4 Ay Uyku Gerilemesi
213 görüntüleme
M
Merve D.
22 Mart 2026 14:04
Bir haftadir geceleri saatte bir uyanıyor pışpış yaptım kucağıma aldım yerine koyuyorum sonra tekrar uyanıyor. En son emzirmek zorunda kalıyorum hemen uyuyor. Emerek uyuyan bir bebek olmadi hiç. Uykusuzluk çok yoruyor ne yapabilirim? 20. Haftaya girdik. Uyanıklık sürelerine dikkat ediyorum gündüz. Ama geceler tam bir felaket olmaya başladı

Emine
Premium Üye
22 Mart 2026 15:07
Bu ayda uyku gerilemesi başlıyor ben çare bulamadım birlikte uyuyorum yanıma yatırdım uyandıkça emzirerek uyuttum çok rahat ettim 11 aylık hala öyle yapıyorum verdiğim en doğru kararlardan bir maniniz yoksa yatırın yanınıza hem siz uyuyun hem bebiş uyusun Huzurla inşallah

Afranur K.
22 Mart 2026 15:10
Ben yürüyüş öneriyorum açıkçası, bir doktorum önerisi bu ve bunu uygulayıp rahatlayan çok bebek annesi gördüm. Sabah 10.30 gibi bebekle yapılan bir yürüyüş inanılmaz rahatlatıyor bebekleri, o saatteki ışığın etkisi ve bebeğin etraftan uyaran alması vs vs açıklaması da yapılıyor aynı zamanda. 1 hafta düzenli deneyin bence siz de farkı görürsünüz.
Biz 6. Aya gireceğiz uyku regresyonunu bariz bir biçimde yaşamadık sebebinin de bu olduğunu düşünüyorum . Bebeğim anne yanındaki yatağında uyuyor, yanıma almak zorunda vs. Kalmadım. Sadece her bebek gibi gece emmek için kalkıp geri yatıyor.
Saati, sıcaklığı, düzeni, yürüyüşü bunlar çok kıymetli bence.
Biz 6. Aya gireceğiz uyku regresyonunu bariz bir biçimde yaşamadık sebebinin de bu olduğunu düşünüyorum . Bebeğim anne yanındaki yatağında uyuyor, yanıma almak zorunda vs. Kalmadım. Sadece her bebek gibi gece emmek için kalkıp geri yatıyor.
M
Merve D.
23 Mart 2026 10:49
Teşekkür ederim öncelikle bahsettiğiniz çoğu şeyi yaptım. Hava şartları el verdiği ölçüde dışarıya çıktık uyudu genelde. Galiba zamana bırakacağım biraz da.
G
Gözde
Premium Üye
27 Mart 2026 00:25
Ben yürüyüş öneriyorum açıkçası, bir doktorum önerisi bu ve bunu uygulayıp rahatlayan çok bebek annesi gördüm. Sabah 10.30 gibi bebekle yapılan bir yürüyüş inanılmaz rahatlatıyor bebekleri, o saatteki ışığın etkisi ve bebeğin etraftan uyaran alması vs vs açıklaması da yapılıyor aynı zamanda. 1 hafta düzenli deneyin bence siz de farkı görürsünüz.

Afranur K.
27 Mart 2026 00:42
Sabah yürüyüşü daha mı etkili oluyor
Ben genellikle sabah çıkartmaya özen gösteriyorum ama insanlık hali her zaman bedenen ya da ruhen iyi hissetmiyorsunuz, akşama doğru eşimin çıkarmışlığı da var.

Afranur K.
27 Mart 2026 00:44
G
Gözde
Premium Üye
27 Mart 2026 00:46
Doktorun önerisi saat 10.30 u geçmeden Bebek arabası, kanguru, sling farketmez bebeği dışarıya çıkartmak yönünde. Açıklamasını net hatırlamamakla birlikte o saatteki ışığın dalga boyunun uyaranı sebebiyle oluşan bir etkiydi. Size direk doktorun hesabındaki paylaşımı da atayım hatta.
Ben genellikle sabah çıkartmaya özen gösteriyorum ama insanlık hali her zaman bedenen ya da ruhen iyi hissetmiyorsunuz, akşama doğru eşimin çıkarmışlığı da var.

Afranur K.
27 Mart 2026 00:58
Olur paylaşımı merak ettim açıkçası. Büyük oğlumu okulu bırakırken onuda yanıma alırım havalar soğuk diye evde babasıyla bırakıyordum bende
G
Gözde
Premium Üye
27 Mart 2026 01:11
Hemen altına koydum gözde hanım, zaten çıkıyormuşsunuz bence çıkartın. Bence çok etkiliyor deneyim olarak söyleyebilirim 🙏🏻
Ş
Şükran D.
27 Mart 2026 08:35
Benim doktorumda 11-12 bir saat yürüyüş saati yap demişti bu saatlerde çıktığımda bende faydasını gördüm 10 gündür havalar çok kötü çıkamıyoruz ve baya zorlanıyorum geceleri
M
Merve D.
27 Mart 2026 08:36
Doktorun önerisi saat 10.30 u geçmeden Bebek arabası, kanguru, sling farketmez bebeği dışarıya çıkartmak yönünde. Açıklamasını net hatırlamamakla birlikte o saatteki ışığın dalga boyunun uyaranı sebebiyle oluşan bir etkiydi. Size direk doktorun hesabındaki paylaşımı da atayım hatta.

Afranur K.
27 Mart 2026 10:25
İkinci uykuda çıkartsak 10.30 öncesi nasıl olur acaba
Ama sanırım burada uyanıkken uyaran alıyor be sonradan uyuyor diye anladım ben. Ana amaç bebeğin etraftan uyaran alması, sonra da ister uyusun ister uyanık kalsın.
Kızım küçükken hep 10 dk sonra bebek arabasında uyurdu şimdi 6. Ayıkıxa girdik hep etrafı izliyor ben de bebek arabasını bıraktım kanguru ile geziyoruz artık hem bana da daha kolay oldu 😅 çok dik bir bayırda oturuyorum aylardır bebek arabası çıkartmak inanılmaz zordu
M
Merve D.
27 Mart 2026 11:54
Benim kızım 5 aylık olacak bebek arabasına koyar koymaz uyuyor :)

Afranur K.
27 Mart 2026 17:50
Benim kızım 5 aylık olacak bebek arabasına koyar koymaz uyuyor :)
M
Merve D.
27 Mart 2026 18:14
5. Ayın ortalarında algıları açılıyor 😂 o arabada uyuyan bebeği özlüyorsunuz. Şu an arabada gidiyor 10 dk sonra kucağa al beni modunda. Etrafı izliyor sürekli.

Afranur K.
27 Mart 2026 18:29
Gerçekten mi :( her ay başka başka bir şey çıkıyor ben yetişemiyorum:)
Ama kötü bi gelişme değil, algıları olan minik bir çocuk olmaya başladığını hissediyorsunuz.
M
Merve D.
27 Mart 2026 18:35
😂 bayramda ben boş bebek arabası sürdüm babasının kucağından inmedi. 6. Aya yeni girdik öyle söyleyeyim.
Ama kötü bi gelişme değil, algıları olan minik bir çocuk olmaya başladığını hissediyorsunuz.
Yükleniyor...