3aylık Meme Reddi
256 görüntüleme
B
Beyza E.
Premium Üye
15 Haziran 2026 17:49
Bebeğm bugün 13 haftalık oldu. Bi haftaya kadar memeden ayrılmak istemiyodu. Şimdi uyanıkken memeyi görünce bağırıyo. Sütüm de tazyikli ondan yapıyo diycem ama önceden bi şekilde emiyodu. Büyüdükçe daha rahat emmesi gerekmezmi. Bu haftalarda benzwr şeyler yaşayan varmı?
B
Babayeva F.
15 Haziran 2026 19:15
Benimde bebegim 3 ay 12 gunluk 2 ayndan sonra meme reddi basladi bemce sutum az geldignden ememiyor diye mama daha kokay doyuyor diye meme reddi basladi ama geceler emiyor uykulu oldugu icinmi emiyor henuz anlayamiuorum hem emmek istoyor hemde gunduzler uyanikken emzrmek isdeynce bagryor agliyor ve sutum cox az
B
Beyza E.
Premium Üye
15 Haziran 2026 19:18
Benimde bebegim 3 ay 12 gunluk 2 ayndan sonra meme reddi basladi bemce sutum az geldignden ememiyor diye mama daha kokay doyuyor diye meme reddi basladi ama geceler emiyor uykulu oldugu icinmi emiyor henuz anlayamiuorum hem emmek istoyor hemde gunduzler uyanikken emzrmek isdeynce bagryor agliyor ve sutum cox az
Ş
Şeyma
Premium Üye
15 Haziran 2026 19:51
Benim de bebeğim 11 haftalık geçtiğimiz haftalarda böyle bir sıkıntı yaşadık. Memeyi görünce ağlama ve memede emmeden ayrılma durumları oluştu. Benim de sütüm tazyikli ebe ile görüştüm. Her seferinde önceden 10 dk memeyi sağmam gerektiğini söyledi. Ayrıca emzirirken yatay pozisyonda üstüme yatırarak emzirmek işe yaradı. Bir de ağlayınca kucağımda hoplatarak emziriyorum:) o da anlık çözüm olabiliyor.
B
Beyza E.
Premium Üye
15 Haziran 2026 21:49
Benim de bebeğim 11 haftalık geçtiğimiz haftalarda böyle bir sıkıntı yaşadık. Memeyi görünce ağlama ve memede emmeden ayrılma durumları oluştu. Benim de sütüm tazyikli ebe ile görüştüm. Her seferinde önceden 10 dk memeyi sağmam gerektiğini söyledi. Ayrıca emzirirken yatay pozisyonda üstüme yatırarak emzirmek işe yaradı. Bir de ağlayınca kucağımda hoplatarak emziriyorum:) o da anlık çözüm olabiliyor.
B
Beyza E.
Premium Üye
15 Haziran 2026 21:52
2 aya yakın meme reddi yaşayan bir anne olarak yazıyorum size. Benim sütüm çok tazikli geliyordu bebeğim öksürüyordu ama ben emmesine devam ettiriyordum bilmiyordum çünkü korkup bırakacağını. Hiperlaktasyon olmuşum çok fazla sağım yapmaktan haberim yok. Bebeğim emmeyince emzirme danışmanı ile çalıştım. Memeyi emmeden önce 10 dk civarı elle sağım yaptım emerken makaslama yaptım bu çok iyi oldu. Gece muhakkak emzirmeye özen gösterdim. Uyurken alıyordu çünkü. Üzerime doğru yani neredeyse yatar pozisyona alıyordum kendimi göğsüme yatırıyordum öyle içiyordu bu şekilde tazik çok olmuyor. Gündüzleri de uykuya dalarken hemen göğsüme alıp emziriyordum. Uyanıkken bazen yatarak alıyordu. Çok uğraştım arkadaşlar 2 aya yakın çok zorladı beni bebeğim kolikti meme reddinden önce o zaman bile bu kadar stres yapmamıştım. Bu süreç de biberon vermeye çalıştım sağdığım sütleri vereyim bari dedi yok biberon almadı zorlayınca da kustu. Yani sonuç olarak bebeğim 5 aylık şuan ve memeye döndü çok şükür ara ara yine mızmızlık yapıyor ama sonra yine alıyor. Çok zorlamadan ağlatmadan deneyin derim biraz sabır gerektiren bir süreç ama sonunda bebeğim memeyi alınca herşeye değer şükür diyorsun.
B
Beyza E.
Premium Üye
15 Haziran 2026 22:23
Yok hayır elle sağım yapmıyorum artık şükür. Normale döndü göğsümde artık tazikli gelmiyor. Çok uğraştım ama inanın. Aynı şekilde her gün farklı bir sorunla karşılaşılıyor yatarak alıyorsa ertesi gün yatarak almıyor uykuda verdim ertesi gün başka şekilde aldı memeyi . Hep denedim farklı pozisyonda uğraştım çok. Stresten kendimi yemeye verdim 3 kilo aldım :)) neyse Siz de pes etmeyin gerçekten geçiyor zamanla geçecek sizinde inşallah. Meme reddi bitti şimdi demir ilacı sorunsalı başladı demir ilacı da kabızlık ve huysuzluk yapıyor onunla uğraşıyoruz yani derlerdi biri bitiyor diğeri başlıyor diye gerçekten öyleymiş.:)
Ş
Şeyma
Premium Üye
15 Haziran 2026 22:24
2 aya yakın meme reddi yaşayan bir anne olarak yazıyorum size. Benim sütüm çok tazikli geliyordu bebeğim öksürüyordu ama ben emmesine devam ettiriyordum bilmiyordum çünkü korkup bırakacağını. Hiperlaktasyon olmuşum çok fazla sağım yapmaktan haberim yok. Bebeğim emmeyince emzirme danışmanı ile çalıştım. Memeyi emmeden önce 10 dk civarı elle sağım yaptım emerken makaslama yaptım bu çok iyi oldu. Gece muhakkak emzirmeye özen gösterdim. Uyurken alıyordu çünkü. Üzerime doğru yani neredeyse yatar pozisyona alıyordum kendimi göğsüme yatırıyordum öyle içiyordu bu şekilde tazik çok olmuyor. Gündüzleri de uykuya dalarken hemen göğsüme alıp emziriyordum. Uyanıkken bazen yatarak alıyordu. Çok uğraştım arkadaşlar 2 aya yakın çok zorladı beni bebeğim kolikti meme reddinden önce o zaman bile bu kadar stres yapmamıştım. Bu süreç de biberon vermeye çalıştım sağdığım sütleri vereyim bari dedi yok biberon almadı zorlayınca da kustu. Yani sonuç olarak bebeğim 5 aylık şuan ve memeye döndü çok şükür ara ara yine mızmızlık yapıyor ama sonra yine alıyor. Çok zorlamadan ağlatmadan deneyin derim biraz sabır gerektiren bir süreç ama sonunda bebeğim memeyi alınca herşeye değer şükür diyorsun.
B
Beyza E.
Premium Üye
15 Haziran 2026 22:27
Benim konuştuğum ebe pompa ile sağabilirsin dedi. Ben de elle sağmaktan yorulduğum için pompaya geri döndüm. Elle sağmak süt tazyiğini daha çok mu azaltıyor? Öneriniz nedir?
Ş
Şeyma
Premium Üye
15 Haziran 2026 22:33
ben bu hafta bi mastit oldum. Bana da emdikten sonra rahatlatmak için dört-beş dakika pompayla sağabilirsin dediler. İki-üç gün yaptım ama sanırım o da artırdı tazyiki. Bence pompa her türlü artırıyor.
B
Beyza E.
Premium Üye
15 Haziran 2026 22:39
Ben bu ara günde 2 defa sabah akşam olmak üzere pompa ile sağıyorum, aralarda da çok dolu hissedersem elle sağmaya çalışıyorum. Umarım işe yarar. Çünkü pompa ile sağmak çok rahatlatıyor göğsümü. Deneye yanıla ilerliyoruz umarım bu zamanları hızla sağlıkla atlatırız :) Bir de benim bebeğim normalden biraz fazla kilo alıyor doktorlar normal anne sütü olduğu için diyor ama emin olamıyorum. Acaba ön süt son süt dengesizliğinden olabilir mi?
Ş
Şeyma
Premium Üye
15 Haziran 2026 22:41
Ben de elle sağmaktan yorulduğumda emzirme danışmanıma sordum dedim 5 dk sağım yapayım ne olacak bişy olmaz diye :) kesinlikle olmaz dedi makina ile sağımda çok çekiyor, elle sağımla karşılaştıramazsınız dedi tekrar başa alırsınız dedi. O yüzden korktum hep elle sağdım. Bir de ben blok emzirme yaptım bir memeyi üst üste 3 kez emzirdim sonra diğerine geçirdim. Sessiz ortam olmasına dikkat ettim emzirirken kısık sesle piş piş dedim benim bebeğim piş piş ile sakinleşiyor çünkü. Kesinlikle zorla vermeyin ben biraz zorladım başta , iyice memeden uzaklaşmıştı
Ş
Şeyma
Premium Üye
15 Haziran 2026 22:44
Yani kilo alması güzel bişey bence, doktorunuz da problem olarak görmemiş sonuçta. Kilo sınırının Çok altında ve çok üstünde olmadığı sürece sorun etmiyorlar sanırım. siz neden bir problem olduğunu düşünüyorsunuz
B
Babayeva F.
17 Haziran 2026 08:31
Bebeyim az emdiginden olabilirmi sutum kesilmesi zaten ilk gunden beri az di sudum ama simdi tamamen kesliyor
B
Babayeva F.
17 Haziran 2026 08:31
Uyuyorumda yinede sutum olmuyor bebeyim 3 ay 14 gunluk
B
Babayeva F.
17 Haziran 2026 08:32
Ne olur sut artirmanin yolunu bilen varmi sutum tamamen kesliyor
B
Beyza E.
Premium Üye
17 Haziran 2026 22:39