4. Ay Atağı

356 görüntüleme
Yıldız Ç.

Yıldız Ç.

17 Nisan 2026 17:58
Merhabalar bebeğim şu an 17 haftalık dördüncü ay atağı ne zaman hangi haftalarda başlıyor hangi haftalarda bitiyor şu an atak döneminde miyiz bilmiyorum bilenler yazabilir mi
M

Mushviga M.

17 Nisan 2026 18:10
Merhabalar.Benimkide yarın 4 ay tamamlayacak.Bende merak ettim
G

Gülüş ..

17 Nisan 2026 19:00
Bizim 3 e girmeden başladı
G

Gülüş ..

Her bebekte olacak değil aslında her bebek farklı
Yıldız Ç.

Yıldız Ç.

Gülüş
Bizim 3 e girmeden başladı
Belirtileri nedir
G

Gülüş ..

17 Nisan 2026 19:02
Yıldız Çatal
Belirtileri nedir
kısa uyku ,dalamama ,gece sık uyanma ,beslenmek istememe ,iştahsızlık ,mama reddi ,meme reddi vs bazıların da ise memeye düşkünlük ya da mamaya düşkünlük oluyor
K

Kübranur B.

17 Nisan 2026 19:46
Bizde şua o sürecin içindeyiz ve sanırım bizim 3.5 aylıkken başladındaha devam ediypr mesela benim bebeğim uykusunda inler gibi ağlamaya başlayıp sonra yanında değilsem çığlığa dönüşüyor yanında yanağına dokununca sankinliyor yine tekrar aynı devam ediyor uyku araları uzadı meme reddine başladı bende uyku uyanıklık arasında iyice emzirmeue çalışıyorum
Yıldız Ç.

Yıldız Ç.

17 Nisan 2026 19:47
Kübranur Bidikçi
Bizde şua o sürecin içindeyiz ve sanırım bizim 3.5 aylıkken başladındaha devam ediypr mesela benim bebeğim uykusunda inler gibi ağlamaya başlayıp sonra yanında değilsem çığlığa dönüşüyor yanında tabağıma dokununca sankinliyor yine tekrar aynı devam ediyor uyku araları uzadı meme reddine başladı bende uyku uyanıklık arasında iyice emzirmeue çalışıyorum
Hangi haftalarda bitiyor peki bilginiz var mı
Fatma U.

Fatma U.

Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog

18 Nisan 2026 22:24
Merhabalar dördüncü ay atağı diye aslında bir şey yok yani atak diye bir şey yok bahsettiğiniz bu şeyler birer büyüme sıçraması. Yani bu aylarda bebeğiniz daha fazla uyanabilir veya sık uyanabilir ya da uykuya karşı bir direnci olabilir bunun sebebi ise şu sirke diyen ritim dediğimiz gece gündüz ayrımı yavaş yavaş olgunlaşır aynı zamanda bebeklerin uykuları tıpkı biz yetişkinlerin uykusuna benzer ve ara uyanma ortaya çıkar ara uyanmaların ortaya çıkmasıyla birlikte ebeveynler bu uyanmaları sık uyanma olarak adlandırabilir Bebeğinizi uykuya geçirirken destekli şekilde geçiriyor iseniz ara uyanmalarda uyanan bebek diğer uykusuna geçebilmek için ilk verdiğiniz desteği arar. Bu sadece uyku konusu elbetteki bebeğinizin şu an hali hazırda yapmış olduğu davranışlar ya da duygusal değişimler var ise buraya yazarak detaylandırabilirsiniz
K

Kübranur B.

22 Nisan 2026 15:04
Yıldız Çatal
Hangi haftalarda bitiyor peki bilginiz var mı
İnanin bilmiyorum fakat 2-3 hafta sürdüğünü söyledi Osman hoca
K

Kübranur B.

22 Nisan 2026 15:05
Demir ilacı başlayan var mı acaba varsa nasıl kaç damla başladınız kg kaç damla
Yıldız Ç.

Yıldız Ç.

22 Nisan 2026 15:08
Kübranur Bidikçi
Demir ilacı başlayan var mı acaba varsa nasıl kaç damla başladınız kg kaç damla
Biz demir ilacına yeni doğan döneminden beri başladık şırınganın üzerinde 0.5 ml yazıyor ben ondan iki Ölçek veriyorum doktorum öyle önerdi doktorunuza sorarak başlayın onlar miktarı zaten söylerler bebeğin kilosuna ayına göre veriliyor sanırım bizde kansızlık vardı yeni doğan dönemde kan tahlili yapıldı kansızlıktan dolayı biz erken başladık normalde dördüncü ayda başlanıyormuş
Aycan K. S. .

Aycan K. S. ..

15 Mayıs 2026 23:19
Benim bebeğim 130 günlük ve biz 110 günlükken falan başladı. Ataklara inanmazdım ama bu kendine inandırıyor 😀 adı atak değilse bile çocuklar çok değişiyor. Gördüğünüz tüm belirtilet var neredeyse . Umarım geçicidir bebeğim çok değişti çünkü
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir