4 Aylık Bebek Kilosu
105 görüntüleme
E
Ebru
9 Nisan 2026 20:48
Kızım şu an 4.5 aylık 4. Ay kontrolünde 6050 gram 65 cm geldi günde 1-2 kez mama ağırlıklı anne sütü alıyor. 3200 gram 50 cm doğmuştu. İlk ay kilo alımı az olduğu için doktorumuzla yakın takipli gitmiştik. Sonraki 2 ay ayda 1 kiloya yakın aldı toparladı derken 4. Ay kontrolünde sadece 400 gram almış görünüyordu. Doktorumuz 4 aylık ortalamaya bakarak normal dedi ama hala dert ediyorum bu 2 haftadır da pek almamış gibi geliyor dikkati dağılıyor gündüz emerken çabuk bırakıyor memeyi hali ile. Bu ay da az kilo alırsa diye tedirginim. Her bebek farklı biliyorum genetik faktörler de var ama kilo alımı yavaşlamaya devam ederse diye korkuyorum açıkçası.

Ebru K.
9 Nisan 2026 20:50
Benim bildiğim kadarıyla belli bir aydan sonra kılo alımları yavaşlıyor ilk aylara göre
M
Meliha T.
9 Nisan 2026 20:50
Bu ay bu şekilde olur ve artık eskisi gibi kilo alımı 1 kg şeklinde zaten olmaz evet etrafı keşfediyolar daha sakin ortamlarda emzirin
E
Ebru
9 Nisan 2026 20:57
Benim bildiğim kadarıyla belli bir aydan sonra kılo alımları yavaşlıyor ilk aylara göre
M
Meliha T.
9 Nisan 2026 20:58
Sadece yatak odasında sakin uzun emiyor salona geçtim mi hemen etrafa bakıyor uzun uzun
E
Ebru
9 Nisan 2026 21:00
evet bizde öyleydik o yüzden 4.cü aydan itibaren hep yatak odasında emzirdim şuan 10 aylığız 😇
M
Meliha T.
9 Nisan 2026 21:01
Maşallah 🧿 hepsi sağlıklı keyifli olsun yeter ki
E
Elif N.
9 Nisan 2026 21:13
Benim oğlum 3815 gr doğup, aynı ayda 6000 gr gelmişti. Ben de zayıf diye kendimi paraladım ama 6 kilodan sonra saldım, çocuk da rahatladı. Ek gıdada fena gitmedik. 10. ayda 10 kilo şuan. Osman hocanın videolarını izliyorum, buna bile fazla diyor emin olun. Bence gayet iyisiniz. Zaten her ay ilk aylardaki gibi olsa emin olun çocuğa zarar. Çocuğu da kendinizi de yıpratmayın, yıpratan bir anne tavsiyesi 🤣
E
Ebru
9 Nisan 2026 21:26
Benim oğlum 3815 gr doğup, aynı ayda 6000 gr gelmişti. Ben de zayıf diye kendimi paraladım ama 6 kilodan sonra saldım, çocuk da rahatladı. Ek gıdada fena gitmedik. 10. ayda 10 kilo şuan. Osman hocanın videolarını izliyorum, buna bile fazla diyor emin olun. Bence gayet iyisiniz. Zaten her ay ilk aylardaki gibi olsa emin olun çocuğa zarar. Çocuğu da kendinizi de yıpratmayın, yıpratan bir anne tavsiyesi 🤣
E
Elif N.
9 Nisan 2026 21:40
Ek gıdada defalarca reddettiği şeyi ısrarla yeniden sunduk, kafasını çevirir çevirmez vermedik. Yeni bir şey de sunmadık. Sadece lezzetli şeyler yapmaya çalıştık. Bakıcım sağolsun yediğimiz şeylere yakın şeyler pişirdi. Bir süre sonra da oğlum cevap verdi. Ben de bu seviyeye gelebileceğimi bilsem emmede bu kadar zorlanmazdım. Gece emmeleri resmen benim eserim.