3 Yaş Öğlen Uykusu Bırakma

99 görüntüleme
E

Ezgi K.

27 Temmuz 2026 10:44
Merhaba. 2,5 yaş civarı öğlen uykuya geçişin 1,5 saatleri bulması 30dk dahi uyusa gece uykusunun 10.30-11e kaymasından dolayı öğlen uyku bıraktık. 20.30da 5dkda uykuya geçiyor kendi başına rutinini başlatıyordu.

Yazlıkta daha fazla fiziksel aktiviteden dolayı gün içerisinde yoruluyor ve akşam üstü saatlerde huysuzlanma başlıyor. Anneanne faktörü de burada devreye girdi ve bu çocuk yazlıkta erkenden uyutulmaz hava daha tam kararmadı bile öğlen uyutacağım geç yatsın geç kalksın diyerek gizlice odaya alıp uyutmaya başladı. 1 haftadır 11den önce uykuya geçmiyor akşam. Uykuya geçişi 1 saatten fazla sürüyor. Evet huysuzluğu azaldı. Ama 11 de uyuyor sabah 8de uyanıyor. Öğlen uykusunu da bazen 2 saate kadar uzatıyor uyanamıyor. Bu benim hiç içime sinmiyor. Nasıl bir yol izlemeliyim. 9dan sonra uyuması hiç sağlıklı gelmiyor.
K

Kübra K.

27 Temmuz 2026 11:33
Oğlum 2.5 yaşında gece uykusundan uyandığında devamlı sallamami istiyo ve istediği olmadığında çığlık atarak agliyo nasıl bir yol izlemeliyim
Ş

Şehriban T.

27 Temmuz 2026 11:59
2 bucuk yasinda kiz cocugu bizde de bu problem vardi ne yapsam fayda vermemisti en son 3 gun boyunca ne kadar ciglik atsana sallanamadim kucagima aldim sarildim gezdirdim sakinlesmesi icin oyaladim durdum 4 gunde artik daha az uyanmaya basladi sonrasinda yavas yavas unuttu ve artık su icmek icin uyaniyor sadece
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir