4 Aylık Bebek Kabızlık

78 görüntüleme
M

Melek Ö.

26 Ağustos 2025 15:15
Koyu kıvamlı kötü kokulu kaka nedeni ne olabilir neden kabız olur bebekler ve ne önerirsiniz ağlıyor kakasını yapamadıkç
T

Tuğba B. ..

26 Ağustos 2025 15:22
Bizde 4 aylığız kan damlasından oldu kan ilacını bıraktım başka bir markaya başlıcam dr fitil verdi hergün çay kaşığı ile zeytinyağı içiriyorum
M

Melek Ö.

26 Ağustos 2025 15:26
Zeytinyagini da mı doktor söyledi
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

26 Ağustos 2025 15:32
Zeytinyağını bazı hekimler önerirken bazıları önermiyor çünkü orijinal olması asit ph çok önemli. Bebek yağı ile karnına saat yönüne doğru masaj yaparak kaka yapmasını kolaylaştırabilirsiniz. Kendi hekimim mamasını daha sulu yapmamı tavsiye etmişti çok katı olduğu dönemlerde mesela 30 cc suya 1 ölçek mama değil de 40 cc suya 1 ölçek mama gibi ekstra su veremediğimiz için böyle yapabilirsin demişti. Dönem dönem olabiliyor altında yatan neden önemli hekiminizle muhakkak görüşün bu konuyu
T

Tuğba B. ..

26 Ağustos 2025 15:38
Ben sadece anne sütü veriyorum evet zeytinyağında doktorumuz söyledi.bir çay kaşığı içiriyorum 3 çocuk annesiyim annelerimiz de öyle yaparmış
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

26 Ağustos 2025 17:48
O zaman şöyle anlatayım size annelerimiz döneminde bilim bu kadar bebekler üzerinde yoğunlaşmamıştı. Tıbben anlatayım dilerseniz kabızlık kalın bağırsaklar nedeni ile ortaya çıkıyor verdiğiniz zeytinyağını da ince bağırsaklar emiyor dolayısı ile zeytinyağı ve kabız olma arasında bir bağlantı yok. Osman hocamın bu konudaki açıklaması da bu yönde. Sıvı miktarı arttıkça kaka yumuşar. Anne sütü alıyorsa sadece daha çok emzirerek mama alıyorsa miktar arttırarak biter kabızlık işi. Siz zeytinyağı veriyorsanız devam edebilirsiniz ama bir etkisi yok sevigler

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir