4. Ay Ek Gıda

134 görüntüleme
N

Nuran

11 Şubat 2026 15:51
Bebeğim zamanında doğdu ilk 2 ay 1er kilo aldı ardından 2. Aydan sonra gece beslenmelerinde 3 saatte bir beslenmeyi azalttım doktorumun önerisiyle 4 saati geçirmedim zaten kızım da istedi. Ancak 2. Aydan 3. Aya geçerken kilo alımında yavaşlama oldu tekrar 3 saatte emzirmeye devam ettim. Kilo alımı desteklenince 3. Ay kontrolünde doktorumuz yine bebeğin sinyallerine bırakalım uyku kalitesini bozmayalım sürekli uyandırmayalım dedi. 3. Aydan 4. Aya geçerken yalnızca 480 gr almışız. Bu ay doktor değiştirmek durumunda kaldık şehir değişikliği nedeniyle. Yeni doktorumuz kilo alımının sınırda kaldığını ve sebze çorbaları ile ek gıdaya geçmemiz gerektiğini belirtti benim de sütüm için süt artırıcı verdi. 4 ay ek gıda için çok erken değil mi? Benzer durum yaşayan var mı
Betül E.

Betül E.

11 Şubat 2026 15:58
Biz de dördüncü ayı bittiğinde başladık ek gıdaya kilo alımı ile ilgili sorun olduğu için zaten çok bir şey yiyemiyorlar o yüzden bir sorun yaşamadım ben
N

Nuran

11 Şubat 2026 16:02

Betül Erdoğan

Biz de dördüncü ayı bittiğinde başladık ek gıdaya kilo alımı ile ilgili sorun olduğu için zaten çok bir şey yiyemiyorlar o yüzden bir sorun yaşamadım ben

Biz henüz 4ün başındayız 3 yeni bitti endişem o yüzden
Hatice C. .

Hatice C. ..

11 Şubat 2026 16:08

Nuran

Haklısınız daha 3 yeni bitmiş oyüzden de bol su, rezene çayı,protenli gıdalarla süt artışına gidip sık sık emzirerek süt yoluyla kilo alımı sağlayın
Betül E.

Betül E.

11 Şubat 2026 16:24

Nuran

Endişe duymanız çok normal. Destek olamadım çok üzgünüm
N

Nuran

11 Şubat 2026 16:31

Betül Erdoğan

Endişe duymanız çok normal. Destek olamadım çok üzgünüm

Estafurullah sağlıklı öğünleri olsun miniklerimizin 🙏🏻
N

Nuran

11 Şubat 2026 16:37

Hatice Celik

Haklısınız daha 3 yeni bitmiş oyüzden de bol su, rezene çayı,protenli gıdalarla süt artışına gidip sık sık emzirerek süt yoluyla kilo alımı sağlayın

Teşekkür ederim bu şekilde takip etmeye çalışıyorum taşınma telaşıyla fark etmeden sütte azalma olduğunu düşünüyorum bir de çevreye ilgisi oldukça arttı emmeyi kısa tutuyor o sırada yeterince beslenemedi diye düşünüyorum İniallah zamanı geldiğinde önümüzdeki ay falan başlarız biz de
Hatice C. .

Hatice C. ..

11 Şubat 2026 17:28

Nuran

Teşekkür ederim bu şekilde takip etmeye çalışıyorum taşınma telaşıyla fark etmeden sütte azalma olduğunu düşünüyorum bir de çevreye ilgisi oldukça arttı emmeyi kısa tutuyor o sırada yeterince beslenemedi diye düşünüyorum İniallah zamanı geldiğinde önümüzdeki ay falan başlarız biz de

inşaAllah
Fatma A.

Fatma A.

Uzman Diyetisyen

11 Şubat 2026 20:43
Merhaba; ek gıda sürecine dair yazım hem burda hem instagram profilimde mevcut, yönlendirici olacaktır. Ek gıdaya başlama zamanınızla ilgili ikinci bir doktordan görüş almanızı tavsiye ederim 🌺
N

Nuran

12 Şubat 2026 13:59

Fatma Atagün

Merhaba; ek gıda sürecine dair yazım hem burda hem instagram profilimde mevcut, yönlendirici olacaktır. Ek gıdaya başlama zamanınızla ilgili ikinci bir doktordan görüş almanızı tavsiye ederim 🌺

Teşekkür ederim. 🙏🏻

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir