37 Gunluk 6 Saat Uyku?

166 görüntüleme
F

Fatmanur K.

26 Haziran 2026 08:18
Şimdiye kadar hep 3 4 saatte kendi kalkardı o yuzden hiç kaldirmiyordum. Bugün 6 saattir kalkmadı ben de kaldırmadım normal mi? Dün dus almisti o etkiler mi ki? Vicdan yapıyorum.
Hatice C. .

Hatice C. ..

26 Haziran 2026 08:21
İlk aylar uzun uyur bebekler uyku halindede emdiyse emiyorsa sorun olmaz
F

Fatmanur K.

26 Haziran 2026 08:21
Emmedi o yuzden endislendim
Afranur K.

Afranur K.

26 Haziran 2026 08:42
37 günlükse mümkünse 4 saatten fazla emzirmeden bırakmayın, Osman bey genelde 30lu günlerde (3+1=4 den fazla) , 40 lı günlerde (4+1=5) den fazla gibi bir matematikle aç bırakmayın diyor. Ben de ı dönemlerde sıklıkla 3 ya da 4 saatte bir emzirirdim geceleri.
F

Fatmanur K.

26 Haziran 2026 08:47
Afranur Keskin
37 günlükse mümkünse 4 saatten fazla emzirmeden bırakmayın, Osman bey genelde 30lu günlerde (3+1=4 den fazla) , 40 lı günlerde (4+1=5) den fazla gibi bir matematikle aç bırakmayın diyor. Ben de ı dönemlerde sıklıkla 3 ya da 4 saatte bir emzirirdim geceleri.
Ozellikle haftalardır not tuttum gözlemledim. Hep acıkınca kendi kendin kalkan bir bebek yenidoganda bile oyleydi yuzden 1 hafta 10 gündür alarm kurmayi birakmistim. Bugün bi kalktım 6 saat olmuş şok oldum
B

Büşra ..

Premium Üye
26 Haziran 2026 08:54
6 saat çok uzun bi süre 37 günlük bebek için. 2-3 saatte bir beslemenizde fayda var.
Hatice E.

Hatice E.

Premium Üye
26 Haziran 2026 09:01
Fatmanur Keskin
Ozellikle haftalardır not tuttum gözlemledim. Hep acıkınca kendi kendin kalkan bir bebek yenidoganda bile oyleydi yuzden 1 hafta 10 gündür alarm kurmayi birakmistim. Bugün bi kalktım 6 saat olmuş şok oldum
Uykuluyken beslemeyi deneyin bence direk uyandırınca çok huysuz oluyorlar. 6 saat evet uzun uykuluyken meme alıcak mı bir bakın bakalım. 3 aydan sonrada hep böyle gider inşallah 😊
Hatice C. .

Hatice C. ..

26 Haziran 2026 09:14
Fatmanur Keskin
Emmedi o yuzden endislendim
Her iki saatte bir siz emzirin yoksa sarılığa çevirir sonraları saati uzatırsınız
Afranur K.

Afranur K.

26 Haziran 2026 09:52
Fatmanur Keskin
Bence 50 günlük olana kadar uykusunda rüya beslenmesi ile devam edin, daha sonra zaten gece uykusunun güzel ve uzun olması büyüme gelişim açısından da anne açısından da güzel bir durum.

Ama yanlış bilmiyorsam 40-50 günlük olana kadar sarılık riski devam ettiği için 3-4 saatte bir beslenme tüm gün içinde öneriliyor.
Göktenur B.

Göktenur B.

26 Haziran 2026 11:33
Benim oğlumda öyleydi özellikle gece çok uzun uyuyordu ama ben uyanmasa bile emzirdim sarılık atlatığımız için vicdan yapmayın yeni doğan bebekler uykuya çok düşkünler günde 18 saat uyuyurlar demişti doktorumuz banyoda etkilemiş olabilir benim oğlum banyo yaptığı zaman daha huzurlu uzun süre uyur halada öyle
F

Fatmanur K.

26 Haziran 2026 11:47
Hatice Erol
Uykuluyken beslemeyi deneyin bence direk uyandırınca çok huysuz oluyorlar. 6 saat evet uzun uykuluyken meme alıcak mı bir bakın bakalım. 3 aydan sonrada hep böyle gider inşallah 😊
Almıyor maalesef onu çok denedim
Duygu B. B.

Duygu B. B.

26 Haziran 2026 12:29
Evet normal, duş aldırınca daha uzun uyur. O yüzden duştan sonra mutlaka besle. Öyle uykuya geçir. Sonrasında yine uyanmak istemeyebilir. Emmek istemeyebilir. Ben uğraşırdım, emmeyince mama verirdim birazcık. Ardından tekrar memeyi tutturmaya çalışırdım. Bazen işe yarardı bazen yaramazdı. Yaramayınca mamaya devam ederdim artık. Bir de 1 kerelik 6 saatlik uyku seni kötü bir anne yapmaz, ne güzel bebeğin mis gibi dinlenmiş. Benim yorgunluktan alarmları duymadığım oluyordu. Kendimi çok suçlardım ama boşuna :) Sadece bunu düzenli yapmamaya çalış. Mümkün mertebe biraz daha sık besle. Benim kızım 90 günlük şu an bazen 5 saat uyuyor ve dua ediyorum yarabbim muhteşem bir şey diye :) Genelde 3 saatte, bazı geceler de 4 saatte uyanıyor çünkü. Bu uzun uykularda sen de dinlenmeye çalış çünkü gerçekten bebeklerin her şeyiyle ilgilenmekten bitap düşüyoruz.
F

Fatmanur K.

26 Haziran 2026 13:46
Duygu Bayık Biçer
Evet normal, duş aldırınca daha uzun uyur. O yüzden duştan sonra mutlaka besle. Öyle uykuya geçir. Sonrasında yine uyanmak istemeyebilir. Emmek istemeyebilir. Ben uğraşırdım, emmeyince mama verirdim birazcık. Ardından tekrar memeyi tutturmaya çalışırdım. Bazen işe yarardı bazen yaramazdı. Yaramayınca mamaya devam ederdim artık. Bir de 1 kerelik 6 saatlik uyku seni kötü bir anne yapmaz, ne güzel bebeğin mis gibi dinlenmiş. Benim yorgunluktan alarmları duymadığım oluyordu. Kendimi çok suçlardım ama boşuna :) Sadece bunu düzenli yapmamaya çalış. Mümkün mertebe biraz daha sık besle. Benim kızım 90 günlük şu an bazen 5 saat uyuyor ve dua ediyorum yarabbim muhteşem bir şey diye :) Genelde 3 saatte, bazı geceler de 4 saatte uyanıyor çünkü. Bu uzun uykularda sen de dinlenmeye çalış çünkü gerçekten bebeklerin her şeyiyle ilgilenmekten bitap düşüyoruz.
Kesinlikle öyle anneliğin en zor kısmı sanırım vicdanı. Uyusa bir sorun uyumasa bir sorun bir de her kafadan bir ses çıkıyor ne yapacağını da şaşırıyor insan.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir