39 Derece Ateş (düşmedi)
225 görüntüleme
A
Aslı ..
13 Temmuz 2025 05:08
Bebeğim 28haftalık. Gece 3te emzirmek için uyandığımda bebeğimin başı ensesi çok sıcaktı ölçtüğümde 39.1di (kulaktan ölçüm) calpol verdim sonrasında acile gittik hastanede temassız ölçerle ölçtüler 37.5gibiydi ateş görnmedi ancak yanlış ölçü bence elimle baktığımda bile 38üstü olduğu anlaşılıyordu çünkü doktor boğazı kulağı temiz, hareketleride normal dedi döndük ancak ateş düşmedi. saat 6da Dolven verdik. Ilık duş aldırdık, sadece zıbınla duruyor, sık emziriyorum. Uyuyamıyor kısa uykudada inleme ağlayarak uyanma, kucağımdan bıraktığım anda ağlıyor, hafif inlemesi var. Sürekli kontrol ediyorum ateşini kulaktan 39.3 38.8 39.5 bu aralarda düşmüyor. Şuan kontrol ettiğimde 38.8 ateş ancak yine ensesi boynu çok sıcak(ayakları çok soğuk) 3-4 saat sonra calpol vereceğim tekrar. İlk kez ateşi yükseldi bukadar. Diş hiç çıkarmadı henüz o olabilir mi ateş bukadar yüksek olurmu dişte? Başka ne yapmalıyım?
A
Asya A.
13 Temmuz 2025 05:31
Normalde dişte ateş bu kadar yükselmez diye biliyorum Bnde aynı böyle gittim Banada bebeğinizin gazdan ateşi çıktı dediler çok saçma geldi 39 a gazdan ateşi çıkması çünkü bariz enfeksiyon belirtisi gözüküyordu doktor üzerine birde dalga geçti ilk çocuk mu diye sonra eve gönderdi ateşi düşünce yolda tekrar çıktı ve bu sefer artık anladım yani şehir hastanesine gittim ve orda çıktı kanda enfeksiyon varmiş
A
Aslı ..
13 Temmuz 2025 06:54
Röntgen söylendi bizede ancak gazla ilgili bir problemi yoktu çekilmedik. Sabaha doğru 39.5 ateş olunca tekrar hastaneye geldik diğer doktor dişten olabileceğini söyledi. İdrar testi istedi
E
E ..
13 Temmuz 2025 07:36
Aslı hanım çok geçmiş olsun..hersey temiz çıkıyor ama 39lara varan ateş düşmüyorsa 6.hastalık geçiriyor olabilirsiniz..bizde aynı durumu yaşadık..

Sanem K.
13 Temmuz 2025 08:08
1 hafta evvel biz de yaşadık. 3 gün dirençli ateş vardı sadece şuruplarla biraz düşüyordu sonra yine çıkıyordu. Tahliller temiz geldi. Ateş düşünce vücudunda isilik gibi döküntüler çıktı. 3 gün de öyle devam etti ama ateş tekrarlamadı. Şimdi hepsi geçti. 6. Hastalıkmış.
A
Aslı ..
13 Temmuz 2025 13:38
Teşekkür ediyorum. Sonuçlarda idrarda enfeksiyon çıktı kan değerlerine de bakıldı sıvı kaybıda olmuş yatış verildi.
S
Selen K.
13 Temmuz 2025 19:25
Aynı şeyi şu an bizde yaşıyoruz 1 saat içinde kızımın ateşi 37.7den 39 a çıktı calpolle düşüyor ama yine yükseliyor birden bire yükseliyor düşüyor gerçekten çok sıkıntılı daha önce idrar yolu enfeksiyonu olmuştu ama bu sefer kafasını kulağını da tutuyor
S
S O. ..
14 Temmuz 2025 01:46
Aynı ateş bizde de var ilaçla da tam düşmüyor . Tavsiyeniz var mı
A
Ayşe V. ..
14 Temmuz 2025 07:19
Çok geçmiş olsun naçizane nemli bezle de gün içinde bekletin isterseniz ilaç sürekli veremiyoruz maglum