4 Ay 20 Günlük Ek Gıda Başlanması
116 görüntüleme
G
Gülfer A.
25 Haziran 2025 07:21
Oğlum 4 ay 20 günlük. Anne sütü çok azaldı günde 5-6 kez mama 2-3 kez anne sütü veriyorum. Kilo alımı hep yavaş ilerledi. Doğum kilosu 3150 gr. Şuan 6800 kg civarı. Çevremdeki herkes kaşık mama ya da muhallebi tarzında gıda başlamam gerektiğini söylüyor. Henüz doktor muayenesine 10 gün var doktoruna danışmadım. Başlamalı mıyım? Verenler varsa yorumlarını bekliyorum
B
Büşra A. ..
25 Haziran 2025 08:23
Kilo Alimi gayet iyi gitmiş aslında erken gıdaya başlamak gerekli değil bence doktorunuza danismalisiniz
K
Kübra B. ..
25 Haziran 2025 23:25
Kilosu çok çok iyi neden böyle bir telaşa kapildiniz ki biz 5 buçuk aylıkken o kilodaydık doğum kilomuz aynı sizin bebeğinizle. Bence kilosu gayet iyi ek gıda için çok küçük. Bu konuda araştırdım. 5 aylıkken tadım olabilir diyor bazı doktorlar ama kilo alımı beklenmez diyorlar. Ayrıca bebekler ilk 3 aydaki gibi kilo almaz diğer aylar. Yavaş yavaş geriler kilo alımı. O yüzden telaşa kapılıp bebeğinize boşu boşuna pirinç unu muhallebi tarzı sağlıksız şeyler vermeyin derim. Tabi size kalmış. Ve bebeğinizi sizden iyi kimse bilmez kimseye kulak asmayin. Kolay gelsin:)