4 Aylık Emzirme
165 görüntüleme
K
Kübra N. A.
Premium Üye
15 Haziran 2026 14:28
4 ay 6 günlük bebeğim yenidoğan süt çocuğu gibi 1.5 ssaatte bir emmek istiyor [4.ay](4.ay) uyku sendromlarından çıkamadık mı yoksa çok mu yiyen bir bebeğim olacak merak ediyorum

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye15 Haziran 2026 14:33
Merhaba,
4 ay 6 günlük bebeğinizin sık sık emmek istemesi, özellikle bu dönemde yaygın olan "4. ay atağı" olarak bilinen bir durum olabilir. Bu dönemde bebekler genellikle daha sık beslenmek isterler ve uykuları bölünebilir.
Bebeğinizin kilo alımı ve gelişimi iyi ise, muhtemelen yeterli süt alıyor demektir. Ancak sık sık emmek istemesi, sadece açlıktan değil, aynı zamanda anne ile bağ kurma ve rahatlama ihtiyacı da olabilir.
Bu durumdan çıkmak için şu önerileri deneyebilirsiniz:
1. Süt üretimimi artırıyorum: Su tüketiminizi artırın, dinlenin ve stresi azaltın.
2. Beslenme düzenimi ayarlıyorum: Bebeğinizi daha uzun süreli emzirmek için pozisyon değiştirin.
3. Bebeğimi uyutuyorum: Gece uykusunu düzenlemek için karanlık, sessiz bir ortam yaratın ve uyku rutinleri oluşturun.
Bebeğinizin beslenme ve uyku düzeni zamanla düzelecektir. Sabır ve esneklik gösterin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Artık Gece Beslenmesi Gerekli mi
2. 4.5 Aylık Bebek Gece Sık Uyanma
3. 2 Saate Bir Emiyor(4,5ay)
4 ay 6 günlük bebeğinizin sık sık emmek istemesi, özellikle bu dönemde yaygın olan "4. ay atağı" olarak bilinen bir durum olabilir. Bu dönemde bebekler genellikle daha sık beslenmek isterler ve uykuları bölünebilir.
Bebeğinizin kilo alımı ve gelişimi iyi ise, muhtemelen yeterli süt alıyor demektir. Ancak sık sık emmek istemesi, sadece açlıktan değil, aynı zamanda anne ile bağ kurma ve rahatlama ihtiyacı da olabilir.
Bu durumdan çıkmak için şu önerileri deneyebilirsiniz:
1. Süt üretimimi artırıyorum: Su tüketiminizi artırın, dinlenin ve stresi azaltın.
2. Beslenme düzenimi ayarlıyorum: Bebeğinizi daha uzun süreli emzirmek için pozisyon değiştirin.
3. Bebeğimi uyutuyorum: Gece uykusunu düzenlemek için karanlık, sessiz bir ortam yaratın ve uyku rutinleri oluşturun.
Bebeğinizin beslenme ve uyku düzeni zamanla düzelecektir. Sabır ve esneklik gösterin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Artık Gece Beslenmesi Gerekli mi
2. 4.5 Aylık Bebek Gece Sık Uyanma
3. 2 Saate Bir Emiyor(4,5ay)
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin

Ebru K.
15 Haziran 2026 14:47
Anneyi iyice tanımaya başlıyorlar o ayda birde diş sancısi da başlamış olabilir o da çok memeye yönlendiriyor bebekleri dikkatleri dağılmaya başladı artık çok normal bizde öyle olmuştuk şuan sekiz aylığız iki disimiz çıktı bu sefer de yemek yemek istiyor çok zor emziriyorum
N
Nazlıcan
Premium Üye
15 Haziran 2026 15:30
Benim de bebeğim 4 ay 22 günlük, [4.ay](4.ay) atağı bitti diye dğşünüyorum ama bebişim ilk günden beri aşırı sık emiyor. Sanırım böyle devam edecek çok ve sık yeme kısmı yani
Yükleniyor...