38 Derece Dirençli Ateş

254 görüntüleme
N

Nazlıcan

Premium Üye
30 Temmuz 2026 04:18
Merhaba, 6 aylık bebeğimin gündüz hiçbir şeyi yokken akşamüstü uykusu sonrası vücudunu sıcak hissettim ölçtüğümde 38 derece ateş vardı. Calpol verdim ama düşme eğilimine girmeyince hastaneye götürdüm crpsi bir miktar yüksek çıktı. Boğazında hafif bir kızarıklık varmış. İdrar yapmadığı için baktıramadık bugün onun tahliline. Başı arkaya düşüyo halsizlik var, yarı huzursuz yarı normal modda.. Diş değil doktor kontrol etti. Neden olmuş olabilir nasıl düşer normale gelir dirençli ateş?
Naile B. P.

Naile B. P.

30 Temmuz 2026 04:28
Boğazından olabilir vücudundaki enfeksiyondan olabilir o kısmı bilemeyiz. Doktor bilir ama siz koltuk altı boyun bacaklar ayaklar hep serin tutun. Emiyorsa bol bol emzirin. Biz de en ufak ateşte hastaneye gidiyoruz soğuk uygulama öneriyorlar
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
30 Temmuz 2026 08:14
Dirençli Ateş ve Olası Nedenleri

6 aylık bebeğinde 38 derece ateşi gözlemledin ve hastaneye götürdün. Doktor kontrolünde CRP değerinin yüksek olduğu ve boğazında hafif bir kızarıklık olduğu belirtildi. Ayrıca, bebeğin halsiz ve yarı huzursuz durumda.

Olası Nedenler:

1. Viral Enfeksiyon: Boğazındaki kızarıklık ve yüksek CRP değeri, viral bir enfeksiyonu işaret edebilir.
2. Bakteriyel Enfeksiyon: İdrar tahlili yapılamadığı için, idrar yolu enfeksiyonu olasılığı da göz ardı edilemez.
3. Diğer Enfeksiyonlar: Pnömoni, otitis media gibi diğer enfeksiyonlar da dirençli ateşe neden olabilir.

Ateşin Düşmesi İçin:

1. Sıvı Alımı: Bebeğin yeteri kadar sıvı almasını sağlamak önemlidir.
2. İlaç Tedavisi: Doktorun önerdiği ilaç tedavisine devam etmek gerekir.
3. Dinlenme: Bebeğin dinlenmesi ve stresten uzak kalması önemlidir.

Ne Zaman Doktora Gitmeli:

1. Ateş Süresi: Ateş 3-4 günü aşarsa.
2. Halsizlik ve İştahsızlık: Bebeğin halsizliği ve iştahsızlığı artarsa.
3. Solunum Problemleri: Bebeğin solunumunda zorluklar yaşanırsa.

Bebeğinin durumunu yakından takip et ve doktorun önerilerine uy.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Mine Ş.

Mine Ş.

30 Temmuz 2026 08:52
6. Hastalık üzerinde düşünün derim aynı belirtileri biz de yaşamıştık
N

Nazlıcan

Premium Üye
30 Temmuz 2026 10:52
Mine Şahin
6. Hastalık üzerinde düşünün derim aynı belirtileri biz de yaşamıştık
Ciltte döküntü vs yok ama, yine de olabiliyor muymuş?
Mine Ş.

Mine Ş.

30 Temmuz 2026 11:23
Ciltte döküntü 3-4 günlük ateş öyküsü bittikten sonra başlıyor
N

Nazlıcan

Premium Üye
30 Temmuz 2026 15:09
Mine Şahin
Ciltte döküntü 3-4 günlük ateş öyküsü bittikten sonra başlıyor
Yaa bi takip edeyim o zaman, doktor antibiyotik yazdı ama ateş düşmez devam ederse kullanın dedi. İdrar yolunda da bir şey çıkmadı. Boğazda hafif kızarıklık ve 38den inmeyen ateş var. Bi huzursuz bi neşeli ama kucaktan inmek istemiyor. Gözleri ve kaşları kızarık. Anlayamadım gitti.. Nasıl bulaşırmış o hastalık nasıl bir şeymiş?
Mine Ş.

Mine Ş.

31 Temmuz 2026 08:53
Nazlıcan
Yaa bi takip edeyim o zaman, doktor antibiyotik yazdı ama ateş düşmez devam ederse kullanın dedi. İdrar yolunda da bir şey çıkmadı. Boğazda hafif kızarıklık ve 38den inmeyen ateş var. Bi huzursuz bi neşeli ama kucaktan inmek istemiyor. Gözleri ve kaşları kızarık. Anlayamadım gitti.. Nasıl bulaşırmış o hastalık nasıl bir şeymiş?
Salgın zamanı biz de anlayamadık nasıl bulaştığını ama antibiyotik vermeyin calpol pedifen dönüşümlü verin ılık su ile kompres yapın ateşi düştüğünde döküntü başlayacak muhtemelen kaşıntı acı vermez korkmanıza gerek yok bu döküntüler hastalığın bittiğini gösterir. Ateşi hangi gün hangi saatte başladı tam olarak ?
N

Nazlıcan

Premium Üye
31 Temmuz 2026 10:29
Mine Şahin
Salgın zamanı biz de anlayamadık nasıl bulaştığını ama antibiyotik vermeyin calpol pedifen dönüşümlü verin ılık su ile kompres yapın ateşi düştüğünde döküntü başlayacak muhtemelen kaşıntı acı vermez korkmanıza gerek yok bu döküntüler hastalığın bittiğini gösterir. Ateşi hangi gün hangi saatte başladı tam olarak ?
29unda saat 18.00 civarı başladı, dün gece 11-12 gibi düşmeye başlamıştı ateşi, şu anda düşük. Bakalım beklemedeyim tekrar yükselecek mi ya da kalacak mı düşük şekilde, calpol veriyorum sadece. İnşallah öyle bir şey değildir
Mine Ş.

Mine Ş.

31 Temmuz 2026 10:45
Nazlıcan
29unda saat 18.00 civarı başladı, dün gece 11-12 gibi düşmeye başlamıştı ateşi, şu anda düşük. Bakalım beklemedeyim tekrar yükselecek mi ya da kalacak mı düşük şekilde, calpol veriyorum sadece. İnşallah öyle bir şey değildir
Şifa olsun miniğe 🥰
N

Nazlıcan

Premium Üye
31 Temmuz 2026 17:43
Mine Şahin
Şifa olsun miniğe 🥰
Amin inşallah teşekkür ederiz 🥲
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir