4. Ay ve Ek Gıda

100 görüntüleme
Merve K.

Merve K.

12 Şubat 2026 01:57
Merhaba arkadaşlar. Bebeğim 4. Ayına girdi şuan sma toplatılması üzerine evolvia 1 kullanıyorum ama oğlumun boyu 60 cm kilosu 4800 Gr. Bende yavaş yavaş ek gıda başlayayım mı diye tereddüt ediyorum. Sizlerde durum nedir bu konuda her türlü bilgiye fikire açığım
B

Bahar Ö.

12 Şubat 2026 02:02
Bence ek gıdaya bıraz erken gıbı geldı bana yanı en azından 1ay daha bekleyın dıyeyım benım tavsıyem sonra bıkıyorlar ek gıdaya yemek ıstemıyorlar bıkkınlık gelıyor
S

Sabiha B.

12 Şubat 2026 04:22
Benim doktor 5 aylıkta yemek yerken sizi izliyor ve atılıyor mu demişti ve tatırsığınızda istiyorsa ek gidaya geçirebiliriz dedi.

Tavsiyem ilk zmnlar da kendisini zorlamicak gıdalar verin ve sevdiği seyleri vermeye özen gösterin derim 🤗
N

Nuran

12 Şubat 2026 13:55
Merhabalar kilo ve boyundan kaynaklı 4. Ay kontrolümüzde doktorumuz tadımları çorba usulü başlatalım dedi bir an önce besinleri açıp öğün ekleyebilmek için ama bu konu bana çok doğru gelmedi okuduğum dinlediğim çoğu uzman artık 5. Ayı dahi erken sayabiliyor ek gıda için. En azından 5. Ayı görmeyi tercih edeceğim bu sürede de süt ve formül mama ile destekleyeceğim. Persentili düşmüyorsa bence her bebek en üst sınırdan boy uzamıyor veya kilo almıyor olabilir. 6 gündür bu konuya takılmış bir anne olarak kilo=beslenme değil. Tabi sınırın altında kalma önceki aya göre hiç artış olmaması veya düşüş olması gibi özel durumlar takip gerektirir.
Merve K.

Merve K.

12 Şubat 2026 23:41
Bende henüz erken olduğunu düşünüyorum kafayı tam tutup oturmaya başladığında başlayayım diyorum ama günlük 1 çay kaşığı tattırsam mı diye de tereddüt ediyorum yani en azından yemek yemek yutmak nedir onu öğrensin
Afranur K.

Afranur K.

12 Şubat 2026 23:45
Erken dönemde ek gıdaya başlamanın daha sonra katı gıda reddine sebep olduğunu söylüyor Osman bey hep, benim kızım da 4.5 aylık desteksiz oturması vs. Gayet iyi ama risk almak istemedim.

Bi de boy, kilo artışını bu dönemki ek gıdadan elde edebileceğinizi düşünmüyorum, vitamin takviyeleri, maması etkili olacaktır sadece bence
N

Nuran

13 Şubat 2026 07:54
Beslenme şekline göre süt veya mamayı günde bir kez çok az ml de bebeği ve sizi yormayacak miktarda 20 cc örneğin çay kaşığı ile verseniz ben şuan kaşığa da alışması adına öyle yapıyorum hem eğleniyor ilgisi artıyor hem de püre verdiğimde de ilgili olacağını düşünüyorum Afranur hanımın dediği gibi zaten tadımlara başlansa dahi kiloya yansıyacak şekilde olmayacak sadece tadımlar dahi uzun sürüyor ve temel gıda süt veya mama olarak kalıyor ilk etapta

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir