38 Derece Ateşte Hemen Şurup Verilmeli mi

61 görüntüleme
Z

Zübeyde T.

26 Aralık 2025 08:36
22 aylık oğlum. Sabah ateşi 38.3 idi. Ortam sıcaklığı da vardı bir şeyler yedirdim ince giydirdim ve bir saat sonra ölçtüğümde 38.1 olmuştu. Soğuk algınlığı başlangıcı olduğunu düşünüyorum . Bir saat sonra tekrar ateşini ölçeceğim eğer yine 38 ise şurup vermeyi düşünüyorum. Onun dışında hafif burun akıntısı var . Yurt dışında yaşıyorum şuan doktora götürsem de herhangi bir şey yapılmayacak ve ilaç verilmiyor enfeksiyon dışında. Ateş dirençli olursa tekrar mı şurup vermem gerekiyor ?
A

Alya G.

26 Aralık 2025 08:49
Öncelikle geçmiş olsun ateşini düşürmeye çalışın ılık duş ama düşmemeişse enfeksiyon da kapmış olabilirçocuk acile götürün bence 5 aylık olduğu için şurup ölçeğini yarımölçek verebilirsin baktın ateşi düşmüyor 4 saat sonra tekrar verebilirsin denilmişti bana
A

Alya G.

26 Aralık 2025 08:50
Biz yüksek ateşten yoğun bakıma yatmıştık ateşimiz 38.4 idi bebeklerde ateş basit değil maşesef
Z

Zübeyde T.

26 Aralık 2025 08:54
Evet öyle de yurtdışında acile bu ateşle gidersen büyük azar yersin malesef o yüzden alıştık 39 veya üstü olduğunda götürüyoruz. Bir kere kulak enfeksiyonunda olmuştu sadece . Onun dışında ev doktorlarına götürüyoruz soğuk algınlığı ise herhangi bir ilaç verilmiyor . Ateş varsa da ateş düşürücü veriliyor sadece. O yüzden kendim düşüremezsem şurup veriyorum

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir