3,5 Ay- Gündüz Uyku Süresini Arttırma
107 görüntüleme
B
Beyza N. ..
29 Temmuz 2025 06:48
Merhabalar, 3,5 aylık bebeğimi pilates topunda aşağı yukarı sallanarak uyutabiliyorum. Sabah 5,5- 6 gibi kalkıyor ve gün boyunca 3-4 uyku yapıyor. Uyku süresi 25-30 dakikayı ne yazıkki geçmiyor. Uyanıklık süresi maalesef 2 - 2,5 saati buluyor. Uyku sürelerini iyileştirme adına ne yapabilirim? Yardımcı olabilir misiniz?
B
Büşra Ş. Y.
29 Temmuz 2025 06:50
Benim kızım da 3,5 aylık karartma perdesi beyaz gürültü ve yanında yatarak biraz uzatabildim süreyi. Ama yanında yatmak büyük dert hiç bir şey yapamıyorum başka. Düzelmesini umuyorum yavaş yavaş ama çok zor anlayabiliyorum
B
Beyza N. ..
29 Temmuz 2025 06:57
Ben de loş odada, beyaz gürültü açıyorum fakat yine de yarım saati hiç geçmiyor uykuları. Derin uykuya geçmeden uyanıyor malesef. Allah yardımcımız olsun teşekkür ederim
P
Pınar A. ..
29 Temmuz 2025 07:05
Uyku süresini uzatmak için desteksiz uykuya geçmek gerekiyor. Yanında uyumayı bırakmanız gerekiyor aslında destekleri giderek azaltmanız lazım. Emerek uyuyorsa mesela onu yavaş yavaş bırakmak, yine sallamayı yavaş yavaş azaltmak gerekir. Bir de uyanma saatini biliyorsanız eğer uyanmadan ufak bir dürtme yapabilirsiniz mesela çorabını çıkarmak, kıyafetini düzeltmek gibi hafif uyandırmayacak bir hareket ile bir iç çekiş var ya onu yakalamak lazım ki uyku döngüsü tekrar başlasın.
Fatma U.
Uzman Psikolog
29 Temmuz 2025 07:06
3,5 aylık bebeğinizi pilates topunda sallayarak uyutmanız, gündüz uykularının 25-30 dakikayı geçmemesi ve uzun uyanıklık süreleri, bebeğinizin hareketle güçlü bir uyku dernekleşmesi geliştirdiğini göstermektedir. Bu kısa uykular, bebeğinizin uyku döngülerini tamamlayamadığını ve gün içinde yeterince dinlenemeyip aşırı yorulduğunu işaret etmektedir.
Pilates topunda sallama süresini kademeli olarak azaltarak bebeğinizi yatağına uykuya tam dalmadan, uyanık ama uykulu halde bırakmaya başlayın. Gündüz uykuları için karanlık ve sessiz bir ortam oluşturun. Bebeğinizin ilk yorgunluk sinyallerini (esneme, göz ovuşturma gibi) yakalayarak, aşırı yorulmadan uykuya yatırmak daha uzun uykular almasına yardımcı olabilir. Sabır ve tutarlılıkla bu alışkanlık değişebilir.
Pilates topunda sallama süresini kademeli olarak azaltarak bebeğinizi yatağına uykuya tam dalmadan, uyanık ama uykulu halde bırakmaya başlayın. Gündüz uykuları için karanlık ve sessiz bir ortam oluşturun. Bebeğinizin ilk yorgunluk sinyallerini (esneme, göz ovuşturma gibi) yakalayarak, aşırı yorulmadan uykuya yatırmak daha uzun uykular almasına yardımcı olabilir. Sabır ve tutarlılıkla bu alışkanlık değişebilir.
M
Melike Ö.
29 Temmuz 2025 07:21
İlk uykusunu uyandıktan 1.15 dk sonra diğerlerini de 1.5 saat sonra yaptırıyorum uyanma saatlerini not ederek bu şekilde devam edebilirsiniz zaten max 45 dk uyuyorlar