3.ay Kilo Alımı

223 görüntüleme
S

Sümeyye Ü.

5 Mayıs 2026 22:10
Merhabalar 12 haftalık oğlum ilk ay 800 gram ikinci ay 900 gram ve üçüncü ay 600 gram aldı.Emme süreleri 5 6 dakika aktif bir şekilde emiyor meme boşalınca bırakıyor.Sanki göğüsde daha süt olsa devam edecekmiş gibi geliyor.İdrarlı bez sayısı normal ama sanki tatmin olmadan ayrılıyor memeden.Sütüm yetmiyor olabilir mi?
M

Melike Y.

Premium Üye
5 Mayıs 2026 22:13
Bebeğinizin kilo alımı normal ama tatmin olmuyorsanız sağım yaparak süt arttırma yapabilirsiniz emzirme sonraları 10 15 dk sağım yapın muhtemelen az süt çıkacaktır telaş yapmayın çıkan sütü bebeğinize verin 3 gün üst üste küme sağım yapabilirsiniz süt arttırmada çok etkili

20 dk sağım

10 dk mola

10 dk sağım

10 dk mola

10 dk sağım

1 saatinizi buna ayırın farkı anlarsınız
D

Derya Ö. A.

5 Mayıs 2026 22:24
Günde kaç kez yapılmalı
M

Melike Y.

Premium Üye
5 Mayıs 2026 22:27
Derya Özgü Aydın
Günde kaç kez yapılmalı
Bu dediğim küme sağım günde 1 kez 3 gün yeterli onun dışında emzirme sonrası 10 15 dk sağım yapabilirsiniz her emzirme sonrası ya da 2 3 saatte bir sağım yapabilirsiniz ama memeniz boşken emek isterse meme reddi olabilir o yüzden emzirme sonraları daha iyi olacaktır
S

Sümeyye Ü.

5 Mayıs 2026 22:31
Sadece küme sağım yaparak artış görebilir miyim.Her emzirme sonrası sağım yapmaya fırsat olmayabiliyor.
S

Sümeyye Ü.

5 Mayıs 2026 22:57
Sağdığım sütü kaşık biberonla versem meme reddi yaşar mıyım?Kaşık biberonla beslenmek daha kolay olduğu için kolayı seçer gibi geliyor
K

K.Y

16 Mayıs 2026 09:26
Melike Yüksel
Bebeğinizin kilo alımı normal ama tatmin olmuyorsanız sağım yaparak süt arttırma yapabilirsiniz emzirme sonraları 10 15 dk sağım yapın muhtemelen az süt çıkacaktır telaş yapmayın çıkan sütü bebeğinize verin 3 gün üst üste küme sağım yapabilirsiniz süt arttırmada çok etkili

20 dk sağım

10 dk mola

10 dk sağım

10 dk mola

10 dk sağım

1 saatinizi buna ayırın farkı anlarsınız
Evet bu çok etkili bir yöntem ben buna ek olarak anne çayı tüketiyorum ve bol su içiyorum
K

K.Y

16 Mayıs 2026 09:38
Sümeyye Ünver
Sadece küme sağım yaparak artış görebilir miyim.Her emzirme sonrası sağım yapmaya fırsat olmayabiliyor.
Sadece günde 1 kere müsait oldukça yapabilirsiniz Bir zaman sonra memeler yumuşuyor süt azaldı hissiyatı oluşuyor

memelerinin yumuşaması sütünün azaldığı anlamına gelmiyor, boşuna stres yapıp kendini üzme İlk zamanlar vücudun acemiydi, ne kadar süt lazım bilmediği için aşırı üretim yapıp memeleri taş gibi yapıyordu. Şimdi vücudun ve bebeğin birbirine alıştı. Memelerin artık sütü içinde bekleten bir depo gibi değil, bebek emdikçe anında üreterek çalışıyor. Bebişin çişli bez sayısı iyiyse ve kilosu yerindeyse herşey yolunda demektir
K

K.Y

16 Mayıs 2026 09:41
Sümeyye Ünver
Sağdığım sütü kaşık biberonla versem meme reddi yaşar mıyım?Kaşık biberonla beslenmek daha kolay olduğu için kolayı seçer gibi geliyor
Bende bundan çekindiğim için sağdığım sütü buzluğa atıyorum
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir