4 Aylik Beslenme
102 görüntüleme
S
SD
28 Aralık 2025 15:16
4 aylık bebeğim var aptamil AR mama kullanıyorum sürekli cevremdekiler ek mama takviyesine baslamam gerektiğini söylüyor kızım 6.300 kg Bu çocuk küçük kalacak diyorlar

Afranur K.
28 Aralık 2025 15:52
Burada doğum kilosu önemli şöyle düşünün doğumdan sonra belirli bi oranda kilo kaybetti ortalama 2 hafta sonra da bu kilosuna ulaştığını varsayalım. Çocuğunuz kaç haftalık bilmiyorum ama 16. Haftadaysa eğer kayıp 2 haftayı çıkartırsanız 14 haftadır düzenli kilo alıyor olmalı.
Haftalık 150-200 gram alması lazım.
Yani 14 haftada : en az 2100 kg an fazla 2.800 kg almış olması yeterli olur.
Tabi arada bilmediğimiz detaylar Olanilir, erken doğum, küvözde kalma, yoğun bakım süreci, hastalıklı geçen 1-2 hafta bunlar tamamen parametreleri değiştirir.
Bi de annelik içgüdülerinize güvenin bebeğinizin iyi olduğunu düşünüyorsanız zaten iyidir, başka insanlar değil siz annesinin o bebeğin sizin ona karşı nazarınız daha yüksek.
Haftalık 150-200 gram alması lazım.
Yani 14 haftada : en az 2100 kg an fazla 2.800 kg almış olması yeterli olur.
Tabi arada bilmediğimiz detaylar Olanilir, erken doğum, küvözde kalma, yoğun bakım süreci, hastalıklı geçen 1-2 hafta bunlar tamamen parametreleri değiştirir.
Bi de annelik içgüdülerinize güvenin bebeğinizin iyi olduğunu düşünüyorsanız zaten iyidir, başka insanlar değil siz annesinin o bebeğin sizin ona karşı nazarınız daha yüksek.
D
Damla B.
28 Aralık 2025 16:25
Yani doğum kilosunu bilmiyorum ama bu kilo gayet iyi
S
SD
28 Aralık 2025 16:29
Doğum kilosu 3.090 şuan 6300 bir ara sadece çok az kilo alımı oldu kendi doktorum gidişatın iyi olduğunu söyledi anne sütü kesilince mamaya başladım zaten mamaya ek olarak mama vermek ne kadar doğru bilmiyorum

Afranur K.
28 Aralık 2025 16:36
Doğum kilosuna göre gayet iyi durumda bence, bi de fazla kilonun da iyi bir şey olmadığını kabul etmek lazım. Maalesef etrafımızdaki herkesin doğru fikirleri olmadığını kabul etmemiz lazım. Annemiz bile bazen torununu fazla ön plana alıp kendi evlatlarını üzebiliyor. Yani kasıtlı yapılmasa bile üzülüyoruz maalesef.
Siz rutin kontrollerde doktorunuza güvenin, çok kilonun da faydalı bir şey olmadığını etrafınızdakilere söyleyebilirsiniz. Ya da küçük de kalsa kocaman da olsa çocuk benim 😂 herkes kendi çocuğunu büyütsün diyebilirsiniz.
Siz rutin kontrollerde doktorunuza güvenin, çok kilonun da faydalı bir şey olmadığını etrafınızdakilere söyleyebilirsiniz. Ya da küçük de kalsa kocaman da olsa çocuk benim 😂 herkes kendi çocuğunu büyütsün diyebilirsiniz.
S
SD
28 Aralık 2025 16:38
Zaten bastıra bastıra bunu söylüyorum ısrarla söylenmesi bi yerde acaba mi dedirtiyor 4 aylık çocuğa su icerme mevzusu bile aynı şekilde

Afranur K.
28 Aralık 2025 16:44
Su içirmek durumuyla ben de karşı karşıyayım, sıklıkla veriyorum zaten, enjektörle 1-2 damla veriyorum vs. Diyorum. Bir kere de herkesin gözü önünde 1 çay kaşığı verdim bakın veriyorum der gibi sonra zaten kimse sormadı bir daha. Deneyebilirsiniz belki 😅 zaten çocuğa hep bakan ben olduğum için verdiğimi düşünmeleri yeterli oldu benim için
Z
Zeynep T. ..
28 Aralık 2025 16:46
Benim bebeğim de 4 aylık ve sizin bebeğiniz den zayıf,zayıf olduğu için herkes ama herkes yoldan geçen bile bu zayıf değil mi kızım diyor , oysaki doktor normal olduğunu değerlerinde bir problem olmadığını mamaya ihtiyaçyok şuan dedi fiziksel aktivitesi iyi yani kısaca buna karar verecek olan millet değil doktoru
S
SD
28 Aralık 2025 16:53
Evet konuşanların doktorun dediklerine bile inanmıyor olmaları daha da can sıkıcı
G
Gökçin N.
28 Aralık 2025 16:59
Annelerim sakin olun,bu bebeğin kilosu gayet iyi. Benim bebiş 5 aylıkken bu kilodaydı. Önemli olan persantil eğrisi dediğimiz büyüme eğrisinin normal olması. Lütfen çevreye kulak asıp kendinizi üzmeyin. Uzman çocuk doktorlarımız zaten takip ediyor bebekleri,milletin ne dediğinin çok bir önemi olmamalı. Doktorumuz normal dedi deyin geçin. Mamaya ek mama vermek çok saçma zaten.