4 Ayda Bağırsak Hareketleri Kaka Yapmama
132 görüntüleme

Buşra E. Ç. ..
24 Ocak 2026 16:12
Benim bebeğim 4 ay 4 günlük 10 gün önce dışkılamayı bıraktı 3 gün bekledim baktım hala yok sonra kabız olduğunu düşündüm ı love you masajı yaptım bol bol emzirdim bu süreçt 5 güne gelince bi şekilde yaptı ama bezindeki kakalarının bazıları top top aşırı kıvamlı geri kalanı macun kıvamında bezinin tamamını doldurdu sonra yine kaka yapmamaya başladı 5.güne girdik 4. ayda bu tarz değişim yaşayan var mı (günde en az bir veya iki defa mama içen çocuk sütüm yetmediği zaman veriyorum) normalde her gün kaka yapan çocuktu mama verdiğim için

Afranur K.
24 Ocak 2026 16:16
Demir ilacı başladınız mı? 4. Ayda rutin başlanıyor ya. Eğer kullanmaya başladıysanız sürecinizi zorlaştırmış olabilir.

Afranur K.
24 Ocak 2026 16:18
Bu arada benim kızım da 4 aylık oldu bugün son 2 haftadır kaka sayısı azaldı, normalde günde 2-3 defa yapardı şimdi 1 e düştü. Katı gıda ile beslenmedikleri için bağırsaklarının çok dolu olmadığını okumuştum. Sanırım normal

Buşra E. Ç. ..
24 Ocak 2026 16:21
Doktorumuza gittik normal dedi ama mama alan bir çocuk bu dışkılamasının azalmasını anlarım ama resmen yok oldu demire daha başlamadık yarın itibari ile başlayacağım @Afranur Keskin

Afranur K.
24 Ocak 2026 17:53
Doktor normal dediyse biraz rahatlamışsınızdır, demir ilacı başlayınca biraz daha gecikecek tedirgin olmayın. Bizde de azaldı bu aylarda oluyordur belki.
Bi de doğru yanlış bilmem ananevi bir durum ama zeytinyağı verin diyorlar ya birazcık sorup denemek lazım belki de.
Bi de ben genelde banyo yaptırıp, karnına masaj yapınca sıcak sıcak rahatlıyor onu da deneyin isterseniz.
Probiyotik takviyeler var bi de biogaia vs. Ama bunları hep doktor kontrolü ile kullanılmasının gerektiğini düşünüyorum ben.
Araştırıp bakın isterseniz buna da
Bi de doğru yanlış bilmem ananevi bir durum ama zeytinyağı verin diyorlar ya birazcık sorup denemek lazım belki de.
Bi de ben genelde banyo yaptırıp, karnına masaj yapınca sıcak sıcak rahatlıyor onu da deneyin isterseniz.
Probiyotik takviyeler var bi de biogaia vs. Ama bunları hep doktor kontrolü ile kullanılmasının gerektiğini düşünüyorum ben.
Araştırıp bakın isterseniz buna da