38 Derece Ateşte Hemen Şurup Verilmeli mi
61 görüntüleme
Z
Zübeyde T.
26 Aralık 2025 08:36
22 aylık oğlum. Sabah ateşi 38.3 idi. Ortam sıcaklığı da vardı bir şeyler yedirdim ince giydirdim ve bir saat sonra ölçtüğümde 38.1 olmuştu. Soğuk algınlığı başlangıcı olduğunu düşünüyorum . Bir saat sonra tekrar ateşini ölçeceğim eğer yine 38 ise şurup vermeyi düşünüyorum. Onun dışında hafif burun akıntısı var . Yurt dışında yaşıyorum şuan doktora götürsem de herhangi bir şey yapılmayacak ve ilaç verilmiyor enfeksiyon dışında. Ateş dirençli olursa tekrar mı şurup vermem gerekiyor ?
A
Alya G.
26 Aralık 2025 08:49
Öncelikle geçmiş olsun ateşini düşürmeye çalışın ılık duş ama düşmemeişse enfeksiyon da kapmış olabilirçocuk acile götürün bence 5 aylık olduğu için şurup ölçeğini yarımölçek verebilirsin baktın ateşi düşmüyor 4 saat sonra tekrar verebilirsin denilmişti bana
A
Alya G.
26 Aralık 2025 08:50
Biz yüksek ateşten yoğun bakıma yatmıştık ateşimiz 38.4 idi bebeklerde ateş basit değil maşesef
Z
Zübeyde T.
26 Aralık 2025 08:54
Evet öyle de yurtdışında acile bu ateşle gidersen büyük azar yersin malesef o yüzden alıştık 39 veya üstü olduğunda götürüyoruz. Bir kere kulak enfeksiyonunda olmuştu sadece . Onun dışında ev doktorlarına götürüyoruz soğuk algınlığı ise herhangi bir ilaç verilmiyor . Ateş varsa da ateş düşürücü veriliyor sadece. O yüzden kendim düşüremezsem şurup veriyorum