30-40dk Lık Uykular

218 görüntüleme
F

Fatma Ç.

Premium Üye
13 Temmuz 2026 16:06
Merhabalar kızım 8 ay 13 günlük. Gündüz uykuları hep kısa 30-40dk sürüyor. Aslında uykusunu aldığı için uyanmıyor ama nedense kurulmuş gibi yarım saat sonra uyanıyor hep. Neredeyse yaşına girecek hala düzelmedi. Gündüz iki uyku yapıyor ama kısa olunca çok yoruluyor ve bu seferde gece uykusu çok bölünüyor. Büyüdükçe düzelir dediler ama yok birkaç gün 1 saatlik uykular yapıyor tekrar kısalıyor. Çok yoruldum artık hiçbir işimi yapamıyorum . Ne yapmalıyım , uyku döngülerini kendi kendine ne zaman bağlar nolur bir tavsiye verebilir misiniz?
Deniz T.

Deniz T.

Premium Üye
13 Temmuz 2026 16:26
Bende burada bekliyeyim 10 aylik ve neredeyse 15 dk uyku dinlenmiyor tekrardan uyutmak icin çabaladıgim da agliyor.
Hatice E.

Hatice E.

Premium Üye
13 Temmuz 2026 16:45
Merhaba, uykudan uyanma vakitlerini takip ediyorsanız örneğin tam 30 dk ise 25. Dk da uyku döngüsüne tekrar sokun benim bebeğimin 40 dk dan toplam 4 uyku yapıyor ancak o gün çok huysuzsa 2 uyku yaptıysa 3. Uykusunun 35. Dk sında 1,5 saate uzatmak için ( uzun uykusu o kadar )hafif pat pay yapıyorum veya biberonu veriyorum yada beşiğinin yanına uzanıyorum uyanınca görsün ki uykuya dalsın diye bebeğinizi en iyi siz tanırsınız tabi benim bebeğimde işe yarıyor 😊
F

Fatma Ç.

Premium Üye
13 Temmuz 2026 16:46
sağolun , denedim ama işe yaramıyor
Hatice E.

Hatice E.

Premium Üye
13 Temmuz 2026 16:46
Fatma Çetiner
sağolun , denedim ama işe yaramıyor
Üzdü...
Begüm A.

Begüm A.

13 Temmuz 2026 17:20
Benim kızımda hiç uyumayan bir bebekti 8,5 aydan sonra öğlen uykusu uzamaya başladı tabi arada sırada yine uyanıyor diş sancısı ,sıcaklama vs olunca ama öncesinde uyumuyordu yarım saat uyuyor sonra hiç uyumamış gibi uyanıyordu .Bu süreyi nasıl uzattık derseniz önceden üzerini kalın örtüyormuşum önce onu değiştirdim çorapsız uyutmaya başladım uyumadan önce biberon veriyorum sadece ek gıdaya geçtiği için ve uyku arasını 3 saate çıkarmaya çalıştım gündüz 3 uyku yapıyor sabah uyandığında 1 saatlik bir uyku öğlen uykusu 1,5 2 saatlik oluyor 1 e düştüğü de oluyor akşam 6 dan sonra uyutmak istemiyorum ancak bazen çok yorgun bakınca yarım saatlik 45 dk lık da öyle uyuyor . Gece 9 gibi uykuya yatıyor ses vs olursa uyanıyor bir kaç gündür süt de istemiyor uyanınca bizde sanırım büyüdükçe düzeldi .Umarım sizin de düzelir .Bwn kendi çapımda bunları uyguladım
F

Fatma Ç.

Premium Üye
13 Temmuz 2026 18:00
Teşekkür ederim Begüm hanım, kızım nerdeyse 2 aydır iki uyku arasında 3 saat uyanık kalıyor. Sadece sabah uyandıktan 2 saat sonra uykusu geliyor , esniyor sabahları 2, 2,5 saat uyanık kalabiliyor en fazla. Ve maalesef her uykusuna o kadar istekle gidiyor ki hemen uykuya dalıyor ama [30.dk](30.dk) da uyanıyor. 3 uyku yapsam da böyle 2 uyku yaptırsamda böyle. Havalar ısındığından beri çorapsız uyuyor zaten . 8.ayın sonuna doğru inşallah bizim de uykularımız uzar 🙏🏻
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir