4 Ay Ek Gıda

127 görüntüleme
A

Ays

21 Temmuz 2026 12:20
Bugün kızımın [3.ay](3.ay) aşılarını yaptırırken doktorumuz gelecek ay yani [4.ay](4.ay) da ek gıdaya baslarız dedi.Çok erken değil mi ? Neye dayanarak bunu söylemiş olabilir
G

Gamze G.

21 Temmuz 2026 12:29
Çok çok erken henüz buna hazır değildi sindirim sistemi neye dayanarak dedi a acaba benimki 5. Ayın ortasında başlayalım dedi ben 6. Ayda başlattım yinefe Osman hocada bunu söylüyor çünkü kilosunun uygun olması lazım boynunu dik tutuyor oturuyor olması lazım vs diyor.
A

Ays

21 Temmuz 2026 12:31
Gamze Gamze
Çok çok erken henüz buna hazır değildi sindirim sistemi neye dayanarak dedi a acaba benimki 5. Ayın ortasında başlayalım dedi ben 6. Ayda başlattım yinefe Osman hocada bunu söylüyor çünkü kilosunun uygun olması lazım boynunu dik tutuyor oturuyor olması lazım vs diyor.
Evet ben de en erken 5-6 ay arası başlanıyor diye biliyordum bugün çok şaşırdım çünkü daha bebeğim oturamıyor bile.
M

Melike D.

21 Temmuz 2026 12:56
Ek gıda tadımı aslında günlük 1 çay kaşığı olcak şekilde ,alerji riski daha düşük oluyormuş. Mesela kabak için 3 gün 1 çay kaşıgı havu ç için 3 gün yoğurt için 3 gün derken 1 ay geçmiş oluyor
B

Büşra B.

21 Temmuz 2026 12:57
Bizim doktorumuz da 4.ayın sonunda tadımlara başla dedi bence de çok erken başlamayı düşünmüyorum. 5 buçuk aylıkken tadımlara başlarım diye düşünüyorum. 1 ay sonra yani
I

Irmak K.

21 Temmuz 2026 13:02
Bebeğim alerjik alerjisi doktorumuz bile 20 hafta 12 günlükken başkayın dedi Osman hocanın saydığı sebeplerden ötürü
Elif T.

Elif T.

21 Temmuz 2026 13:31
Bizim doktorumuzda 4. Ay da önermişti kitaplara bakarsak 6. Ay ama bebek hazıraa 4 te başlayabilirsin dedi ama ben korktuğum için 5 te başladım
Duygu B. B.

Duygu B. B.

21 Temmuz 2026 15:40
İlk 2 ay zaten tadım dönemi. o yüzden erken başlatıyor olabilir. Her besini 3 gün denetiyorlar tek tek. ayda 10 besin oluyor. 2 ayda 20. genelde komplike 2 3 malzemeli gıdalara bebeğin tolere edebildiği 15-20 besin olduktan sonra başlanıyor. öncesinde hep tek malzeme ve tadımlık.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir