4 Aylık Bebek Burun Akıntısı Öksürük

59 görüntüleme
A

Aleyna K. ..

30 Kasım 2025 08:12
Burun akıntısı öksürük
H

Hazal K.

30 Kasım 2025 08:32
Çok geçmiş olsun öncelikle nefes almasını kolaylaştırmak için mutlaka burnunu fizyolojik serum ile yıkayın annesi
Ş

Şeyma ..

30 Kasım 2025 08:38
Burnunu sürekli açık bırakmak için yıkayın serum fizyo ile arkadasınada dolapta beklettiğiniz serum fizyoyu cc yeterli yine nebulizatöre katın buhar şeklinde verin soğuk hava vermek öksürüğe iyi geliyor genelde
H

Hümeyra T.

30 Kasım 2025 08:49
Bu durumda burnu tıkandıkça serum fizyolojikle burnunu temizler,burun aspiratörle sümükleri çekerim. Öksürük için soğuk buhar ve nebulizatörün için serum fizyolojik koyup buhar şeklinde verip sonrasında üstten gaz çıkarır gibi bebeği omzuma alıp aşağıdan yukarıya 5 adımda pat pat yaparım 2-3 dakika kadar bebeği incitmeden (varsa ciğerlerdeki balgamı dağıtmak için) odayı ısı olarak 21-22 (max 24) derece olarak ayarlar, soğuk buhar makinesi açıp nemi 45-60 arası olacak şekilde ayarlarım ideal olarak 55 oranında nem yeter diyor doktorlar. Ayrıca başı ve göğsü soğuk olmasın ona dikkat edin hem burun akıntısı hem öksürük konusunda rahat edersiniz. Reflü yatağı varsa daha rahat uyur minik yavru, sizin kontrolünüzde arkasına yaslanıp hafif sağ ya da sola doğru da yatarsa burun akınısından dolayı uykusu da rahat olur. Osman hocanın hastalıkla ilgili videosunu da izleyin isterseniz🌸en kısa sürede iyileşir inşallah bebeğiniz çok geçmiş olsun. Ben olsam bu şekilde bir uygulama yapardım, 3 aydan büyük bebekler için bu şekilde diyordu hoca, hastaneye yatısla ilgili bir zorunluluk olmadıkça. Naçizane yorumum bu. Bebeğin nefes alıp verme sırasında göğsüne de bakın isterseniz derin ve zor nefes alıyorsa, kaburgaları görünüyorsa bu durumda da ciğerde bir doluluk vs olması gibi sıkıntılarsan dolayı çocuk dokturma muayeneye giderdim

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir