4 Ay 20 Günlük Diş Olabilir mi?

231 görüntüleme
D

Damla Ö.

7 Mayıs 2026 07:40
Merhaba 4 ay 20 günlük bebeğim 5 gündür ellerini başına götürüyor ve suratını sıkıyor. Gece uykularında sızlanıyor, sürekli uyanıyor ve canhıraş ağlıyor. İştahı gitti, kafası ara ara daha da sıcak oluyor. Biberon emziğini çiğniyor. Elleri sürekli agzında ve salyası arttı tüm bunlar diş huzursuzluğu olabilir mi? Calpol vermek zorunda kaldık 2 defa ondan sonra rahatladığını düşünüyoruz. Ama calpolle işi çözmek doğru mu, diş jeli veya granülü kullanmak etkili olur mu? Diş değilse bu yaşadığımız ne olabilir, çok zorlanıyoruz?
G

Gizem

Premium Üye
7 Mayıs 2026 08:02
Merhabalar anlattıklarınız diş belirtilerine çok benziyor.

Benim bebeğimde söyledikleriniz 3,5 aylıkken başladı 5,5 aylıkken ilk dişi patladı.

Osman Bey videolarında diş çıkmadan aylar önce sancıların başladığını söylemişti.

Gün içinde anne sütü ya da mamayı püre emziğinde dondurarak verebilirsiniz. Dişlerini onlarla kaşımak epey rahatlatıyor. Soğuk temiz bir bezle de masaj yapabilirsiniz.

0-6 ay arası tetagil öneriliyor diye biliyorum. Çok çok mecbur kalındığı durumda Calpol verilebiliyor.
N

Nalan

7 Mayıs 2026 08:55
Diş sıkıntısı yaşıyor bencede zaten hemen çıkamıyor diş bir süre sıkıntı veriyor bebişlere sonrasında patlıyor. Ben kızıma tetagil veriyorum rahatlatıyor.
D

Damla Ö.

7 Mayıs 2026 09:42
Gizem
Merhabalar anlattıklarınız diş belirtilerine çok benziyor.

Benim bebeğimde söyledikleriniz 3,5 aylıkken başladı 5,5 aylıkken ilk dişi patladı.

Osman Bey videolarında diş çıkmadan aylar önce sancıların başladığını söylemişti.

Gün içinde anne sütü ya da mamayı püre emziğinde dondurarak verebilirsiniz. Dişlerini onlarla kaşımak epey rahatlatıyor. Soğuk temiz bir bezle de masaj yapabilirsiniz.

0-6 ay arası tetagil öneriliyor diye biliyorum. Çok çok mecbur kalındığı durumda Calpol verilebiliyor.
Teşekkür ederim Gizem Hanım
D

Damla Ö.

7 Mayıs 2026 09:43
Nalan
Diş sıkıntısı yaşıyor bencede zaten hemen çıkamıyor diş bir süre sıkıntı veriyor bebişlere sonrasında patlıyor. Ben kızıma tetagil veriyorum rahatlatıyor.
Teşekkür ederim bilgi için kaç aylık kızınız Nalan Hanım
S

Saadet N. B.

7 Mayıs 2026 10:31
Biz de de diş çıkarma süreci var gibi 4 aylığız Prematüre doğduk kafası ateşli ne yapmalıyım
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir