4 Aylik Bebegimin Nesi Var?

163 görüntüleme
D

Derya S. ..

Premium Üye
14 Mart 2026 20:58
Bugun 4 ay 3 gunluguz. 4. Ay atagi sebebiyle uyku gerilemesi olabilecegini biliyorum fakat çok fazla şey oluyor. Bazen uykusundan ciglikla uyaniyor, bazen aglayarak uyaniyor ve uyutmak cok zor oluyor, sikayet eder ve soylenir gibi sesler cikarip devamli huzursuzlugunu anlatiyor, tum bunlar olurken bir cok kez gaz cikariyor, elleri hep agzinda, doktor dis icin erken dedi ama elimi agzina soktugumda hemen isirmaya calisip dis kasiyor gibi davraniyor. Atak sebebiyle geceleri devamli uyanmasini ve ellerini kesfettigi icin surekli uyanip onlari izlemek istemesini saymiyorum bile. Bunlarin hepsi normal mi? Bir derdi var ve anlamiyorum diye cok endiseleniyorum.
Selin Ş.

Selin Ş.

14 Mart 2026 21:08
Benim kızımda 4 ay 3 günlüktü ilk alt dişini çıkardığında çığlıkla uyanması bizde de gaz ve dişten çok oluyordu gaz olayını humana kimyonlu rezene çayı ve metsille artı masajla hallettik ama diş huzursuzluğu 5 ay 17 günlüğüz 3. Yu çıkarmak için aynı sorunları hala yaşıyorum salyalar arttı eller ağızda uyku gerilemesi arttı uykuya zor geçiyor çabuk uyanıyor o kadar diş kaşıyıcı aldım deli gibi çiğniyor. Gün içinde tetagil ve diş jeli kullanıyorum ayrıca parmağını soğutup dişlerine masaj yap hatta meyve süzgecinde anne sütü dondurup ver ağzına ısırsın soğuk iyi geliyor
D

Dilek ..

14 Mart 2026 21:10
Çığlık atarak uyanması diş ağrısı var demektir . Karanfil kürü ya da calpol ile ağrısı kesilmeli. Bol bol okuyun .
Korkutmuşlar olabilir. Gazlı bebek ise karnı ağrıyor olabilir masaj yapın
D

Derya S. ..

Premium Üye
14 Mart 2026 21:11
Selin Şimşek
Benim kızımda 4 ay 3 günlüktü ilk alt dişini çıkardığında çığlıkla uyanması bizde de gaz ve dişten çok oluyordu gaz olayını humana kimyonlu rezene çayı ve metsille artı masajla hallettik ama diş huzursuzluğu 5 ay 17 günlüğüz 3. Yu çıkarmak için aynı sorunları hala yaşıyorum salyalar arttı eller ağızda uyku gerilemesi arttı uykuya zor geçiyor çabuk uyanıyor o kadar diş kaşıyıcı aldım deli gibi çiğniyor. Gün içinde tetagil ve diş jeli kullanıyorum ayrıca parmağını soğutup dişlerine masaj yap hatta meyve süzgecinde anne sütü dondurup ver ağzına ısırsın soğuk iyi geliyor
Yasadiklarimin hepsi normal yani degil mi? Anlamadigim bir seyi yok ve iyi? Kac gunde cikiyor bu dis Selin Hanim ne kadar surecek?
N

Neşe Ç.

14 Mart 2026 21:12
Bizde de durumlar tam olarak böyle 4 ay 8 günlük
D

Dilek ..

14 Mart 2026 21:14
Kimyonlu rezene çayı tehlikeli bence bebek gelişim aşamasında. Doğru bulmuyorum. Osman hocanın diş ağrısı giderme yöntemlerine bakabilirsiniz
D

Derya S. ..

Premium Üye
14 Mart 2026 21:14
Neşe Çolak
Bizde de durumlar tam olarak böyle 4 ay 8 günlük
Allah yardimcimiz olsun Nese Hanim. En azindan ayni seyleri yasadigimiza gore yalniz degiliz ve bir seyler ters gitmiyor, normal surec bu diye icime su serpildi.
Selin Ş.

Selin Ş.

14 Mart 2026 21:19
Derya S.
Yasadiklarimin hepsi normal yani degil mi? Anlamadigim bir seyi yok ve iyi? Kac gunde cikiyor bu dis Selin Hanim ne kadar surecek?
Korkutmak gibi olmasın ama doktorumuza sordum gerçekçi olmak gerekirse yaşına kadar da devam edebilir zamanla azaladabilir dedi. İnan bende bilmiyorum uykusuzuz ve biliyorum çok zor, çok yoruluyoruz hatta ben hıçkıra hıçkıra hala ağlıyorum diş sancılarını sancılarını çekip elimden birşey gelmediği için. Parmağa takılan kaşıyıcılardan al mutlaka ve parmak gibi çıkıntıları olan diş kaşıyıcılardan temin et
Selin Ş.

Selin Ş.

14 Mart 2026 21:20
Dilek
Kimyonlu rezene çayı tehlikeli bence bebek gelişim aşamasında. Doğru bulmuyorum. Osman hocanın diş ağrısı giderme yöntemlerine bakabilirsiniz
Doktoru önerdi günde 100ml e kadar sıkıntı yok
D

Derya S. ..

Premium Üye
14 Mart 2026 22:09
Selin Şimşek
Korkutmak gibi olmasın ama doktorumuza sordum gerçekçi olmak gerekirse yaşına kadar da devam edebilir zamanla azaladabilir dedi. İnan bende bilmiyorum uykusuzuz ve biliyorum çok zor, çok yoruluyoruz hatta ben hıçkıra hıçkıra hala ağlıyorum diş sancılarını sancılarını çekip elimden birşey gelmediği için. Parmağa takılan kaşıyıcılardan al mutlaka ve parmak gibi çıkıntıları olan diş kaşıyıcılardan temin et
Her bir dis icin ne kadar suruyor peki? Sizin ilk dis cikana kadar ne kadar yasadiniz bu sureci? Aylar surmuyor bir disin cikmasi degil mi? 😞
Selin Ş.

Selin Ş.

14 Mart 2026 23:07
Derya S.
Her bir dis icin ne kadar suruyor peki? Sizin ilk dis cikana kadar ne kadar yasadiniz bu sureci? Aylar surmuyor bir disin cikmasi degil mi? 😞
Genellikle ilk dişi çıktıktan yaklaşık 15-20 güne diğeri de çıkıyor bizim öyle oldu ama [3.yu](3.yu) çıkarmaya çalışıyor şuan canımızdan can alıyor öyle zorlanıyoruz😢
D

Derya S. ..

Premium Üye
15 Mart 2026 01:22
Selin Şimşek
Genellikle ilk dişi çıktıktan yaklaşık 15-20 güne diğeri de çıkıyor bizim öyle oldu ama [3.yu](3.yu) çıkarmaya çalışıyor şuan canımızdan can alıyor öyle zorlanıyoruz😢
Hay Allah, cok gecmisler olsun, umarim bu geceniz son zor geceniz olur, bakalim bizi neler bekliyor :(
D

Damla

15 Mart 2026 09:06
5 ay 12 gunluguz [4.ay](4.ay) dan beri böyleyiz dersini anlamadığım için kendimi sucluyorum bende ama bir o kadar da herseyi denedim ama artık bu süreci kabullenmek gerekiyor sanırım
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir