriler

Bebeğinizin doğum kilosu 2980 gram, boyu 48 cm, 4 aylıkken kilo ve boyu sırasıyla 5950 gram ve 60 cm. Doktorunuz 4 aylıkken 7 kilo olması gerektiğini söylüyor.

Kilo Değerlendirmesi

Bebeğinizin kilo alımı şu ana kadar ortalama olarak değerlendirilebilir. Ancak, doktorunuzun belirttiği gibi 7 kilo olması beklenirken 5950 gram olması biraz düşük görünüyor.

Bez Sayısı ve Emzirme

Günlük 5-6 bez değiştiriyorsanız, bu iyi bir işaret. Bebeğinizin emzirme sıklığı az da olsa, çevreye ilgisi artmış ve ruh hali genel olarak güzel.

Öneriler

Kilo alımını desteklemek için aşağıdaki önerilere dikkat edebilirsiniz:

1. Anne sütüne devam: Bebeğiniz anne sütü ile besleniyor, bu nedenle süt kalitenizi ve miktarınızı arttırmak için bol sıvı tüketmeye özen gösterin.
2. Sık emzirme: Bebeğiniz sık sık ama az emiyor, bu nedenle onu istediği zaman emzirebilirsiniz.
3. Katı gıdaya geçiş: 4 ay sonrasında katı gıdaya başlanması önerilebilir. Ancak, doktorunuzla konuşarak uygun bir plan belirleyin.
4. Doktor takibi: Bebeğinizin kilo ve gelişimini doktorunuzla düzenli olarak takip edin.

Persentil Değerlendirmesi

Bebeğinizin persentil değerini doktorunuz hesaplayabilir. Bu değer, bebeğinizin kilo ve boyunun ortalama değerlerle karşılaştırılmasıdır.

Her bebek farklı hızda büyür. Endişe etmeyin, doktorunuzla işbirliği içinde bebeğinizin gelişimini takip edin.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Bebeğinizin Kilosu Normal mi?
2. Bebeğinizin Kilosu Normal mi?
3. Bebeğinizin Kilosu Normal mi?
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
F

Fidan A.

29 Nisan 2026 13:28
Merhaba. Bizde doktorlar bebek sadece anne sütü alıyorsa, ayda 500 gram alması da doyduğunu, bes etdiyini söylüyorlar. Bu uygulamada da günün mesajı olaraq gelmişdi, günlük 4-5 bez çıkıyorsa, demek bebek doyuyor.

Bana bir doktor mama bol-bol ver çok kilo alsın demişdi. Dedim bana kilolo olmasi değil, salıklı olması lazım. Doktoru deyişdim.
N

Nur A.

29 Nisan 2026 13:31
Fidan Ali
Merhaba. Bizde doktorlar bebek sadece anne sütü alıyorsa, ayda 500 gram alması da doyduğunu, bes etdiyini söylüyorlar. Bu uygulamada da günün mesajı olaraq gelmişdi, günlük 4-5 bez çıkıyorsa, demek bebek doyuyor.

Bana bir doktor mama bol-bol ver çok kilo alsın demişdi. Dedim bana kilolo olmasi değil, salıklı olması lazım. Doktoru deyişdim.
Evet haklısınız sağlıklı olduğu sürece bende sorun görmüyorum ama çevrede zayıf diyen çok ebe de öyle diyince üzüldüm
F

Fidan A.

29 Nisan 2026 13:31
Birde doğum kilosundan sonra 200 geam bebekler genelde ilk haftada kayb ediyorlar. Yani aylık kilosunu 2.980 olarak değil, ondan 200 geaç çıkarak üzerine gelib bakın
F

Fidan A.

29 Nisan 2026 13:33
Nur Ays
Evet haklısınız sağlıklı olduğu sürece bende sorun görmüyorum ama çevrede zayıf diyen çok ebe de öyle diyince üzüldüm
Ya boş verin, kendiniz netde baka bilirsiniz bebeklerin aylara göre kilo alımına. Moralinizi bozmayın. Bebeğinize salıklı günler dilerim. Her istediyinde emzirin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir