3 Yaş Öfke Vurma Saldırma

177 görüntüleme
C

Cansu D.

2 Ağustos 2026 21:47
Öncelikle bir pedagog desteği istiyorum çünkü kendimi çok sıkışmış hissediyorum yazacaklarım biraz uzun olabilir kusura bakmayın oğlum yürümeye başladığından beri çok hareketli bir çocuk.Şimdi 3 yaşında ve aşırı hırslı saldırgan ve öfkeli. Eşimin ailesinin yanına geldik görümcemin 4 yaşında oğlu var. Oğlum Sürekli yüzüne saldırıyor vuruyor normal oyun oynarken bile gidip biranda çocuğa vuruyor. Tabi o da boş durmuyor fakat o %20 , oğlum % 80 daha saldırgan. 1 yıldır bu davranışlarıyla uğraşıyordum tam söndü derken biranda yaz tatili ile pik yaptı resmen. Ben okul öncesi öğretmeniyim her yolu denedim görmezden gelme sessiz kalma süreli ceza verme bağırma bazen aynalama yapıp tepki olarak bana yaptığının aynısını kendisine yapma her yolu denedim ama üstesinden gelemiyorum şunuda belirtmeliyim ki üç yıldır doğu görevindeyiz ne annelerimiz ne babalarımız hiçbir zaman ziyarete gelmedi en fazla senede bir defa geldiler 15 gün kalıp geri döndüler ben çocuğum eşi ve sadece Allah vardık sıfır destekle büyüttüm sıfır ekranla büyütmüştüm ta ki son altı aya kadar çünkü dil gelişimi çok ilerledi kendini ifade edişi çok ilerledi tuvalet alışkanlığı kazandırdık ve artık ekranla da tanışma zamanın geldiğini düşündüğümüz için son altı ayda verdik ne kadar verdiniz derseniz tatile geldiğimizden beri haddi hesabı kalmadı ama yalnızken en fazla günde 1 saat izliyordu bunu da yazmış olayım buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim artık kalbim sıkışıyor sol kolum uyuşuyor kendimi hiç iyi hissetmiyorum suçlu hissediyorum çaresiz hissediyorum yardımcı olabilecek biri olursa çok sevinirim teşekkür ederim
S

Saliha A. ..

Premium Üye
2 Ağustos 2026 21:56
Konu başlıklarına ulaşamıyorum sorunlar açılmıyor açılsa da boş sayfa çıkıyor boş yere ücretli abonelik kullanıyorum neden ? Mail attım kimse bakmadı doktor Osman beye de instagramdan yazdım yanıt yok kim bakıyor buraya ????
E

Elif A.

2 Ağustos 2026 21:56
Pedagog yada uzman değilim kendi deneyimimi yazayım belki işinize yarar öncelikle ekranı ne kadar aza indirirseniz o kadar iyi çünkü çocuklarda garip bir bağımlılık yapıyor ve bu onları hırçınlaştırıyor sonrası bizde işe yarayan önden konuşup bilgi vermek vurma olursa kime vurduysa ordan uzaklaştırılıcağını anlatmak asla vurmak bağırmak yüksek tepkiler yok sakince ordan uzaklaştırın vurulan kişiden özür diletmeye uğraşmayın çok ağlar çok bağırır sakin kalın istiyorsa sarılın bu onlara iyi geliyor kendilerini ifade edemiyorlar duygularını tanımıyorlar ve düzenleyemiyorlar sorun bu aslında duygularını anlatan kitaplar onlardan edinin bol bol okuyun birde vurmak için atıyorum evde öfkesini cansız yastık gibi bir şeye yönlendirir ama nu sürekli bir davranış değilde süreci yönetmek için kısa bir yardım şimdiden kolaylıklar diliyorum
S

Saliha A. ..

Premium Üye
2 Ağustos 2026 21:58
Mail adresim

[salihasoylu2502@gmail.com](salihasoylu2502@gmail.com)

Lütfen ilgili kişiler konu ile çözümü iletsin ya da uygulamayı siliyorum kullanamadıktan sonra neden ücret vereyim ?
F

Fatma S. ..

2 Ağustos 2026 22:23
'Oyunterapistimiz' instagram adresi yeni bir gönderi paylaşmış tamda vurma ile ilgili ona bir bakın isterseniz.
C

Cansu D.

3 Ağustos 2026 11:37
Elif Aydın
Pedagog yada uzman değilim kendi deneyimimi yazayım belki işinize yarar öncelikle ekranı ne kadar aza indirirseniz o kadar iyi çünkü çocuklarda garip bir bağımlılık yapıyor ve bu onları hırçınlaştırıyor sonrası bizde işe yarayan önden konuşup bilgi vermek vurma olursa kime vurduysa ordan uzaklaştırılıcağını anlatmak asla vurmak bağırmak yüksek tepkiler yok sakince ordan uzaklaştırın vurulan kişiden özür diletmeye uğraşmayın çok ağlar çok bağırır sakin kalın istiyorsa sarılın bu onlara iyi geliyor kendilerini ifade edemiyorlar duygularını tanımıyorlar ve düzenleyemiyorlar sorun bu aslında duygularını anlatan kitaplar onlardan edinin bol bol okuyun birde vurmak için atıyorum evde öfkesini cansız yastık gibi bir şeye yönlendirir ama nu sürekli bir davranış değilde süreci yönetmek için kısa bir yardım şimdiden kolaylıklar diliyorum
Çoook teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için elimden geleni yapıyorum fakat zorlanıyorum sanki çıkmaz yola girdim gibi hissediyorum bilgilerinizi dikkate alacağım 🌺
E

Elif A.

3 Ağustos 2026 11:40
Cansu Doğan
Çoook teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için elimden geleni yapıyorum fakat zorlanıyorum sanki çıkmaz yola girdim gibi hissediyorum bilgilerinizi dikkate alacağım 🌺
Eminim yapıyorsunuzdur bazen ne yapmasanız olmaz zamanla geçer kendinizi yıpratmayın bir inşa etmek kolay değil hele ki yalnız başına bu onun ileride zorba olacağını anlamınada gelmez bazen olur bunu kendinize ve begeğinize sık sık söyleyin bazen olur öyle
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir