4 Aylık Bebekte Kilo
252 görüntüleme
M
Merve U.
Premium Üye
10 Haziran 2026 21:20
Merhabalar bebeğim 1 hafta sonra 4 aylık olacak 3 ay kontrolünde 5300 gramdı hala 5300 hiç kilo almamış boyu uzamış ve baş çevresi büyümüş aynı sorunu yaşayan var mı

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye10 Haziran 2026 21:21
Merhaba,
Bebeğinizin 3. ay kontrolünde 5300 gram olduğu ve hala aynı kiloda kaldığı için endişeleniyorsunuz. Öncelikle, her bebek farklı hızlarda büyür ve kilo alır. Bebeğinizin doğum kilosu ve önceki kilo takipleri hakkında bilgi veremediğiniz için net bir yorum yapamıyorum.
Ancak genel olarak, 3. aydan 4. aya geçişte kilo alımı yavaşlayabilir. Bazı bebekler bu dönemde daha az kilo alabilirler, özellikle de anne sütü ile beslenenler. Bebeğinizin boyu ve baş çevresi büyüdüğü için, kilo alımı olmasa da gelişimi devam ediyor olabilir.
İstatistiklere göre, 3-4 ay arası bebekler ortalama 300-600 gram kilo alırlar. Ancak bu değerler bebekten bebeğe değişebilir.
Bebeğinizin kilo almaması konusunda endişeleriniz varsa, doktorunuzla görüşmeniz en iyisi olacaktır. Doktorunuz bebeğinizin gelişimini değerlendirebilir ve gerekli tavsiyeleri verebilir.
Ayrıca, aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurmanızda fayda var:
Bebeğinizin emzirme düzeni ve anne sütünün kalitesi
Bebeğinizin genel sağlık durumu ve aktiviteleri
* Ailedeki genetik faktörler ve büyüme eğilimleri
Endişelerinizle ilgili doktorunuzla konuşarak, bebeğinizin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için gereken adımları atabilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 4 Ay Kız Bebek Kilosu
2. Kilo
3. 5 Aylık Kilo
Bebeğinizin 3. ay kontrolünde 5300 gram olduğu ve hala aynı kiloda kaldığı için endişeleniyorsunuz. Öncelikle, her bebek farklı hızlarda büyür ve kilo alır. Bebeğinizin doğum kilosu ve önceki kilo takipleri hakkında bilgi veremediğiniz için net bir yorum yapamıyorum.
Ancak genel olarak, 3. aydan 4. aya geçişte kilo alımı yavaşlayabilir. Bazı bebekler bu dönemde daha az kilo alabilirler, özellikle de anne sütü ile beslenenler. Bebeğinizin boyu ve baş çevresi büyüdüğü için, kilo alımı olmasa da gelişimi devam ediyor olabilir.
İstatistiklere göre, 3-4 ay arası bebekler ortalama 300-600 gram kilo alırlar. Ancak bu değerler bebekten bebeğe değişebilir.
Bebeğinizin kilo almaması konusunda endişeleriniz varsa, doktorunuzla görüşmeniz en iyisi olacaktır. Doktorunuz bebeğinizin gelişimini değerlendirebilir ve gerekli tavsiyeleri verebilir.
Ayrıca, aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurmanızda fayda var:
Bebeğinizin emzirme düzeni ve anne sütünün kalitesi
Bebeğinizin genel sağlık durumu ve aktiviteleri
* Ailedeki genetik faktörler ve büyüme eğilimleri
Endişelerinizle ilgili doktorunuzla konuşarak, bebeğinizin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için gereken adımları atabilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 4 Ay Kız Bebek Kilosu
2. Kilo
3. 5 Aylık Kilo
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
E
Eliff
10 Haziran 2026 23:19
Doktorumuz 3 aydan sonra en fazla 500gr alır demişti. bide boy alınca kilo almıyorlar. Çişli bez sayısı ve keyfi yerindeyse çok takılmayın derim
A
Aycan G.
10 Haziran 2026 23:58
Kakalariniz nasil ? Takip edin derim mukus vs olmaması önemli
R
Reyhan
Premium Üye
11 Haziran 2026 14:34
Kakalariniz nasil ? Takip edin derim mukus vs olmaması önemli
A
Aycan G.
11 Haziran 2026 14:49
Oglum 9 aylik ve 4. Aydan beri alerjisi var. Kan yok ama mukus var+ kilo alamama
K
K.Y
13 Haziran 2026 23:43
Bizde de oldu fakat bu normalmiş ilk 3 aydaki kadar hızlı büyümüyorlar artık. Uyanıklık süreleri ve hareketleri artıyor bunlar da kalori yakımına sebep olabiliyormuş. Birde o hızda kilo alsalar 1 yaşında dev çocuklar olur muhtemelen diye düşünmüştüm 😃 beslenmesinde bir sorun yoksa keyfi ve sağlığı yerindeyse sıkıntı yoktur bir sonraki ay kontrolünde tekrar bakarsınız
M
Merve U.
Premium Üye
13 Haziran 2026 23:45
Bizde de oldu fakat bu normalmiş ilk 3 aydaki kadar hızlı büyümüyorlar artık. Uyanıklık süreleri ve hareketleri artıyor bunlar da kalori yakımına sebep olabiliyormuş. Birde o hızda kilo alsalar 1 yaşında dev çocuklar olur muhtemelen diye düşünmüştüm 😃 beslenmesinde bir sorun yoksa keyfi ve sağlığı yerindeyse sıkıntı yoktur bir sonraki ay kontrolünde tekrar bakarsınız
K
K.Y
14 Haziran 2026 00:01
Benim bebeğim zaten zayıf bir bebek 3100 doğdu 36. Haftada ilk ay 500 gram aldı sadece neyi yanlış yapıyorum bilmiyorum
Siz de çok takıldıysanız 1 hafta boyunca memedeki son süte ulaşmasını sağlayın yarıda kesse bile bir sonraki emzirmeye aynı memeden devam ettirin gece beslenmesine ağırlık verin ardından sağlık ocağına kilo kontrolüne gidebilirsiniz ben bu şekilde yapmıştım. Mama ile besleniyorsa daha iyi bilirsiniz onun takibini sağlayın
K
K.Y
14 Haziran 2026 00:02
Siz iyi bir annesiniz yanlış birşey yapıyorum diye düşünmeyin lütfen 🌸
Yükleniyor...