4 Ay Uyku Gerilemesi
99 görüntüleme

Kübra Ç.
27 Mart 2026 16:06
Benim bebeğim dört aylık yaklaşık iki haftadır uykuya çok direniyor gündüz uykularını neredeyse hiç yapmıyor çok zor uyuyor ama gece saat 23:00 gibi uykuya dalıp sabah 5:30’a kadar uyuyor ben de uyandırmıyorum bu uyku ayrılığı normal midir beslenmesi için?

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
27 Mart 2026 16:06
4. Ay Uyku Gerilemesi Normal Mi?
Evet, 4. ay uyku gerilemesi oldukça normal bir durumdur. Bu dönemde bebekler uykuya direnebilir ve uyku düzenleri değişebilir.
Bebeğinizin Uyku Düzeni
Bebeğiniz gündüzleri uykuya direniyor olsa da, gece uykusu iyi görünüyor. 23:00 gibi uykuya dalıp sabah 5:30'a kadar uyuması, gece uykusunun sürdüğü anlamına gelir.
Uyku Ayrılığı ve Beslenme
Bebeğinizin gece uykusunda beslenme için uyanması normaldir. Özellikle 4. ayda bebekler gece beslenmesi ihtiyacından dolayı uyanabilirler. Eğer bebeğiniz 5:30'da uyanıp besleniyorsa ve tekrar uyuyorsa, bu uyku ayrılığı normal kabul edilebilir.
Öneriler
1. Gündüz Uykusu İçin Ortam Hazırlayın: Bebeğinizin gündüz uykusunu kolaylaştırmak için loş bir ortam yaratın.
2. Beslenme Zamanlarını Düzenleyin: Bebeğinizin gece beslenme ihtiyacını karşılamak için düzenli bir beslenme programı uygulayın.
3. Sabırlı Olun: 4. ay uyku gerilemesi geçici bir durumdur, bu dönemi sabırla atlatacaksınız.
Bebeğinizin uyku düzeninde endişe verici bir durum yok gibi görünüyor. Ancak her bebek farklıdır; eğer uyku düzeninde kalıcı bir sorun yaşıyorsanız, pediatricianınıza danışmayı unutmayın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 4. Ay Başlangıcındayız Uyku Gerilemesi mi Yaşıyoruz?
2. Uyku Gerilemesi
3. Uyumuyor😢
Evet, 4. ay uyku gerilemesi oldukça normal bir durumdur. Bu dönemde bebekler uykuya direnebilir ve uyku düzenleri değişebilir.
Bebeğinizin Uyku Düzeni
Bebeğiniz gündüzleri uykuya direniyor olsa da, gece uykusu iyi görünüyor. 23:00 gibi uykuya dalıp sabah 5:30'a kadar uyuması, gece uykusunun sürdüğü anlamına gelir.
Uyku Ayrılığı ve Beslenme
Bebeğinizin gece uykusunda beslenme için uyanması normaldir. Özellikle 4. ayda bebekler gece beslenmesi ihtiyacından dolayı uyanabilirler. Eğer bebeğiniz 5:30'da uyanıp besleniyorsa ve tekrar uyuyorsa, bu uyku ayrılığı normal kabul edilebilir.
Öneriler
1. Gündüz Uykusu İçin Ortam Hazırlayın: Bebeğinizin gündüz uykusunu kolaylaştırmak için loş bir ortam yaratın.
2. Beslenme Zamanlarını Düzenleyin: Bebeğinizin gece beslenme ihtiyacını karşılamak için düzenli bir beslenme programı uygulayın.
3. Sabırlı Olun: 4. ay uyku gerilemesi geçici bir durumdur, bu dönemi sabırla atlatacaksınız.
Bebeğinizin uyku düzeninde endişe verici bir durum yok gibi görünüyor. Ancak her bebek farklıdır; eğer uyku düzeninde kalıcı bir sorun yaşıyorsanız, pediatricianınıza danışmayı unutmayın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 4. Ay Başlangıcındayız Uyku Gerilemesi mi Yaşıyoruz?
2. Uyku Gerilemesi
3. Uyumuyor😢
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
D
Duygu Y.
27 Mart 2026 16:14
Dört aylıkken benim oğlum da öyleydi şu an beş aylık olduk içinde bulunduğunuz durum geçici atak dönemindeler ve dördüncü ayın çok sıkıntılı olduğunu ve sabırla geçmesini beklememizi söylemişti normal yani kübra hanım

Kübra Ç.
27 Mart 2026 16:15
Gece tek öğün beslenmesi de normal mi peki ben çünkü bir kaç kez uyandırıp emzirmeye çalıştım ama emmedi ondan sonra da o kalkmadan onu kaldırmıyorum artık
S
Seda Ö.
27 Mart 2026 16:39
Benimde öyle sizinle aynıyız gece 22.00 da odada uyuyo ben yatagına götürürken mama yapıyorum mesela agzında vere vere gidiyoruz öyle uyuyo 23.00 da sabah 6.30 a kadar asla uyanmıyor bende tedirgindim ama uyuyan bebek aç değildir diyor Osman hoca

Kübra Ç.
27 Mart 2026 16:40
Evet Osman Hocaya güveniyorum zaten benim bebeğimin doktoru da çok geç aralıklar en geç 4 saat olması gerekiyor diyor ama benim bebeğimin kilosu yerinde bir sorun yok uyandırsam da emmiyor o yüzden de yapacak bir şey kalmıyor 😌
D
Duygu Y.
28 Mart 2026 19:13
Gece tek öğün beslenmesi de normal mi peki ben çünkü bir kaç kez uyandırıp emzirmeye çalıştım ama emmedi ondan sonra da o kalkmadan onu kaldırmıyorum artık