4 Aylık Bebek Gece Uykusunda Hareketler
47 görüntüleme
G
Gülşen A.
17 Ağustos 2025 13:10
Merhaba, bebeğim 4 ay 3 günlük yaklaşık 2 hafta önce dönmeyi tam beceremesede sırt üstü yatarken bacağını yana atıp dönme hamlesini öğrendi 1-2 defa kendi dönsede genelde bacağını atıp kendini itiyor ama yüz üstü dönemiyor. Bununla eş zamanlı olarak uyku sırasında sık sık bacaklarını kendine çekip kendini yana doğru atıyor. Hatta o kadar çok bunu yapıyor ki resmen tüm yatağı bu hareketle dolanıyor… ilk başlarda dönmeye çalıştığını düşünmüştüm ancak ama çok sık yaptığını görünce endişelendim.
Bu kadar endişelenmemin sebebi ise 2 aylıkken moro refleksi gibi sıçramalar başladı ve West sendromundan şüphe edildi eeg çekilde ve çok şükür temiz çıktı sıçramalarda azaldı ama böyle bir şey olunca çok panik oldum
Böyle bir şey yaşayan var mı?
Bu kadar endişelenmemin sebebi ise 2 aylıkken moro refleksi gibi sıçramalar başladı ve West sendromundan şüphe edildi eeg çekilde ve çok şükür temiz çıktı sıçramalarda azaldı ama böyle bir şey olunca çok panik oldum
Böyle bir şey yaşayan var mı?
G
Gizem K.
17 Ağustos 2025 13:50
Evet aynı durumu yaşadım, dönmeyi öğrendiği günlerde gece kendini uyandırma derecesinde dönmeye çalıştı, sürekli yüz üstü döndü ama tekrar geri dönemediği için ağladı vs 😬 yeni öğrenmeye başladıkları şeyleri pekiştirerek kalıcı hale getirmeye çalışıyorlar. Tamamen öğrendiğinde sakinleşti hareketlilik azaldı. Muhtemelen sizinki de öyledir içiniz bence ferah olsun🥰
G
Gülşen A.
17 Ağustos 2025 13:56
Gizem hanımcım teşekkür ederim dönüş için. Bizim kız henüz dönemiyor sadece kendini yana atıyor aynı hızla hacı yatmaz gibi sırt üstü pozisyona geri geliyor. Belki dakikada 6 defa deniyor hatta dediğim gibi o kadar çok yapıyor ki bu hareketle kaya kaya yatağı dolanıyor 🥰