4 Aylık Diş

228 görüntüleme
N

Nilay T.

Premium Üye
18 Temmuz 2026 08:57
Bebeğim 4.5 aylık ilk dişi patladı biraz huzursuzluk yapıyor uykuya çok zor geçiyor doktorumuz zeytinyağı içine top kekik ve karanfil koyarak diş etlerine sürebilirsin dedi siz neler yaptınız bu süreçte
N

Nazlıcan

Premium Üye
18 Temmuz 2026 09:01
Bebeğim 6 aylık henüz dişi çıkmadı ama gece uykusuna geçerken tetagil döküp bütün dişlerini kaşıyorum
N

Nilay T.

Premium Üye
18 Temmuz 2026 09:02
Nazlıcan
Bebeğim 6 aylık henüz dişi çıkmadı ama gece uykusuna geçerken tetagil döküp bütün dişlerini kaşıyorum
Ben de ondan aldım ama daha doktora sormadığım için vermedim ama belli ki dişleri zorluyor sürekli çığlık atıyor atak da olabilir mi bilmiyorum kafam çok karışık
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
18 Temmuz 2026 09:02
Merhaba,

4.5 aylıkken ilk dişin çıkması gerçekten heyecan verici bir süreç! Diş çıkarma döneminde bebekler huzursuz olabilir ve uykuya geçiş zorlaşabilir. Senin doktorun gibi, birçok uzman bu dönemde rahatlatıcı yöntemler öneriyor.

Doktorunun önerdiği zeytinyağı, kekik ve karanfil karışımı geleneksel bir yöntemdir. Zeytinyağı diş etlerini nemlendirirken, kekik ve karanfil antiseptik ve ağrı kesici özellikleriyle bilinir.

Bu süreçte şunları yapabilirsin:

1. Diş etlerini ovmak: Temiz parmağınla dairesel hareketlerle bebeğinin diş etlerini ovuşturabilirsin.
2. Soğuk uygulamalar: Soğuk bir bez veya diş çıkarma oyuncağı ile bebeğinin diş etlerini rahatlatabilirsin.
3. Rahatlatıcı banyolar: Sıcak suyla banyo yapmak bebeğini gevşetebilir.
4. Güvenli diş çıkarma oyuncakları: Bebeğin çiğneyebileceği oyuncaklar sunarak dikkatini dağıtabilirsin.

Uykuya geçişi kolaylaştırmak için sakin bir ortam yaratmayı dene. Eğer sorunlar devam ederse, doktorunla tekrar görüşmeyi unutma.

Geçmiş olsun!
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Ö

Öykü K.

18 Temmuz 2026 09:55
Tetagil kullanabilirsinizz ben 1.5 sene kullandım hiç zararını gormedim aksine cok rahatlattı direk agzına da dokebilirsiniz o yerken zaten dişlere değiyor
N

Nazlıcan

Premium Üye
18 Temmuz 2026 10:24
Nilay Tanta
Ben de ondan aldım ama daha doktora sormadığım için vermedim ama belli ki dişleri zorluyor sürekli çığlık atıyor atak da olabilir mi bilmiyorum kafam çok karışık
Ben de doktora sormadım ama veriyorum içeriği temiz ve bence gerçekten rahatlatıyor
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir