4 Aylık Bebekte Uyuz

83 görüntüleme
S

Selma K. ..

24 Temmuz 2025 20:13
Merhabalar ailecek uyuz olduk en küçük çocuğum 5aylık çok fena kaşınıyor huzursuz mutsuz iştahsız hiçbir şey yemiyor en hızlı ne geçirir onu da bize de artık perişan olduk 3 aydır lütfenn görünn başında bile çıktı sanırım kırmızı kırmızı bir sürü benekler ağlama krizine giriyor artık 😔😔
A

Asya A.

24 Temmuz 2025 20:36
Eczane karışımı kullandık biz bi aylıkken kayınvalidemde çıkmıştı tedbir amaçlı nolur nolmaz diye üç gün boyunca sürmüştüm hemen doktora bakılın ilerlemeden kesiyo
N

Nur k.

24 Temmuz 2025 20:47
Evdeki bütün kıyafet battaniye kullanılmış , kullanılmamış herşeyi de kaynatmanızı koltuk halı vs de detaylı silip süpürmenizi öneririm yoksa tekrarlıyor malesef
K

Kezban C. Ö. ..

25 Temmuz 2025 09:30
Ailecek tedavi şart. Ben de ve bebeğimde xabion alerji yaptı yüzünde döküntüler olmuştu sonra eczanede yapma ilaç reçete etti doktor cildiyede onunla tedavi olduk. Kurallara uygun şekilde sürüp tedaviyi tekrarlamak ve hijyene çok dikkat etmek gerekiyor biraz zorlu bir süreçti. İnşallah çabucak kurtulmak nasip olsun
N

Nuriye U. ..

7 Ağustos 2025 05:55
Merhaba, aynı süreçten geçtik, çok zor ama birebir yapılması gerekenlere uyum sağlayınca kısa sürede geçiyor bilginiz olsun. Özel doktorlara akıttığımız paranın haddi hesabı yok ama geçti çok şükür,iş sizde bitiyor. Bebeğe kullanılacak en iyi krem mı harifyle başlıyor burada isim yazmak doğru mu bilmiyorum doktorunuza danışabilirsiniz ya da bir dermatoloji sorabilirsiniz ya da internete yazdığınızda zaten çıkıyor, benim bebeğim de 4 aylıktı bu başımıza geldiğinde. Tedavi olurken evinize girip çıkan herkesin aynı anda tedavi olması gerekiyor. Kıyafetlerinizi 60 derecede yıkamalısınız bütün kıyafetleriniz ütülenmeli evinize her gün makine tutmalısınız koltuklarınıza örtü örtmeli örtüleri de her gün yıkamalısınız krem kullanım şeklimiz, 3 hafta boyunca haftada bir 12 saat vücutta kalacak şekilde sürmek,kalça arası dahil boş yer kalmamalı, bebeğinize geceden sürüp sabah yıkamanızı tavsiye ederim ben öyle yaptım. Kremi uyguladıktan sonra ellerinizi yıkamak durumunda kalırsanız tekrardan kremi aynı bölgeye sürmemiz gerekiyor kesinlikle aynı anda evinize girip çıkan kim varsa tedavi olmalı aynı şekilde ya da bu süreçte evinize kimseyi almamalısınız. hastalığın geçmesi 3 haftayı geçiyor. Ben her gün koltuk örtülerini serip akşama değiştiriyordum dönüşümle yıkayarak kullanıyordum ve koltuk örtülerini de ütülüyordum evdeki makinenin iyi çekmediğini düşündüğüm için malum markanın kablosuz süpürgesini aldım aklınıza gelebilecek her yolu denedim. Büyükler için de kilo başına kullanılan bir hap var bunu yine doktorunuza danışabilirsiniz ama bu tedavinin en etkili yolu krem ve temizlik bir süre normal havlu değil kağıt havlu kullanmanızı tavsiye ederim zorlu bir süreç ama dediğim gibi harf harfine uyarsanız bir ay içerisinde sonuç alırsınız. Uyuz geçtikten hemen sonra kaşıntılar ya da belirtileri geçmiyor bilginiz olsun tamamen geçtiğini anlamanız 2 ya da 3 ayı bulabilir özellikle kaşıyarak yara yaptığınız yerlerde izler kalıyo. Ben uyuz kremini sürüp bu vakti geldiğinde banyosunu yaptırdığımda bebeğime cildinin kurumaması ve kaşınmaması için la Roche posay bakım kremini kullandım bebekler için olanı var eczacıya danışabilirsiniz bildiğimiz sitelerden de alabilirsiniz bu krem de kaşıntıyı alıyor
N

Nuriye U. ..

7 Ağustos 2025 06:00
Bebeklerin henüz bağışıklığı gelişmediği için kafasında uyuz olması normal bir durum bunu ben doktoruma danışmıştım kendisi söyledi yüz de çıkmıyor sadece ama kafasında olması normal bu arada kremi uygularken kafa derisi de dahil yüzü hariç her yerine sürmelisiniz, bebeğin eline eldiven takarsanız gece elini ağzına sokmasını engellersiniz , kimseyle 10-15 dakikadan fazla ten temasında bulunmayın el sıkışmak ve benzeri gibi bebeğinizi de aynı şekilde kimsenin ten teması olacak şekilde tutmasına izin vermeyin, çünkü ilk bulaşıdan sonra hastalık bitip tekrar bir bulaşı olursa onun ortaya çıkması ilkine göre daha hızlı oluyor ben yaklaşık 1 yıla yakın uğraştım çünkü sürekli bir bulaşı oldu

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir