4 Ay Haraketleri

232 görüntüleme
F

Fidan A.

13 Mayıs 2026 11:10
Bebeğim 3 ay 28 gündür, ama 4 ay haraketlerini yapamıyor, göz teması var, eşyaları izliyor, sosyal gülmesi var, 3 ayından sünnet yapdırdık, o zamandan ağız üstü kalmak istemiyor, 6-7 dakika kalıyor, dönmüyor, ellerinden tutuyorum, kalkmıyor, her hangi nesneye ellerini uzatmıyor. Normalmi?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
14 Mayıs 2026 11:25
Bebeğiniz 3 ay 28 günlük ve 4. ay hareketlerini yapamıyor. Bu durum normal mi?

Bebeğinizin Gelişimi

Bebeğinizin şu anda yapabildiği şeyler:
Göz teması kurabiliyor
Eşyaları izleyebiliyor
Sosyal gülme yeteneği var

4. Ay Hareketleri

4. ayda bebekler genellikle aşağıdaki hareketleri yapmaya başlar:
Dönme
Ellerini kullanarak nesnelere uzanma
Oyuncakları tutma ve bırakma
Kollarını ve bacaklarını hareket ettirme

Bebeğinizin Gelişimi Normal mi?

Bebeğinizin şu anda yapamadığı şeyler:
Dönme
Ellerini kullanarak nesnelere uzanma
Kollarını ve bacaklarını hareket ettirme (sadece ellerinden tutulduğunda kalkıyor)

Doktorunuzun değerlendirmesine göre bebeğinizin gelişimi normal görünüyor. Ancak her bebek farklıdır ve bazıları daha yavaş veya hızlı gelişebilir.

Öneriler

1. Bebeğinizle oyun oynamaya devam edin. Örneğin, ona oyuncaklar gösterin ve onunla etkileşimde bulunun.
2. Bebeğinizin dönmesini teşvik edin. Örneğin, onu sırt üstü yatırıp oyuncakları gösterin.
3. Bebeğinizin kollarını ve bacaklarını hareket ettirmesini teşvik edin. Örneğin, onunla dans edin veya kollarını ve bacaklarını hareket ettirin.
4. Bebeğinizin gelişimini takip edin ve doktorunuzla düzenli kontroller yapın.

Bebeğinizin gelişimi hakkında endişeleriniz varsa, doktorunuzla konuşun.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ellerini Kullanmaması Normal mi
2. Sanırım 4. Ay Atağı
3. 3 Ay Becerisi
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Latife K.

Latife K.

15 Mayıs 2026 23:06
Yüz üstü pozisyonu zaten bebekler çok sevmiyor bence. Biz de yapmıyorduk. Dönme 6. Aya kadar gelişen bir durum bazısı 4 te bazısı 6 da dönüyor. Ben bir tık küçük olduğunu düşünüyorum. Nesneye uzanma davranışı yaklaşık [6.aydan](6.aydan) sonra başlamıştı bizde
F

Fidan A.

16 Mayıs 2026 00:00
Latife Karadaş
Yüz üstü pozisyonu zaten bebekler çok sevmiyor bence. Biz de yapmıyorduk. Dönme 6. Aya kadar gelişen bir durum bazısı 4 te bazısı 6 da dönüyor. Ben bir tık küçük olduğunu düşünüyorum. Nesneye uzanma davranışı yaklaşık [6.aydan](6.aydan) sonra başlamıştı bizde
Çok teşekkür ederim❤ internetde 4 ay haraketlerini görüp korkdum açıkcası. İçim rahatladı bir az. Çok teşekkürler
Latife K.

Latife K.

16 Mayıs 2026 07:31
Fidan Ali
Çok teşekkür ederim❤ internetde 4 ay haraketlerini görüp korkdum açıkcası. İçim rahatladı bir az. Çok teşekkürler
Hiç Korkutmayın kendinizi sadece ana odaklanın. Bir anda oluyor her şey. Sizin ayınız için mesela kafasını tutabilme olmalı. Dönme 6 ya kadar olmalı desteksiz oturma 9 a kadar gibi gibi diye ilerliyor. Hem instada falan hiç kıyasa girmeyin. Oradaki çocuklar masallah daha kırkı çıkmadan profesör olmasını bekliyorlar 😄😄 Her çocuğun gelişimi cidden çok farklı ilerliyor
F

Fidan A.

16 Mayıs 2026 08:18
Latife Karadaş
Hiç Korkutmayın kendinizi sadece ana odaklanın. Bir anda oluyor her şey. Sizin ayınız için mesela kafasını tutabilme olmalı. Dönme 6 ya kadar olmalı desteksiz oturma 9 a kadar gibi gibi diye ilerliyor. Hem instada falan hiç kıyasa girmeyin. Oradaki çocuklar masallah daha kırkı çıkmadan profesör olmasını bekliyorlar 😄😄 Her çocuğun gelişimi cidden çok farklı ilerliyor
Çok teşekkür ederim 殺❤
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir