3,5 Aylık Meme Reddi Lütfen Tavsiye Verin
180 görüntüleme
E
Esra Ç.
30 Nisan 2026 09:27
Yaklaşık iki haftadır memeyle savaş halinde geceleri 1-2 saat arayla uyanıp emiyor ama gündüz asla istemiyor çok acıkınca 3-4 dakika emip bırakıyor. Biraz üstüne düşüp fazla ısrar ettim diye korkuyorum ama aç kalmasını da istemiyorum sağıp biberonla vermeyi denedim onu da istemedi dün çiş sayısı azdı ve çişi keskin kokuluydu baya susuz kaldı sanırım. Lütfen bir çözüm önerin her şeyi denedim burnunu açtım odayı kararttım uyanma sonrası hemen emzirmeyi denedim yürüyerek emzirmeyi denedim artık her yöntemi tükettim işe yaramıyor lütfen bu durumu yaşayan varsa yardımcı olabilir mi

Fidannur Z.
30 Nisan 2026 09:32
Malesef bende öyleyim sizi çok iyi anlıyorum gayet iyi düzenli beslenen bebeğim hiç bir şekilde emmiyor biberona geçtim onu da almıyor uyku halinde besleniyor sadece birazcık fazla aç kalır kilodan düşer diye de korkuyorum nasıl zor bir süreç ne kadar sürer bilmiyorum ama çiş sayınız da azsa bi dr görünün derim yakın zamanda benimmde böyle devam ederse gideceğim
E
Ece
30 Nisan 2026 09:35
Ben yatırıp uykuya daldıktan sonra alıp emziriyordum öyle denediniz mi
E
Esra Ç.
30 Nisan 2026 09:36
Ben yatırıp uykuya daldıktan sonra alıp emziriyordum öyle denediniz mi

Ebru K.
30 Nisan 2026 09:37
Bu dönemde meme reddi yaşanıyor maalesef bebekler büyüme ye oral döneme girmeye başlıyor üstüne birde atak haftası geliyor dikkatleri dağılıyor bende yaşadım aynısını ama geçiyor siz kararlı bir şekilde devam edin emzirmeye sık sık emizirin diş sancılarının da yavaş yavaş başlamıştır biz altı buçuk aylık olduk ama atlattık meme reddini şükürler olsun

Selin E.
Premium Üye
30 Nisan 2026 09:41
Burnu tıkalı olabilir mi? Bazen o yüzden kısa emiyorlar. Bir de memeye gelince yukarıdan enjektörle sağdığınız sütü veya mamayı sıksanız belki daha güzel emer. Süt azalmışsa da reddedebiliyorlar.
E
Esra Ç.
Malesef bende öyleyim sizi çok iyi anlıyorum gayet iyi düzenli beslenen bebeğim hiç bir şekilde emmiyor biberona geçtim onu da almıyor uyku halinde besleniyor sadece birazcık fazla aç kalır kilodan düşer diye de korkuyorum nasıl zor bir süreç ne kadar sürer bilmiyorum ama çiş sayınız da azsa bi dr görünün derim yakın zamanda benimmde böyle devam ederse gideceğim

Selin E.
Premium Üye
Bir de hangi biberonu denediniz? Philips avent kullanıyordum kızım reddediyordu sürekli lansinoh a geçtim çok güzel içti
E
Esra Ç.
30 Nisan 2026 09:43
Burnu tıkalı olabilir mi? Bazen o yüzden kısa emiyorlar. Bir de memeye gelince yukarıdan enjektörle sağdığınız sütü veya mamayı sıksanız belki daha güzel emer. Süt azalmışsa da reddedebiliyorlar.

Fidannur Z.
30 Nisan 2026 09:44
Ne zaman tartılacak inşallah kilo alımı azalmaz
E
Esra Ç.
Bir de hangi biberonu denediniz? Philips avent kullanıyordum kızım reddediyordu sürekli lansinoh a geçtim çok güzel içti

Selin E.
Premium Üye
Evet iki gündür burun açma yapıyorum sürekli aslında burnunda görülür bi tıkanıklık yok ama belki benim görmediğim bir tıkanıklık vardır diye serum suyu veriyorum odada nemlendirici cihaz çalıştırıyorum ama işe yaramadı yine de devam edicem bunları yapmaya

Selin E.
Premium Üye
30 Nisan 2026 09:45
Bizde de avent var doğduğundan beri ara ara sağdığım sütü onunla veriyordum severek kullanıyordu ama iki haftadır hem meme hem biberon reddediyor. Eğer biberonu sevmese önceden de reddetmez miydi ? Belki yine de değiştirebilirim tabi ama zaten biberonun meme reddi yapabileceğini düşünerek hiç vermek istemiyorum artık. Sadece çok uzun süre emmeyince çözüm olarak denedim biberonla vermeyi yine reddetti
E
Esra Ç.
30 Nisan 2026 09:46
Odanın nemi kaç? Cihaz da çalıştığı için belki nem fazladır. 40-60 arası ideal olduğu söyleniyor
E
Esra Ç.
30 Nisan 2026 09:47
Ben lansinoh a 3. Ayında geçtim ilk 3 ay içmişti mesela

Selin E.
Premium Üye
30 Nisan 2026 09:48
Anladım haklı olabilirsiniz peki siz aynı zamanda emziriyor musunuz yoksa sadece biberonla mı besliyorsunuz? Biberondan korktum artık ben emmeyi reddedince biberon hiç vermek istemiyorum
B
Berivan
30 Nisan 2026 10:20
Merhabalar yaklaşık iki buçuk aydır aynı durumdayız. Şu an dört buçuk aylık bebeğim. Başlarda çekilmez bir şeydi. Hala ara ara çıldırasım geliyor ama sanırım zamanla kabullenip bebeğe göre hareket etmek zorunda kalıyorsunuz. Bu süreçte kilo kaybı yaşamaması için gündüzleri uyutup emzirdim sürekli. Başında bekledim bir de uyanınca hemen böyle tam da ayıkmadan mevzuyu öyle emzirmeye çalıştım. Daha sonra farklı farklı pozisyonlarda denedim. Bir gün kanepeye koydum ben de kanepenin aşağısında durdum sabırla mememi teklif ettim sonunda aç oldupu için uyanık olduğu halde tuttu ve içti. Çok uzun içmiyor ama en azından kilo kaybı yaşamadık çok da fazla kilo alamadık tabi bu süreçte. Şimdi kabullenmiş ve iki üç saatte bir anca emzirebiliyorum yine türlü oyunlarlar. Uzanarak deneyin derim, istemiyorsa 15 20 dk sonra deneyin. Gün içinde hiç içmedi ise zorla uykulu hale getirip öyle içirin. Benimki eğer çok açsa gündüz gözüyle arada sırada içiyor tabi kısa süreli. Ben üç aydır alıştım artık umudum da kalmadı bu şekilde devam ediyorum :( umarım düzelir bebişlerimiz..
E
Esra Ç.
30 Nisan 2026 10:58
Merhabalar yaklaşık iki buçuk aydır aynı durumdayız. Şu an dört buçuk aylık bebeğim. Başlarda çekilmez bir şeydi. Hala ara ara çıldırasım geliyor ama sanırım zamanla kabullenip bebeğe göre hareket etmek zorunda kalıyorsunuz. Bu süreçte kilo kaybı yaşamaması için gündüzleri uyutup emzirdim sürekli. Başında bekledim bir de uyanınca hemen böyle tam da ayıkmadan mevzuyu öyle emzirmeye çalıştım. Daha sonra farklı farklı pozisyonlarda denedim. Bir gün kanepeye koydum ben de kanepenin aşağısında durdum sabırla mememi teklif ettim sonunda aç oldupu için uyanık olduğu halde tuttu ve içti. Çok uzun içmiyor ama en azından kilo kaybı yaşamadık çok da fazla kilo alamadık tabi bu süreçte. Şimdi kabullenmiş ve iki üç saatte bir anca emzirebiliyorum yine türlü oyunlarlar. Uzanarak deneyin derim, istemiyorsa 15 20 dk sonra deneyin. Gün içinde hiç içmedi ise zorla uykulu hale getirip öyle içirin. Benimki eğer çok açsa gündüz gözüyle arada sırada içiyor tabi kısa süreli. Ben üç aydır alıştım artık umudum da kalmadı bu şekilde devam ediyorum :( umarım düzelir bebişlerimiz..
B
Berivan
30 Nisan 2026 11:34
Umarım. Siz uzun yol kat etmişsiniz eminim çok yakında düzelecektir. Geceleri emmeniz nasıl ne sıklıkla uyanıyor? Benimki saat başı emiyor eskiden 4-5 saat kesintisiz uyurdu. Sanırım gündüz emmediğini gece telafi ediyor. Uykuları da mahvoldu bu yüzden . En azından gece emiyor diye teselli buluyoruz
Yükleniyor...