3 Yaşta Risperdal Kullanımı Hakkında

71 görüntüleme
D

Dicle S.

27 Mart 2026 10:02
Merhaba arkadaşlar oğlum 3 yaşını 3 ay önce doldurdu. 2- 2.5 yaşından sonra inanılmaz bir hareketlilik ve artarak devam eden hırçınlığı başladı bu yaşlarda bu durumun normal olduğunu bildiğim için geçici bir dönem olarak düşünüp gelişim süreci olarak değerlendirdim ama son zamanlarda o kadar hırçınlaştı ki oyun bile oynayamiyorduk örnek vermek gerekirse coraplari eşlerinden ayırıp bulmasını istedim bulup bana veriyordu top yapıyordum oda potadan atıyordu bir çorabın tekini bulamadı bende yol göstermek için böyle karıştırırsan daha rahat bulursun dedim demez olsaydım bütün coraplari elleriyle ayaklarıyla dağıttı kendini yere attı cildirmis gibi ağlamaya başladı yada birşey istiyor veriyorum neden verdim diye ağlıyor geri yerine koyuyorum kendisi alsın diye bu seferde geri koydum diye ağlıyor her saatte bir sinir krizi geciriyordu artık baş edemiyordum akşam 8.30 da uyuduğunda eşimle birbirimize ne atlattık biz der gibi bakıyorduk ne keyfimiz kalmıştı ne hayat enerjimiz ayrıca biz bişey söyleriz duymuyormus kendi konuşmaya devam ederdi mesela bi kamyon gördü bu kasa bak bu kasa derken biri kaç yaşındasın diye sorduğunda hala bak bu kasa bunun adı kasa bu oyuncak demeye devam ederdi evet o kasa o oyuncak diyip tekrar yaşı sorulduğunda yine bu kasa kamyonun kasası boyle kum taşıyo falan derdi yani kendi ilgisini ceken şey dışında dışardan söylenen hiçbirşeyi duymuyormus gibi yapardı. Ve mesela muayeneye goturdugumde 5 dakikada 40 kere dokunurdu durduramazdim küçük bi masası var boyama yaparken bile oturup yapamazdı olduğu yerde ayakta hareket ederdi bi yandan boyar bi yandan masanın etrafında dolaşırdı cocuk atölyesine başlattım 30-36 ay cocuk grubuna katıldı ama tek ortama uyanmayan oglumdu kurumu birbirine katardi bir mont giydirmek bile benim için imkansizi başarmaya calisiyormusum gibi olurdu hatta 2 çocuklu bir anne peşpeşe olmasına rağmen ilk çocuğum böyle olsa ikinciyi yapmaya asla cesaret edemezdim dedi o kadar üzüldüm ki ve 3 sene boyunca ben oğlumu sevip öpüp sarılamadım iterdi kimse sarılsın dokunsun öpsün istemezdi sanki çok fazla baskı altında kalıyormuş gibi davranıyordu ve her gece uyanıp 1 saat ağlıyordu sakinlestiremiyorduk ne kadar yorulduğumu anlayamam cocuk psikologuna götürdüm doktor oğlum için dikkat eksikliği ve hiperaktivite olabileceğini ve hiçbirşey olmasa bile oğlumun sürekli beyninin alarm halinde olduğunu öpüp sarılmak istedigimizde daha fazla uyarana maruz kalamadigi için izin vermediğini söyledi ve risperdal diye bir ilaca başladı biz bu ilaçtan sonra oğlumda geceyle gündüz gibi fark gördük kendisi gelip sarılmak öpmek istiyordu oyunlarını çok güzel oynuyor daha uzun süre oynuyordu krizleri yönetilebilir olmuştu sanki beynindeki sürekli alarm hali tamamen bitmiş gibiydi ama bu kadar küçükken bu ilacı kullanmak ne kadar doğruydu bilmiyorum çünkü 3 yaşından sonra baslanabilen bir ilaçtı ve biz 3 olduğu gibi başlamış olduk ama hala aklımda soru işaretleri var ben mi abarttım ben mi dayanamadım ilaç onun beynini uyuşturuyor mu ilacı bıraktıktan sonra ne olacak gibi o kadar çok soru var ki içimi dökmek istedim biraz uzun oldu kusura bakmayın
G

Gül Y.

27 Mart 2026 10:24
Maalesef bilgim olmayan bir konu ilaç hakkında bişey diyemeyeceğim ama bence doktorunuza tekrar gidip aklınızdaki soruları sorun öncelikle sizin içinizin ve aklınızın rahat olması önemli. Bir de eğer imkanınız varsa bir spor dalına başlatmanızı öneririm 3 yaşında başlıyor eğitimleri hem enerjilerini hem de hırçınlıklarını atıyorlar. Spor uyku düzeni de sağlıyor belki düzenli sporla ilaç kullanmanıza gerek kalmaz
D

Dicle S.

27 Mart 2026 10:55

Gül Yıldız

Maalesef bilgim olmayan bir konu ilaç hakkında bişey diyemeyeceğim ama bence doktorunuza tekrar gidip aklınızdaki soruları sorun öncelikle sizin içinizin ve aklınızın rahat olması önemli. Bir de eğer imkanınız varsa bir spor dalına başlatmanızı öneririm 3 yaşında başlıyor eğitimleri hem enerjilerini hem de hırçınlıklarını atıyorlar. Spor uyku düzeni de sağlıyor belki düzenli sporla ilaç kullanmanıza gerek kalmaz

Spora başlatmak mantıklı aslında ama küçük bir şehirde yaşıyoruz burda öyle imkanlar yok malesef ama ben sabah babası akşam günde 2 kere parka çıkarıyoruz oyun evlerine götürüyoruz evde biz enerjisi atsın diye hareket ettirecek oyunlar oynuyoruz ama gün sonunda bütün gün oturmuş gibi bi enerjisi vardi bu ilaçtan sonra geçti herşey düzene girdi ama şimdide bırakınca ne olacak diye düşünüyorum inanın eski haliyle simdiki hali arasında dağlar kadar fark var sanki benim oğlum gitti yerine başka cocuk geldi
G

Gül Y.

27 Mart 2026 11:00

Dicle Sancaktar

Spora başlatmak mantıklı aslında ama küçük bir şehirde yaşıyoruz burda öyle imkanlar yok malesef ama ben sabah babası akşam günde 2 kere parka çıkarıyoruz oyun evlerine götürüyoruz evde biz enerjisi atsın diye hareket ettirecek oyunlar oynuyoruz ama gün sonunda bütün gün oturmuş gibi bi enerjisi vardi bu ilaçtan sonra geçti herşey düzene girdi ama şimdide bırakınca ne olacak diye düşünüyorum inanın eski haliyle simdiki hali arasında dağlar kadar fark var sanki benim oğlum gitti yerine başka cocuk geldi

Ben yine de bir araştırmanızı öneririm spor okulları çok gelişti artık özel devlet bir çok seçenek var küçük yerlerde de faaliyet gösteriyorlar yoksa spor bakanlığına cimere yazın talep edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir