3ay13gün Dönme

191 görüntüleme
E

Eda G.

2 Temmuz 2025 23:57
Merhabalar, bebeğim 3ay 13 günlükken desteksiz dönme işlevini gerçektirdi açıkçası başta korktum, gazlı bi bebek dendiği için doğduğundan beri hep bacak hareketlerini masajlarını küçük egzersizlerini kollardan ve bacaklarindan tutup hafif hafif sağ sol yatirma yapardım, en az günde 3-4 kez, gaz damlası verdiler fakat 2 kez kullanmisimdir içeriği hiç iç açıcı gelmedi ise yaradığını düşünmüyorum, kendime dikkat ettim, sonrada bebeğim yavaş yavaş gaz sancısız bi bebek oldu :) sürekli oturma pozisyonunda durmak istiyor yatmak istemiyor ve hep dönüyor normal mi? Karın kasları oluştu biraz çok tatlılar :)
Begüm T.

Begüm T.

5 Temmuz 2025 16:46
Uyku sürecini nasıl yönetiyorsun düz zeminde yatırıyorum etrafında hiçbirşey yok ama dönüp başını çeviremez nefes alamaz diye çok korkuyorum sen ne yapıyorsın
E

Eda G.

12 Temmuz 2025 02:33
Merhabalar Begüm hanım, beşiğinde hiç bisey bulundurmuyorum, uykusundada dönüyor bazen o yüzden şu sıralar tek kolu dışarıda olucak şekilde alıştırmaya başladım, uyku tulumu aldım fakat korkutuyor kendini kollarıyla sonra nerde gördüm hatırlamıyorum ama önce bir kol dışarıda uyumaya alıştırıp sonra diğer kol ve sonrasında uyku tulumu olarak görmüştüm onu uyguluyorum, dediğiniz gibi etrafında hiç bisey bulunmuyorum, sadece çarşafı var oda lastikli tercih ettim ben bile zor cikariyorum, geceleri uykusuzlukları başladı bende gündüz elimden geldiği kadar onunla uyumaya çalışıyorum geceleri takibimi arttırdım 🙏🏼
E

Eda G.

12 Temmuz 2025 02:39
Zaten donmeye başladıysa başını nefes alacak ve hatta hangi yönde daha rahat ediyorsa kendisi çeviriyor ic gudusel olarak yapıyorlar bence :) ilk ay kadar alarm kurup kurup kalkmıyorum ama geceleri bebeğimi rahat ettirmek adına biraz daha az uyumaya çalışıyorum, bazen hiç ağlamadığı kadar neredeyse çığlıkla uyanıyor çünkü, sakinleştirmeye çalışıyorum dalana kadar bekleyip öyle yatırıyorum, bilmiyorum doğru yanlış hocamız daha iyi bilir ama bu şekilde durumu yönetmeye çalışıyorum, Tanrım hepimize önce sağlık sonra sabır ve kuvvet versin 🙏🏼
İ

İrem G.

14 Temmuz 2025 21:01
Ben de çok korkmuştum 2 ay 20 günlükken dönmüştü ilk. Daha sonra biraz daha dönmeye alışınca 3,5 aylık civarında hep yüzüstü yatmaya başladı. İlk başlarda kalbim sıkışıyordu bişey olur diye. Sonra oturdum izledim kafasını dümdüz bile koysa nefes alamadığını farkedip yana çeviriyorlar. Dedim ki korkmama gerek yok demekki böyle rahat ediyor. 5,5 aylık oldu uykuya geçmeden önce dönüp rahatlayıp öyle uyuyor artık 😅

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir