31 Aylik Erkek Bebek Dehb Dürtüsellik
147 görüntüleme
D
Damla Ç.
6 Haziran 2025 10:05
Oglum 31 aylik inanilmaz derecede hareketli. Algilari acik cok hizli konuştuğundan genellikle anlamiyoruz bile , cok yerle görüştük psikiyatrik dedi psikiyatri ricus yazdi ve Dozunuda artttirarak gidiyor ama bi degisimde yok oglum halâ daha deli dana gibi. Ilac verdigim icin cok vicdan azabi cekiyorum ancak su an onu sakinlestiremezsek seneye okulda ne yapacak veya ilkokulda ne yapacak bilmiyorum
F
Fatma Y.
6 Haziran 2025 11:20
Merhaba benim oğlum da 14 aylık bir sorun olduğunu nasıl ve ne zaman anladınız? Benimki de çok hareketli mama sandalyesinde bile en fazla 20 dk oturuyor günün tamamında ayakta hep bir şeyler yapmaya çalışıyor. Sürgülü şeylerle oynar dolap kapaklarını açıp kapatır. Göz teması kabalık ortamlar az ama evde felan gayet iyi beslenirken bakar altı değişirken bakar yemek yerken kitap okurken bizimle konuşurken bakar. 20 ye yakın anlamlı kelimesi var ama çok hareketli olması normal mi bilmiyorum

Osman G.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
9 Haziran 2025 03:26
Açıkçası durumunuzu çok daha ayrıntılı konuşarak gitmek lazım.  dikkat eksikliği ve hiperaktivite gibi bir tanı almışsa süreciniz tanı koyan doktorla beraber ilerletmek en doğrusu olacaktır. Tanı ile ilgili soru işareti varsa ikinci bir görüş almanizi tavsiye ederim.