4 Aylık Kendine Vuruyor

170 görüntüleme
Esma

Esma

Premium Üye
13 Temmuz 2026 00:02
bebeğim 4 aylık ağladığında yada heyecanlandığında sağ eliyle karnına vurmaya başladı ritmik bi şekilde. neden yaptığını anlamadım normal mi bilmiyorum. pat pat vuruyor karnına diğer eliyle yapmıyor ama. sebebini bilen yada kendi çocuklarında böyle bi davranış gözlemleyen var mı? normal mi?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
13 Temmuz 2026 00:03
Bebeğinizin 4 aylıkken kendine vurması, özellikle ağladığında veya heyecanlandığında, birkaç farklı sebebe bağlı olabilir. Bu davranış genellikle bebeklerin kendi kendilerini yatıştırma veya rahatlatma yöntemlerinden biridir. İşte bazı olası açıklamalar:

Kendi kendine yatıştırma: Bebeğiniz kendine vurarak kendini yatıştırmaya çalışıyor olabilir. Bu, özellikle ağladığında veya stresli olduğunda, kendini sakinleştirme yöntemlerinden biri olabilir.
Motor beceri gelişimi: 4 aylık bebekler, ellerini ve parmaklarını kontrol etmeyi öğreniyorlar. Kendine vurma, bebeğinizin motor becerilerini geliştirmesine yardımcı olabilir.
Dikkat çekme: Bebeğiniz, sizinle iletişim kurmak veya dikkatinizi çekmek için kendine vuruyor olabilir.
Geçiş dönemi: 4.ay bazı bebekler için geçiş dönemi olabilir. Bebeğiniz yeni şeyler öğreniyor ve bu durum onu heyecanlandırıyor veya strese sokuyor olabilir.

Eğer bebeğinizin kendine vurması sizi endişelendiriyorsa, aşağıdaki adımları düşünebilirsiniz:

1. Sakin kalın: Bebeğinizin kendine vurduğunu gördüğünüzde sakin kalmaya çalışın.
2. Bebeğinizle konuşun: Bebeğinizle nazikçe konuşun ve ona kendine vurmaması gerektiğini söyleyin.
3. Alternatif yöntemler sunun: Bebeğinizi oyalayacak veya rahatlatacak alternatif yöntemler sunun, örneğin ona bir oyuncak verin veya ona masaj yapın.
4. Gelişimi takip edin: Bebeğinizin gelişimini takip edin ve eğer bu davranış devam ediyorsa veya diğer endişe verici belirtilerle birlikte ortaya çıkıyorsa, pediatriciye danışın.

Her bebek farklıdır, bu nedenle bebeğinizin ihtiyaçlarına göre hareket etmek önemlidir.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
.

.....

13 Temmuz 2026 00:04
Kızım 9 aylık iki eli ile karnına vuruyor heyecanlandiginda yada aglarken onu almamı istediğinde bu onun işaret dili bence 
Esma

Esma

Premium Üye
13 Temmuz 2026 00:06
.....
Kızım 9 aylık iki eli ile karnına vuruyor heyecanlandiginda yada aglarken onu almamı istediğinde bu onun işaret dili bence 
öyle mi diyorsunuz benim ilk çocuğum da her hareketini normal mi diye düşünüyorum 😅 düşün düşün sonu yok gerçekten
.

.....

13 Temmuz 2026 00:08
Esma
öyle mi diyorsunuz benim ilk çocuğum da her hareketini normal mi diye düşünüyorum 😅 düşün düşün sonu yok gerçekten
Benimde ilk ama ben öyle düşünüyorum abimin oğlu var mesela oda başına vuruyor onu almamızı isteyince yada heycanlanunca her çocuk farklı demek 
Esma

Esma

Premium Üye
13 Temmuz 2026 00:14
teşekkür ederim ☺️
Ebru K.

Ebru K.

13 Temmuz 2026 00:37
Kızım dokuz aylık heyecan yaptiginda sinirlendiginde mutlu olup kucak istediğinde aynı haraketi yapıyor normal bence
D

Dinara R.

Premium Üye
13 Temmuz 2026 08:55
Benim kızım da yapıyor 6,5 aylık. Ben de bi sorun olduğunu düşünmüyorum. Motor becerileri geliştikçe hareketleri de çeşitleniyor. Kolları nereye denk gelirse vuruyor valla ( karın, kafa, mama sandalyesi,ben 😃)
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir