4. Ay ve Meme Reddi
210 görüntüleme
Ç
Çiğdem A.
9 Mayıs 2026 14:01
Kızım 4.5 aylık Sol memeden emmemeye başladı Az önce emzireyim dedim Sağ memeyi de almayı bu sefer Çok ağladı Hemen mama hazırladım mecburen Benzer şeyi yaşayan var mı? 4. Ay atağından mıdır? Meme reddi mi yaşıyoruz?
N
Nazlıcan
Premium Üye
9 Mayıs 2026 14:43
Biz de [4.ay](4.ay) atağındayız 3,5 aylık bebeğim, 12 hafta atağında da yaşamıştım şimdi de yaşıyorum memeye gelince ağlıyor. Hafif uykuluyken emzirmeyi deneyin bir de beyaz gürültü vs açıp deneyin. Banyoda suyun altında veya yürüyerek yapanlar da olmuş ama benimki o aşamaya gelmedi henüz hafif uykuluyken tam ağlamadan emzirince alıyor. Umarım kolaylıkla geçer

Fidannur Z.
9 Mayıs 2026 14:44
Evet aynısı bizde de var meme reddi oluyor .
N
Nehar K.
9 Mayıs 2026 15:40
Tam olarak aynısını yaşıyoruz. Mama vermiyorum daha çok reddedebilir. Yatarak veriyorum şimdilik. Bir de uyku sürelerine bakin. Tam uyku saatlerine gelince almıyorlar aglama kiyamet. Ondan önce verin sonra da zatrn uyku surecine giriyor
G
Gülüş ..
9 Mayıs 2026 16:27
Biberon kesinlikle kullanmayın arkadaşlar. Emzirmek dünyanın en güzel hissi, bu histen mahrum olmak istemiyorsanız biberonları çöpe atın. Tyolda emzirme destek sistemi var onu alın birkaç kez kullanınca alışıyorsunuz. İkinci seçenek mama kaşığı kullanın veya emzirme destek sistemi hortumunu parmağınıza bantlayıp öyle emzirin. Bir diğer seçenek farklı pozisyonlarda kesinlikle paniklemeden bebeğin üstüne çullanmadan emzirmek. En işe yarar pozisyon çanta pozisyonu ben çok verim aldım. Meme ucunuz kabuklaşmış hafif sertleşmiş olabilir lansinoh krem sürüp biraz yumuşatın öyle emzirmeyi deneyin. Meme reddinden dönüş zor değil ama birkaç gün mücadele edip sabretmeniz lazım. Aynı yoldan geçmiş bir anneyim sabırlı olursanız bebekler çok çabuk uyum sağlıyorlar merak etmeyin. Sonuçta aç kalmayı onlar da istemiyor. Ben 2. Ay yaşamıştım birkaç hafta sürdü ama bahsettiğim yöntemlerle tamamen geçti. Şimdi sütümün yetmeği günler oluyor, normalden geç doyuyor biraz fazla ağlıyor ama en nihayetinde doyuyor. Biberonlar çöpte mecbur doyacak.
Ç
Çiğdem A.
10 Mayıs 2026 17:04
Biz de [4.ay](4.ay) atağındayız 3,5 aylık bebeğim, 12 hafta atağında da yaşamıştım şimdi de yaşıyorum memeye gelince ağlıyor. Hafif uykuluyken emzirmeyi deneyin bir de beyaz gürültü vs açıp deneyin. Banyoda suyun altında veya yürüyerek yapanlar da olmuş ama benimki o aşamaya gelmedi henüz hafif uykuluyken tam ağlamadan emzirince alıyor. Umarım kolaylıkla geçer
Ç
Çiğdem A.
10 Mayıs 2026 17:05
Evet aynısı bizde de var meme reddi oluyor .
Ç
Çiğdem A.
10 Mayıs 2026 17:09
Tam olarak aynısını yaşıyoruz. Mama vermiyorum daha çok reddedebilir. Yatarak veriyorum şimdilik. Bir de uyku sürelerine bakin. Tam uyku saatlerine gelince almıyorlar aglama kiyamet. Ondan önce verin sonra da zatrn uyku surecine giriyor
Ç
Çiğdem A.
10 Mayıs 2026 17:11
Mecbur doyacak ?
G
Gülüş ..
10 Mayıs 2026 17:53
Ne yazmış göremedim tam ama Eds'den bahsetmiş sanırım Çocuk doktoru tanıdığım o kadar önermesine rağmen kendi çocuğu olunca kullanamadı. Her bebeğe uymayabiliyor. Ayrıca biberonları neden atalım değil mi? Misal ben işe dönünce çocuğum nasıl beslenecek?
Ç
Çiğdem A.
10 Mayıs 2026 20:11
Mecbur doyacak nedir ki gerekirse biberon verilecek bebek doymuyorsa ya da anne çalışıyorsa ne olacak ?
N
Nehar K.
11 Mayıs 2026 02:44
O an acil olduğundan verdim Bir de anne sütü+ mama destekli gidiyoruz biz Yatarak hiç denemedim açıkcası Nasıl yapılıyor tam olarak? Uyku saatinde değildi Uykusundan yeni uyanmıştı Ama dikkat etmek lazım tabii Teşekkür ederim
Yükleniyor...