31 Haftalık Henüz Babıldama Yok
80 görüntüleme
B
Büşra n.
6 Ağustos 2025 11:28
Merhabalar oğlum 31 haftalık ses çıkarıyor ama henüz bababa dadada mamama gibi babıldaması yok konuşuyorum sürekli kitap okuyorum şarkı söylüyorum ama herhangi bir yol katedemedik ne yapmalıyım? Birde mesela evde kendim oyuncaksız oyun hazırlıyorum mesela çırpıcının içerisine ağız bezlerini koyup küçük kaslarını geliştirmek için aktivite hazırlıyorum çok ilgisini çekmiyor bir iki tane çekip bırakıyor bunlar dışında herşey normal göz teması gülümseme mesela heyecanlanma vs vs var bu iki durumu kafama çok takıyorum

İlsu O.
10 Ağustos 2025 01:53
Merhaba; acele etmeyin illa hemen o ay içerisinde yapacak diye bir şey yok, bebeğinizin biraz daha zamana ihtiyacı olabilir. Bol bol etkileşimli kitap okuyun. Sizin yüzünüzü görsün ellerinizle ve mimiklerinizle ifade edin, betimleyin hareketlerini çok büyük, çok küçük kullanın, sesinizle değişik oynayın size odaklanmasını sağlayın. Bol bol konuşun sonra bekleyin o da denesin eminim yapıyorsunuzdur ama biraz sabır gerekiyor kimi çocuk hemen ayında başlıyor kimi biraz geç. 3 aylık oğlum bazen çok güzel tepki veriyor aguluyor hatta uluyor ya da eh neh diyor bazende asla çıkarmıyor ağız hareketi oluyor ama ses gelmiyor. Pes etmeyin kitaba ve sohbete değişik ses çıkarmaya devam. Oyun konusundada açıkcası bebeğinizin ilgilisinin ne çekeceğini bulmalısınız her oyun ya da aktivite her bebeğe uygun değil, belki de oyuncaklı oyunları tercih etmelisiniz.
Bir de ekran maruziyeti dil gelişimi konusunda çok etkili, eğer televizyonunuz bütün gün açıksa ya da izleniyorsa işler biraz orada karışabiliyor, görmese bile duyması bile etkiliyor.. 🙏🏻
İçinize sinmeyen bir durum varsa doktorunuzla görüşün o sizi daha iyi yönlendirecektir.
Bir de ekran maruziyeti dil gelişimi konusunda çok etkili, eğer televizyonunuz bütün gün açıksa ya da izleniyorsa işler biraz orada karışabiliyor, görmese bile duyması bile etkiliyor.. 🙏🏻
İçinize sinmeyen bir durum varsa doktorunuzla görüşün o sizi daha iyi yönlendirecektir.