3,5 Ay Diş
213 görüntüleme
N
Nazlıcan ..
22 Mayıs 2026 17:39
Merhaba anneler bebeğim 3:30 aylık ve birkaç haftadır eli ağzında sürekli çiğniyor ve çok fazla salyası oluyor bebeğim de sessiz reflü problemi vardı kusmuyor ama midesinden ses geliyordu gaz problemimiz de var tabi doktor doktora gittiğimizde doktor reflü için Gastrotus Baby şurup verdi ama işe yarayıp yaramadığını bilmiyorum şu anda iyice fark ettim ki bebeğimin damağı dişleri bayağı sertleşmiş ve sürekli isiriyor parmağımla kontrol ettiğimde de elimi sürekli ısırmaya çalışıyor genel olarak huzursuz ve hep eli ağzında şurubu kullanalı üç hafta veya dört hafta oldu doktora bunu bildirdiğimde reflüden dolayı böyle yapıyordur dedi ama reflüden dolayı değil inandıramıyorum:( yanına gidip muayene olmadık ama durum böyle aynı şeyleri yaşayanlar var mı sancısını hafifletmek için veya kaşıntısını ne yapabilirim

Göktenur B.
22 Mayıs 2026 18:42
Bebekten bebeğe değişir oğlum da o zamanlar da kaşıntı salya akıtmaya başladı ama dişi çıkarması 7. Ayında oldu diş süreciniz başlamış olabilir ama hemen çıkarmayabilir soğuk kompres uygulayın jel için biraz küçük olabilir

Göktenur B.
22 Mayıs 2026 18:43
Bu süreç 1.5 yaşa kadar sürüyor malesef şuan 10 aylık iki diş çıkardık kaşıntı salya hala devam ediyor
N
Nazlıcan ..
22 Mayıs 2026 18:49
Bu süreç 1.5 yaşa kadar sürüyor malesef şuan 10 aylık iki diş çıkardık kaşıntı salya hala devam ediyor
E
Elif K.
Premium Üye
22 Mayıs 2026 19:27
Yazdığınız herşey benim bebeğimde de mevcut ve 3.5 aylık kızım. Bugün de ateşi çıktı ama 36.5 olmuyo düşmüyo 37 veya 37.5 de takıldı kaldı ama diş olduğunu sanmıyorum bilen varsa ben de yorum ve deneyimlerinize talibim
E
Elif K.
Premium Üye
22 Mayıs 2026 19:28
Reflü denildi çünkü aşırı kusması vardı fışkırır tarzda ve bizm doktorumuz da gastrotus baby önerdi ben kullanmadım ama şu an fışkırır tarzda kusmuyo ancak gazı o kadar fazla ki yetişkinler gibi ses çıkarıyo özellikle ağızdan

Göktenur B.
22 Mayıs 2026 19:51
Gerçekten mi bu süreç bu kadar uzun mu sürecek😔😔😔 Osman hocanın tavsiyesiyle diş granülü sipariş ettim bakalım daha kullanmadım ama bebeğim çok huzursuz uykusundan uyanıyor doktor ısrarla reflü diyor ama reflü değil başlarda reflüydü şimdi diş olduğuna eminim ama ikna edemiyorum😃
N
Nazlıcan ..
22 Mayıs 2026 20:16
Yazdığınız herşey benim bebeğimde de mevcut ve 3.5 aylık kızım. Bugün de ateşi çıktı ama 36.5 olmuyo düşmüyo 37 veya 37.5 de takıldı kaldı ama diş olduğunu sanmıyorum bilen varsa ben de yorum ve deneyimlerinize talibim
N
Nazlıcan ..
22 Mayıs 2026 20:17
Aslında tam başlama zamanı dişin bizim öyle olmuştu çünkü 3. Ayda başlamıştı salya kaşıntı ama şükür biz zor geçirmedik ateş felan olmadı sadece bı tüp jel kullandım şuan onuda kullanmıyorum artık bu ara üsten gelicek aşırı salya artışı geceleri huzursuzluk özellikle gece sürekli emme isteği Osman hoca dişin geceleri daha fazla ağrı yaptığını söylemişti salgılanan hormon yüzünden

Göktenur B.
22 Mayıs 2026 20:20
Çok şükür sevindim güzel atlatmanıza darısı bize:) çok geçmiş olsun Allah şifa versin
E
Elanur Ü.
22 Mayıs 2026 20:21
Diş çıkarma sürecinin hafif belirtilerini yaşıyor gibi. Asıl bomba damak yarılana kadar yaşanacak senaryoda 😀 Tetagil diş granülü kullanabilirsiniz ve bir mendili ıslatıp dolapta 5 dakika falan bektelin eline verin biraz rahatlatır bebişinizi ❤️
E
Elif K.
Premium Üye
22 Mayıs 2026 20:30
Ateşi çok yüksek değil aslında normal seyrinde bence… gaz konusuna gelince evet gerçekten de yetişkinler gibi çıkarıyorlar. Benimki de sessiz reflüydü yani kusmuyordu ama yemek borusunda ses geliyordu. Yukarıda hanımefendinin dediği gibi diş çıkarma süreci başlamış olabilir zaten bu aylarda başlıyormuş. hiçbir diş belirtisi olmuyor ancak ellerini isiriyor ve bol salya seninki de böyleyse belki de süreç başlamıştır
N
Nazlıcan ..
23 Mayıs 2026 00:43
Diş çıkarma sürecinin hafif belirtilerini yaşıyor gibi. Asıl bomba damak yarılana kadar yaşanacak senaryoda 😀 Tetagil diş granülü kullanabilirsiniz ve bir mendili ıslatıp dolapta 5 dakika falan bektelin eline verin biraz rahatlatır bebişinizi ❤️
N
Nazlıcan ..
23 Mayıs 2026 00:43
Çok erken ama umarım olaysız dağılırız bu diş serüveninde
E
Elanur Ü.
23 Mayıs 2026 02:06
Rica ederim 😍
Yükleniyor...