4. Ay Aşısı

113 görüntüleme
Ö

Özge C. Ö.

22 Temmuz 2025 15:58
Aşı karşıtı bir insan değilim çocuğumun tüm aşılarını yaptırmaya özen gösteriyorum ama bu aşı bizi mahvetti çocuğum iki gündür ateş ve huzursuzlukla boğuşuyor 6. Ay aşısı için galiba red vericem çocuğuma daha fazla bu acıyı yaşatamıcam
Cansu K. E.

Cansu K. E.

Emzirme Danışmanı

22 Temmuz 2025 17:13
Çocuğunuza o hastalıklar bulaştığında çekeceği acıyı bi saniyeliğine görseniz böyle düşünmezsiniz. Evet 6lı karma aşı 5li karmaya göre daha zorlayıcı olmuş. Ama mesleğimin ilk yıllarında 8 aylık hepatit b bulaşı sonrası karaciğer nakli bekleyen o bebeğin (hiç aşı yapılmamış kontrollere getirilmemiş ihmal dolu bi aileydi) göbeğinin şişkinliği gözümün önünden gitmiyor, tabii herkesin başına bu gelecek diye bir şey yok. Size saygı duymakla beraber iyi düşünmenizi tavsiye ederim.
Yasemin İ. K.

Yasemin İ. K.

22 Temmuz 2025 17:27
Bir sağlık çalışanı olarak bu paylaşımınıza saygı duyuyorum ancak burda bayağı kalabalık sayımız. Yazdıklarınızdan sonra bebeğine aşı yaptırmak istemeyen anneler olacaktır. Cansu Hanımın söylediklerine aynen katılıyorum. O yaptırdığımız aşıları yaptırmayan ailelerin bebeklerini gördüm birçok kez. Hastalıkları geçirmek aşının ateş, huzursuzluk gibi olabilecek komplikasyonlarından çok daha ağır ve ne yazık ki geri dönüşsüz hasarlar bırakabiliyor bebeklerde. Bebeğinizi ve toplum sağlığını korumak için tekrar tekrar düşünmenizi tavsiye ederim, sağlıklı günler. Geçmiş olsun🌸
Ö

Özge C. Ö.

22 Temmuz 2025 19:59
Zaten farkındaysanız cümleme aşı karşıtı olmadığımı dile getirerek başladım fakat çocuğumda ekstra huzursuzluk ve yüksek ateş yaptı çocuğum hiç durmadan ağlıyor sizce bu kadar şeyden sonra nasıl korkmadan tekrar bu aşıyı yaptırabılırım çocuğumun gözlerimin önünde titreyişlerine şahşt oldum bi anne için bu çok büyük bir travma evet aşı olmayan bebekleri de biliyorum ama bu forumun amacı zaten herkesin tecrübelerini paylaşması olduğunu düşünüyorum amacım polemik yaratıp kimseyi korkutmak değil ama ben de yaşadığım tecrübeyi ve düşüncemi yazdım

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir