4. Ay Atağı
75 görüntüleme

Tuğçe
5 Şubat 2026 00:34
Herkesin bebeği 4. Ay atağını yaşıyor mu yani 4. Aya çok az kaldı uyku gerilemesi yaşadı mı herkesin bebeği merak ettim

İlsu O. K.
5 Şubat 2026 01:00
Merhaba; biz [8-9.aya](8-9.aya) kadar uyku gerilemesi atak vs hiç böyle şeyler yaşamadık açıkcası. Fakat diş çıkarma süreci ile beter olduk..😊
B
Buket ..
5 Şubat 2026 01:07
Biz çok bir şey yaşamadık. Zaten uykularımız çok düzensizdi 5. Aya kadar gece 12-1 gibi uyur öğlende 12-1 gibi güne başlardı gece bir kaç kez uyanır emer geri uyurdu. gündüz uykuları cok kötüydü uyumazdı ama zamanla düzene oturdu

Afranur K.
5 Şubat 2026 01:12
Atak kavramına çok inanmıyorum açıkçası, Osman beyin videolarında dediği şeyler bana akılcı ve makul geliyor. Bebeğinizin aslında bir sorunu var, gazı, sancısı ya da yanlış saatlerde uyuyup uyanması, uyku takibi yapılmaması vs.
Eğer atak denen kavramla devam edersek hayatımıza hiç bir zaman bitmeyecek bir döngünğn içinde oluyoruz. 4 bitecek 5 başlayacak , 5 bitecek 6 başlayacak.
Peki 4. Ay atağı dedikleri şey ne? Aslında uyku regresyonu yani bebeğiniz artık melatonin (uyku hormonu) üretiyor, derin uyku denilen yetişkin uykusu dönemine geçiş yapıyor ve gece-gündüz ayrımını net bir şekilde öğrenmeye başlıyor.
Eğer bu bilgileri öğrenir ve kendinizi bu sürece adapte ederseniz atak yaşamazsınız da uykuyla alakalı sorunlarımız Olanilir sebebi bu çözmeye çalışalım dersiniz.
Kızım 4 ay 10 günlük bence bir atak yaşamadık henüz ama evet artık uykuya farklı geçiyor, onun hayatındaki bu yeniliği öğrenmeye çalışıyorum ben de notlar alıyorum burada bunu yaşadı şöyle uyudu böyle uyandı dite. Bu puzzle çözerek hem kızımı hem de kendimi rahatlatabilirim.
Eğer atak denen kavramla devam edersek hayatımıza hiç bir zaman bitmeyecek bir döngünğn içinde oluyoruz. 4 bitecek 5 başlayacak , 5 bitecek 6 başlayacak.
Peki 4. Ay atağı dedikleri şey ne? Aslında uyku regresyonu yani bebeğiniz artık melatonin (uyku hormonu) üretiyor, derin uyku denilen yetişkin uykusu dönemine geçiş yapıyor ve gece-gündüz ayrımını net bir şekilde öğrenmeye başlıyor.
Eğer bu bilgileri öğrenir ve kendinizi bu sürece adapte ederseniz atak yaşamazsınız da uykuyla alakalı sorunlarımız Olanilir sebebi bu çözmeye çalışalım dersiniz.
Kızım 4 ay 10 günlük bence bir atak yaşamadık henüz ama evet artık uykuya farklı geçiyor, onun hayatındaki bu yeniliği öğrenmeye çalışıyorum ben de notlar alıyorum burada bunu yaşadı şöyle uyudu böyle uyandı dite. Bu puzzle çözerek hem kızımı hem de kendimi rahatlatabilirim.