35 hafta doğum - düşük kilolu bebek - gebelik zehirlenmesi

170 görüntüleme
D

Demet Y. ..

3 Haziran 2025 08:36
Gebelik zehirlenmesi, yüksek tansiyon sebebi ile 35 haftalık doğum yapmak zorunda kaldım. Kızım hamileliğimde de çok az kilo alıyordu. 1,9 kg beklerken 1,5 kg doğdu. Ödemi atınca 1,3 kg a düştü. 1 ay küvözde kaldı. 2 kg ya yakın çıktı. 6 ay anne sütünü sağarak verdim. Süreç çok yıpratıcı olduğu için ek gıdaya başladıktan sonra mama ile devam ettik. Şu an 16 aylık 9,5 kg. Ama 1 yaşından beri hemen hemen 1 kg aldı. İyi besleniyor ama çok hareketli bir çocuk. Aşırı iştahlı değil ama diş çıkarma sürecinde bile yemeğini yiyen bir bebek ama kilo alımı beni tedirgin ediyor. Günde bir defa besin mayası kullanıyorum. Balık yağı da kullanıyorum. Uyku öncesi ve gece 1 defa olmak kaydıyla 120 ml den 3 kere mama içiyor. 3 ana 1 ara öğün olmak üzere yemek yiyor. Az mı besleniyor bilmiyorum ama yediği öğünlerde de hemen hemen 1 yemek tabağı kadar yiyor. Mamayı 18 aylıkken kesmeli miyim yoksa 2 yaşına kadar beklemeli miyim?
M

Meltem T. ..

3 Haziran 2025 22:54
35+4 te 1900 Gr doğdu oğlum . kolestaz sebebiyle acil sezaryene alındım, 10 gün kaldı. ama kilosunu çok çabuk yakaladı, hatta ayına göre fazla çıkmaya başladı. 10. ayda kilo alımı yavaşladı. ama bu çok normal çünkü hareketleniyorlar biliyorsunuz. ben sabah uyandıgında 200 cc formül mama, bir de rüya öğünü 200 cc şeklinde yapıyorum, yakında geceyi de keseceğim umarım 🙈 benimki de şuan 16 aylık ve neredeyse 10,5 kg . bence endişelenmeyin derim :)
E

Elka

9 Haziran 2025 19:08
Benim de gebelik zehirlenmesi ikiz bebek doğumu biri çok güzel kilo alıyor biri çok güzel beslenmesine rağmen kilo alamiyor mizaç farklılığı diye yorumluyorum artık ve emmiyorlar mama veriyorum henüz 42 günlükler biran önce büyüyüp ek gıdaya geçmelerini diliyorum 🤲🏼

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir