36 Haftalık Doğan Bebeğimde Sarılık

161 görüntüleme
M

Müjde

2 Eylül 2026 15:35
Kızım 12 günlük 36 haftalık doğdu. Doğum kilosu 2280 5. Gün kontrolde de sarılığımız 19 çıktı fototerapi aldık 1 gün 3 gün sonra kontrole gittiğimizde tekrar 14.8 e yükselmişti 1 gün daha fototerapi aldık dün taburcu olduk doğduğundan beri de sadece 100 gram almış dr önerisiyle mama+anne sütüyle ilerliyoruz bu süreci yaşayanlar lütfen yorumlarınıza ihtiyacım var hiç iyi değilim 20 aylıkta kızım var bu süreç daha ne kadar devam eder böyle. Ayrıca bebekle uyuşmazlığımız da var ben a negatif bebeğim a pozitif çok üzülüyorum besliyorum da sık sık ama neden tekrarlıyor ki
N

Nagihan Ç.

2 Eylül 2026 15:41
Bizde de 19 çıkmıştı aynı şekilde fototerapi almıştık saatte 1 enzirmiştim düşmüştü az 1-2 gün anne sütü mama ilerledik yüzünde sarılığı 2 aylık olana kadar devam etti sık sık emzirin düşecektir biraz uzun sürüyor sakin olun çoğu bebeğin başına gelen bir olay kendinizi yıpratmayın
M

Müjde

2 Eylül 2026 15:43
Nagihan Ç
Bizde de 19 çıkmıştı aynı şekilde fototerapi almıştık saatte 1 enzirmiştim düşmüştü az 1-2 gün anne sütü mama ilerledik yüzünde sarılığı 2 aylık olana kadar devam etti sık sık emzirin düşecektir biraz uzun sürüyor sakin olun çoğu bebeğin başına gelen bir olay kendinizi yıpratmayın
Uyanmıyor hep uyku halinde 🙁
N

Nagihan Ç.

2 Eylül 2026 15:45
Müjde
Uyanmıyor hep uyku halinde 🙁
Ayak Altını burnunu sıkın şekeri düşüyor daha çok uyuyor iyi beslenmesi lazım
M

MT

2 Eylül 2026 15:49
Biizimde 50 günlükken geçti maalesef uzamış sarılık yaşanıyor ve dil bağımız vardı sürekli soyuyorduk bezine kadar o şekilde uyandırıyoduk sık sık emzirin geçecektir merak etmeyin
M

Müjde

2 Eylül 2026 15:56
MT
Biizimde 50 günlükken geçti maalesef uzamış sarılık yaşanıyor ve dil bağımız vardı sürekli soyuyorduk bezine kadar o şekilde uyandırıyoduk sık sık emzirin geçecektir merak etmeyin
İnşallah ya
S

Samime C.

2 Eylül 2026 16:36
Benim kızım da 36+0 da doğdu. Çok zor süreç. Biz memeyi de reddetmesin diye kaşık biberon ile verdik hep mama ve sütü. Sütü sağdım mamaya karıştırdım verdim hiç sütsüz geçmesin diye. Uyandırın bir şekilde altını değiştirin ayaklarını ıslatın falan mecburen uyanmalı ve beslenmeli.
S

Samime C.

2 Eylül 2026 16:37
Sarılık bizde çok sınırda seyretti fototerapi ye gerek kalmadı ama çok zamanında ve iyi besledik. En önemlisi beslenmesi
B

Beyza T.

2 Eylül 2026 20:46
benim bebeğim de 36 haftalık doğdu sarılığı 26ya kadar yükselmiş yoğun bakımda bilmeden eve gelebilirdim yattığı gün olmuş ilk 3 gün sütüm gelmemişti düzenli sağımla sütümü arttırdım ama maalesef yoğun bakımdan sonra meme refdi oldu sadece sağımla besleniyor şuan
C

Cennet

2 Eylül 2026 21:27
Aynı şeyleri birebir yaşadım bebeğim 36+3 de doğdu ve aynı şekilde bebeğimle benim kan uyuşmazlığım vardı yoğunbakımlar fototerapiler derken meğer küçük doğdukları için ciğerleri parçalamıyormuş bilirubini ve doktorum beslenmeyle alakalı bir durum değil istediğin kadar besle sizin süreciniz birazcık uzun olacak dedi ve dediği gibide tam 2 ay sürdü 1.5 aydan sonra kendi kendine düşmeye başladı sakin ve sabırlı olun inşallah geçecek biliyorum çok zor ama şuan sizin yapacağınız hiçbir şey yok rutin şekilde beslemeye devam edin düzelecektir Allahın izniyle iyi günler dilerim
N

Nazlıcan

Premium Üye
2 Eylül 2026 21:36
Merhaba benim de bebeğim 37+5 doğdu, ab0 uyuşmazlığımız varmış ve doğar doğmaz sarılık değeri yükselmeye başladı doğumdan 24 saat sonra 14e yükselince yenidoğan doktoru küveze alıp fototerapi görmesini uygun gördü hastaneden taburcu olmadan 5 gün küvezde kaldı. Ben günde 3 kere gidip emziriyordum geri kalan öğünler için süt sağıp götürdüm. 5 günün sonunda 4e inmişti ama daha sonrasında 11e kadar tekrar çıktı. Yaklaşık 2 ay kadar da sarılığı devam etti. Eve getirdikten sonra uyandırmak için tamamen soyuyorduk ayak altını gıdıklayıp sıkıyorduk yeri geliyordu elimizi soğuk suyla ıslatıp vücuduna dokunuyorduk şok olup uyanıyordu öyle besliyorduk yoksa beslemek imkansız gibiydi emerken uyur da beslenemezse de sütümü sağıp uyurken bile kaşıkla ağzına döküyorduk burnunu sıkıp yutkunmasını sağlıyorduk, ne kadar sık beslerseniz bilirubin değeri dalgalansa da belirtiler azalıyor her şey düzeliyor, geçmiş olsun sağlıkla büyütün bebişlerinizi 🌸
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir