4 Aylık Erkek / Fazla Uyku
59 görüntüleme
B
Buse B. E.
13 Nisan 2026 21:23
Bebeğim 4 aylık. Gece en geç 9-10-11 gibi gece uykusuna yatıyor. Fakat bebeğim ben uyandırmasam uyanmıyor. Şu an yalnızca mamayla besleniyor, gece 5 saatte bir mama veriyorum yani sabaha kadar 2 kez mama vermiş oluyorum. Gece uyanması için altını alıyorum o şekilde uyanıp mamasını içiyor, yarı uykulu yani. Sabah 9-10 gibi de uyanıyor yani yaklaşık 12 saat uyuyor. Gündüz uykuları da en az 1 saat, en fazla 2 buçuk saat sürüyor. Ama doktorumuz 2 saatten fazla uyutmayın dediği için 2. Saatte uyandırıyorum. Bir bebeğin bu kadar uyuması normal midir? Çok uyuması beyin gelişimine ters yönde etki eder mi? Lütfen cevaplar mısınız?
K
Kübra H.
13 Nisan 2026 21:44
Gece uykusu 11saat normal olmalı. Gündüz uykuları heray değişiyor. Bir uyku da 2saat fazla bence ama uyuyorsa uyusun nolcak ki. Bir uyku danışmanı uyku uykunun mayasıdır diyordu. Uyudukça uyuyordur belki seviyordur uykuyu. Gece uyanmadan emiyorsa uyandırmadan ver. Altını da değişmek zorunda değilsin akşamdan sabaha aynı bezi takıyorum birşey olmuyor taşma varsa değiş tabii de. 5 aylık 8:30da gece uykusuna yatıyor 1gibi 4gibi emiyor. Sabah uykusu yarım saat 1saat 2satte bir genelde kuş uykusu bizdeki