4 5 Dk Emiyor?

151 görüntüleme
C

Cemile ..

7 Mayıs 2026 11:21
Bebeğim 48 günlük doğduğundan beri çok fazla emmiyordu zaten. 5. Haftanın başlamasıyla birlikte sancılar arttı. Ve memede ağlamaya ittirmeye başladı. Yatar pozisyonda emzirmeyi denedim daha iyi ama sadece 4 5 dk aktif emiyor. Bu şekilde olup kilo sorunu yaşamayan birileri var mı acaba? Ben bir emziriyorsam sıvı kaybı olmasın diye ikinci de sağarak vermeye çalışıyorum yoksa bez sayımız düşüyor acıkmıyor da 4 dk emdikten sonra kendi bırakıyor mama teklif ettiğimde de istemiyor çok şaşkınım ilk gebeliğim ne yapacağım bilmiyorum.
N

Nazlıcan ..

7 Mayıs 2026 12:32
Reflü veya gaz sancısından böyle yapıyor olabilir. Benim bebeğimde böyleydi şuan 3 aylık hala ara ara yapıyor reflü onu zorluyor. Başlarda da emerken çabuk yoruluyordu bırakıyordu bende bilemiyordum doktor kilosu düşük dedi. Sonra sürekli emzirdim her fırsatta bide sağım yaptım ara ara onu verdim. Emerken uyuyakalıyordu uyandırıyordum devam ettirmek için. 1 saat emiyordu ama ne kadar içtiğini bilemiyorum çene çok kuvvetli olmadığından çekim yapamıyor yoruluyorlar. Genelde red sebebi gaz ve reflü oluyor
N

Nazlıcan ..

7 Mayıs 2026 12:34
Birde ben şuan ayakta pışpışlayarak emziriyorum huzursuz olduğunda bazen hızlı yürüyerek… bazıları pilates topu üzerinde zıplayarak emzriyor :) geçici bir dönem. Bir emzirince 10 dk sonra tekrar emziriyorum yarım saat sonra tekrar… yoruluyorlar çünkü
C

Cemile ..

7 Mayıs 2026 12:35
Nazlıcan
Birde ben şuan ayakta pışpışlayarak emziriyorum huzursuz olduğunda bazen hızlı yürüyerek… bazıları pilates topu üzerinde zıplayarak emzriyor :) geçici bir dönem
Teşekkür ederim umarım bizim içinde geçici olur şu an kilosu iyi mi bebeğinizin
N

Nazlıcan ..

7 Mayıs 2026 12:38
Evet şuan toparladı ama doktora gittiğimde benimki de sizin bebeğiniz civarındaydı şimdi 3 aylık tam oldu. Meme vermeyince iyice red ediyor o yüzden zorlada olsa verdim. Şimdi bazen reflüden dolayı geriye atıyor kendini ama memede sıkıntı yok çok şükür. En son doktora gittiğimde de kilosu boyu gayet iyiydi kendim de gözlemliyorum artık daha sağlam emiyor kilo alıyor
D

Duygu B. B.

Premium Üye
7 Mayıs 2026 12:43
Benim bebeğim de aynı durumda. Hem reflüsü var hem de gaz sorunu. Reflü zaten bizim bebeklerde şu an normal çünkü tam olarak sindirim kanalı gelişmedi, biraz sabır biraz zaman düzelecekler. Gazı da var gazı varken sürekli tutup çıkarıyor, kendini geri itiyor, memeyle savaşıyor. Gaz damlasına başladık 5. hafta atağı yüzünden birkaç gündür daha iyi emiyor. Siz sabredin, ne zaman isterse emzirmeye çalışın. Ben mamayla birlikte gittiğim için kilo kaybı yok o yüzden o kısma bir şey diyemiyorum ama ikimizin de bebekleri atak haftasında. Şu an sergilediği davranışlar çok normal :)
C

Cemile ..

7 Mayıs 2026 12:45
Duygu Bayık Biçer
Benim bebeğim de aynı durumda. Hem reflüsü var hem de gaz sorunu. Reflü zaten bizim bebeklerde şu an normal çünkü tam olarak sindirim kanalı gelişmedi, biraz sabır biraz zaman düzelecekler. Gazı da var gazı varken sürekli tutup çıkarıyor, kendini geri itiyor, memeyle savaşıyor. Gaz damlasına başladık 5. hafta atağı yüzünden birkaç gündür daha iyi emiyor. Siz sabredin, ne zaman isterse emzirmeye çalışın. Ben mamayla birlikte gittiğim için kilo kaybı yok o yüzden o kısma bir şey diyemiyorum ama ikimizin de bebekleri atak haftasında. Şu an sergilediği davranışlar çok normal :)
İnşallah geçicidir çok üzülüyorum böyle olunca. Teşekkür ederim
D

Duygu B. B.

Premium Üye
7 Mayıs 2026 12:53
Cemile Kürklü
İnşallah geçicidir çok üzülüyorum böyle olunca. Teşekkür ederim
Hayır canım üzülme, bunun çok faktörü var. Sen bolca suyunu içmeye devam et, dinlenmeye çalış. Belki bebek 4 5 dakikada memeyi büyük oranda boşaltıyordur, belki yoruluyordur. Biliyorsun meme hiçbir zaman tamamen boşalmıyor ne kadar içtiğini bilemiyorsun o yüzden. Gazını çıkar, uyuyakaldığı zaman hemen yatağa yatırma bırak biraz kucağında kalsın çünkü buna ihtiyacı var zaten bu haftalarda. Yorulduysa ve uyanınca açsa zaten devam eder. Kafanı rahat tutmaya çalış. Kilo konusu da inişli çıkışlı olduğunu unutma. Benim bebeğim boyuna uzadığı zaman çok kilo almıyor mesela haftada 50-70 gram alıyor. Bu da bir büyüme sıçraması olduğu için canını sıkma lütfen 
C

Cemile ..

7 Mayıs 2026 12:58
Duygu Bayık Biçer
Hayır canım üzülme, bunun çok faktörü var. Sen bolca suyunu içmeye devam et, dinlenmeye çalış. Belki bebek 4 5 dakikada memeyi büyük oranda boşaltıyordur, belki yoruluyordur. Biliyorsun meme hiçbir zaman tamamen boşalmıyor ne kadar içtiğini bilemiyorsun o yüzden. Gazını çıkar, uyuyakaldığı zaman hemen yatağa yatırma bırak biraz kucağında kalsın çünkü buna ihtiyacı var zaten bu haftalarda. Yorulduysa ve uyanınca açsa zaten devam eder. Kafanı rahat tutmaya çalış. Kilo konusu da inişli çıkışlı olduğunu unutma. Benim bebeğim boyuna uzadığı zaman çok kilo almıyor mesela haftada 50-70 gram alıyor. Bu da bir büyüme sıçraması olduğu için canını sıkma lütfen 
İçimi rahatlattınız sağolun.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir