3aylık. Meme Reddi

311 görüntüleme
P

Poyrazın a. ..

21 Ağustos 2026 21:12
Bebeğim [2.aydan](2.aydan) beri meme reddi yapıyo 1aydır çok büyük çaba ve sabırla emzirmeye çalışıyorum. Şuan 3 aylık oldu artık baş edemiyorum nası aşıcam bu meme reddini daha biberon mama emzik vs vermedim bunu aşan varmı gerçekten ne zaman nası düzelcek çok yoruldum artık
M

Mervenur ..

21 Ağustos 2026 21:31
Merhabalar benimde kızımda 3 aylık iken meme reddi başladı ben kesinlikle emmek istemediğinde ısrar etmedim yatakta üzerine eğilerek emzirebiliyordum sadece o şekilde verebildiğimi verdim veremediğimde de sağıp kaşık biberonla verdim 4. Ayda geçti ama biberon emzik kesinlikle kullanmadım geçecek inşallah hiç ısrar etme kalıcı meme reddi yaşayabilirsin yoksa
Sema K.

Sema K.

21 Ağustos 2026 23:42
Uykuya daldığı zamanlarda verin ben öyle aşmıştm . Benmde 3 aylıkken olmuştu ama çok şükür aştık . O süreçte sadece uykulara geçtiği vakit alıp emziriyordm uykuluyken emiyordu öyl öyle aştık . Sizde deneyin isterseniz. Ayağımda sallıyordm tam uyuyordu kucagıma alıp emziği çıkarıp meme veriyordm.
P

Poyrazın a. ..

21 Ağustos 2026 23:51
Sema Kılıç
Uykuya daldığı zamanlarda verin ben öyle aşmıştm . Benmde 3 aylıkken olmuştu ama çok şükür aştık . O süreçte sadece uykulara geçtiği vakit alıp emziriyordm uykuluyken emiyordu öyl öyle aştık . Sizde deneyin isterseniz. Ayağımda sallıyordm tam uyuyordu kucagıma alıp emziği çıkarıp meme veriyordm.
Bende uykulara geçiş sırasında veriyom yada yeni uyandığında ama öyle alışacak hep diye korkuyorum.
Sema K.

Sema K.

21 Ağustos 2026 23:53
Poyrazın annesi
Bende uykulara geçiş sırasında veriyom yada yeni uyandığında ama öyle alışacak hep diye korkuyorum.
Ayır hayır merak etmeyn alışmıyor . Bu sadece meme reddini yok etmek için . Benm oğlum şimdi kendisi memeyi arıyor isityor emiyor hiç problem yaşamıyoruz çok şükür sizde yaşamazsınız bence☺️
P

Poyrazın a. ..

21 Ağustos 2026 23:53
Mervenur
Merhabalar benimde kızımda 3 aylık iken meme reddi başladı ben kesinlikle emmek istemediğinde ısrar etmedim yatakta üzerine eğilerek emzirebiliyordum sadece o şekilde verebildiğimi verdim veremediğimde de sağıp kaşık biberonla verdim 4. Ayda geçti ama biberon emzik kesinlikle kullanmadım geçecek inşallah hiç ısrar etme kalıcı meme reddi yaşayabilirsin yoksa
4. Ayda geçiyo mu pekş yoksa 4 atağında daha mı kötü olcak diye düşünüyorum bide büyüdü ya uyku araları açıldı Uyanıkken aç ve ağlıyor
P

Poyrazın a. ..

21 Ağustos 2026 23:55
Sema Kılıç
Ayır hayır merak etmeyn alışmıyor . Bu sadece meme reddini yok etmek için . Benm oğlum şimdi kendisi memeyi arıyor isityor emiyor hiç problem yaşamıyoruz çok şükür sizde yaşamazsınız bence☺️
Kaçınca ayda düzledi peki? Diyorum acaba bu çocuk bir kendi isteğiyle aşkla emicek mi
P

Poyrazın a. ..

22 Ağustos 2026 00:09
Sema Kılıç
Şuan tam 3 aylık kaç satte bir emmeli ve kaç dk aktif emerse doyar? Örneğin bazen 3-4 saat aç 3-4 -5 dk fln emiyo
Sema K.

Sema K.

22 Ağustos 2026 00:10
Poyrazın annesi
Kaçınca ayda düzledi peki? Diyorum acaba bu çocuk bir kendi isteğiyle aşkla emicek mi
O günlerde gelir merak etmeyin . Ben nasıl sıkılıyordm nasıl üzülüyordm anlatamamm. Acıkmıyordu resmen saatlercee bende bu yolu denedm ve cok şükür düzeldi. Bizim biraz sürdü açıkcası 4. Ayın ortalara doğru düzeldi.
Sema K.

Sema K.

22 Ağustos 2026 00:14
Poyrazın annesi
Şuan tam 3 aylık kaç satte bir emmeli ve kaç dk aktif emerse doyar? Örneğin bazen 3-4 saat aç 3-4 -5 dk fln emiyo
Benim oğlandan bahsediyorsunuz sanki okurken ben mi yazdm acaba bunları dedm. O derece aynı şeyleri yaşadm. Tek 4-5 dk emiyordu oda max. Ama çok araştırdm ve doktoruma sormuştm oda bana merak etmeyin bebeğin emmesi güçlü olduğu için çektiği süt miktarı ona yetiyor ve çok çekiyor emme kuvveti gittikçe artıyormuş ondan kısa sürede hemen doyuyorlar . Ve emme aralığı 3-4 saatti bizimde .
P

Poyrazın a. ..

22 Ağustos 2026 00:17
Sema Kılıç
Benim oğlandan bahsediyorsunuz sanki okurken ben mi yazdm acaba bunları dedm. O derece aynı şeyleri yaşadm. Tek 4-5 dk emiyordu oda max. Ama çok araştırdm ve doktoruma sormuştm oda bana merak etmeyin bebeğin emmesi güçlü olduğu için çektiği süt miktarı ona yetiyor ve çok çekiyor emme kuvveti gittikçe artıyormuş ondan kısa sürede hemen doyuyorlar . Ve emme aralığı 3-4 saatti bizimde .
bana yaşattığı stresten zaten sütüm azalıyor hepten bitcek diye çok korkuyorum
Sema K.

Sema K.

22 Ağustos 2026 00:21
Poyrazın annesi
bana yaşattığı stresten zaten sütüm azalıyor hepten bitcek diye çok korkuyorum
Korkmayn hiçç sıkıntı almayn . Bakın ben yaşadm çok zor bi süreç anlıyorum gerçekten ama geçiyor bunu düşünerek devam edin ve bi bakmışsınız geçmiş aşmışsınız . Yani sütünüz kesilirse o daha da üzücü . Meme reddini bütün anneler yaşıyor nerdeyse . Önmli olan sakin kalıp aşmakta.
P

Poyrazın a. ..

22 Ağustos 2026 01:22
Sema Kılıç
Korkmayn hiçç sıkıntı almayn . Bakın ben yaşadm çok zor bi süreç anlıyorum gerçekten ama geçiyor bunu düşünerek devam edin ve bi bakmışsınız geçmiş aşmışsınız . Yani sütünüz kesilirse o daha da üzücü . Meme reddini bütün anneler yaşıyor nerdeyse . Önmli olan sakin kalıp aşmakta.
Haklısınız. güzel cevaplarınz için teşekkür ediyorum birazda olsa içimi rahatlattınz moral oldunz 🙏🏻
P

Poyrazın a. ..

22 Ağustos 2026 16:47
Sema Kılıç
Bugün hiçbir şekilde tutturamıyorum uyku geçişlerinde falan tutuyor uyumak için ağzıma süt girdi mi süt akışı başladı mı yavaş da bir süt akışın hızlı da değil bu kafasını geri çekiyor ağlıyor emeceğim ama ağzıma süt girmesin diyor
C

Ceren K.

22 Ağustos 2026 22:13
Aynı sorunları yaşadım. Ayakta yürüyerek, dans ederek :) hatta yatağın köşesine oturup zıplayarak :) şarkı, ninni söyleyerek, bazen de çıt çıkarmadan... Her türlü şekilde emzirdim ve çok şükür 1 Ay kadar sonrasında geçti.

Siz panik yapmayın, aklınıza gelen tüm yolları "bu da saçma yaa" demeden deneyin.

Geçeceğine inanın yeter 

Emmediği zamanlarda sütünüzü sağmayı unutmayın. Çünkü süt üretimi için akışın devamı önemli. Kaşık biberonla vermeyi deneyin. Almıyorsa ( benim oğlum almıyordu mesela) da gerekirse buzlukta saklayın ilerisi için ya da atmanız gerekiyorsa atın. Ama memenin süt üretimi açısından uyarılmasını devam ettirmeyi ihmal etmeyin.

Bir an önce gönlünüze ferahlık diliyorum
P

Poyrazın a. ..

22 Ağustos 2026 22:18
Ceren Kurtulgan
Aynı sorunları yaşadım. Ayakta yürüyerek, dans ederek :) hatta yatağın köşesine oturup zıplayarak :) şarkı, ninni söyleyerek, bazen de çıt çıkarmadan... Her türlü şekilde emzirdim ve çok şükür 1 Ay kadar sonrasında geçti.

Siz panik yapmayın, aklınıza gelen tüm yolları "bu da saçma yaa" demeden deneyin.

Geçeceğine inanın yeter 

Emmediği zamanlarda sütünüzü sağmayı unutmayın. Çünkü süt üretimi için akışın devamı önemli. Kaşık biberonla vermeyi deneyin. Almıyorsa ( benim oğlum almıyordu mesela) da gerekirse buzlukta saklayın ilerisi için ya da atmanız gerekiyorsa atın. Ama memenin süt üretimi açısından uyarılmasını devam ettirmeyi ihmal etmeyin.

Bir an önce gönlünüze ferahlık diliyorum
2 aylıkken başaldı ama aşır değildi bi

Şekilde 3. Aya kadar emzirebildim aç kalmadı hiç ‘ yeni 3 aylık oldu ve çok net bi

Şekilde red yapıyor tam uykuya dalarken tutuyo uyumak için süt akışı oldumu hemen bırakıp ağlıyo uykuda bile sadece yeni uykudan uyandığında emzirebiliyom onun dışında açken ağlıyo Sütmü sağarsam bu sefer bebeğe süt kalmıcak zaten dolu bi sütm yok. Meme reddi döneminde de stres yaptığım için çok azalıyo yumuşacık oluyo bazen bebek tutuyo ama bı seferde süt aklışı olmuyo

Sizin kaç aylıkken başaldı kaçınca ayda bitti
H

Halime ..

22 Ağustos 2026 22:26
Merhabalar benim oğlumda da olmuştu ben zorlamadım hiç unutmuyorum 6 saate yakın almadı ertesi gün aldı sonra ben sessiz ortamda emzirdim hafif karanlık ortamda ve sizin ter kokmamaya özen gösterin ve ilaç almayın
C

Ceren K.

22 Ağustos 2026 22:29
3-3.5 aylıkken başlamıştı. 1 ay kadar sürdü yanlış hatırlamıyorsam.

Sütünüzün az olmasının birçok sebebi olabilir tabii ki.

En başta da uykusuzlukkkkk!

Yeterince su içip et yerseniz ve dinlenirseniz bence başka bir şeye ihtiyaç kalmayacak. Ve tabii ki kendinizi sakin tutmayı, bunların geçici olduğuna inandırmayı da unutmayın.

Bir de bazen süt ilk başta tazyikli gelebiliyor. Bebekler bundan da hoşlanmıyor.

Çokk azıcıkk sağıp sonra emzirmek bebeği rahatlatır belki...

Bir de ben de hiçbir şekilde emzik, biberon vermemiştim. Ama bir gün fark ettim ki bebek emmek istiyor ama süt gelsin istemiyor ve ağlıyor. O sıra emzik verdim. İşte bu da 4-4.5 aylık zamanına denk geliyor galiba. Bebek 1 ay emzik aldı ama ben emmeye başlayıp sütün gelmesiyle kafasını çevirip sinirlendiği zamanlarda emzik verdim sadece. Ve yaklaşık 6 aylık olunca da zaten emziğin tersiyle dişlerini kaşımak için alıyordu sadece. Emmiyordu hiç. Diş kaşıyıcı haline gelince de eline başka şeyler vermeye başlamıştım artık :)
P

Poyrazın a. ..

23 Ağustos 2026 07:18
Halime
Merhabalar benim oğlumda da olmuştu ben zorlamadım hiç unutmuyorum 6 saate yakın almadı ertesi gün aldı sonra ben sessiz ortamda emzirdim hafif karanlık ortamda ve sizin ter kokmamaya özen gösterin ve ilaç almayın
Merhaba kaç aylıkken oldu
P

Poyrazın a. ..

23 Ağustos 2026 07:21
Ceren Kurtulgan
3-3.5 aylıkken başlamıştı. 1 ay kadar sürdü yanlış hatırlamıyorsam.

Sütünüzün az olmasının birçok sebebi olabilir tabii ki.

En başta da uykusuzlukkkkk!

Yeterince su içip et yerseniz ve dinlenirseniz bence başka bir şeye ihtiyaç kalmayacak. Ve tabii ki kendinizi sakin tutmayı, bunların geçici olduğuna inandırmayı da unutmayın.

Bir de bazen süt ilk başta tazyikli gelebiliyor. Bebekler bundan da hoşlanmıyor.

Çokk azıcıkk sağıp sonra emzirmek bebeği rahatlatır belki...

Bir de ben de hiçbir şekilde emzik, biberon vermemiştim. Ama bir gün fark ettim ki bebek emmek istiyor ama süt gelsin istemiyor ve ağlıyor. O sıra emzik verdim. İşte bu da 4-4.5 aylık zamanına denk geliyor galiba. Bebek 1 ay emzik aldı ama ben emmeye başlayıp sütün gelmesiyle kafasını çevirip sinirlendiği zamanlarda emzik verdim sadece. Ve yaklaşık 6 aylık olunca da zaten emziğin tersiyle dişlerini kaşımak için alıyordu sadece. Emmiyordu hiç. Diş kaşıyıcı haline gelince de eline başka şeyler vermeye başlamıştım artık :)
Stres yapıyorum ve benim sütümü çok az kılıyor evde 2,5yaşında bir çocuğum da var haliyle dinlenemiyorum uykumu alamıyorum ben de daha biberon vermedim doğduğunda emzik vermiştim iki aylıkken ret yaptı sadece emzik istiyordu emziği ortadan kaldırınca düzeldi ama şu an tekrar başladı
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir