3 Yaş Çocuk Gelişimi Zeki mi Üstün Zekalı mı
121 görüntüleme
H
Hasret N. D. ..
17 Aralık 2025 19:02
Merhaba çocuğum 3 yaşına girecek. 1 yaşında anne baba hala gibi tek kelimelerle konuşmaya başladı. 1.5 yaşında iki kelimelik cümleler kurdu. 2 yaşında konuşmasıyt iyice ilerledi ve renkleri ve sayıları ogrendi. Okuduğumuz hikaye kitaplarını ezberlemiş birkaç tanesini sayfalarına uygun şekilde okur gibi ezberinden söylüyor suan hafızası çok kuvvetli gittiği yerleri hemen taniyor. Üstün zekalı olabilir mi diye doktora gittik. Çocuk doktoru çocuk gelişimciye yönlendirdi. Çocuğum hastaneden korktugu için çocuk gelişimci sadece hastane korkusuna odaklandı. Sonuç alamadıkNe yapmam gerekir
S
Seyma S.
17 Aralık 2025 19:05
İq testi yaptirin eger ustun zekali ise ozel egitim almasini sagliyorlar diye biliyorum cocuk psikiyatriyle gorusebilirsiniz
İ
İ. D.
17 Aralık 2025 19:49
Benim de büyük oğlum aynı süreçlerde idi ama aklıma gelmedi üstün zekalı mı diye şuan 3.5 yaşında İngilizce kelime merakı arttı baya kelime biliyor bilemedim şimdi ?ayrıca 6 aylık emekledi 9 ayda yürüdü bende mi yaptırsam.

Ayşe N. C.
17 Aralık 2025 19:50
Benim kızım da öyle ne verirseniz onu alırsınız maşallah🧿
H
Hasret N. D. ..
17 Aralık 2025 20:40
Çocuk psikiyatri mi yapacak testi aceba bu konuda bilginiz var mi? Çocuğumu ekransiz büyüttük hep ilgi etkinlik vs aceba onun karşılığını mı alıyoruz yoksa gerçekten üstün zekalı mı emin olamıyorum
C
Cansu A.
18 Aralık 2025 11:13
Çocuğunuzun gelişiminin gayet iyi, öndeoldu belli ama yanlış anlamayın ustun zeka çok farklı birsey. Emeklerinizin karşılığını almışsınız ne güzel, desteklemeye devam edin yapabileceğinizen iyi şey bu. Benim kizim da 17 aylık, 2 kelimelik cumle kuruyor, soru soruyor, kitap anlatıyor vs vs ama ben daha fazla destek olmaya kafa yoruyorum. Zeki olsun üstün zekalı olmasından daha iyi emin olun :)
B
Büşra İ. S. ..
18 Aralık 2025 11:26
Çocuk gelişimi uzmanı olarak şunu söyleyebilirim ki zeka testi Türkiye de4 yaşından önce yapılmıyor. Çocuk psikiyatri hekimi tarafından yönlendirme yapılıyor. Anlattığınız durum dil gelişiminde bebeğinizin çok güzel ilerleme sağladığı. Ancak üstün bir bebekte birden çok gelişim alanında yaşıtlardan üstün performans sergilemesidir. Yani sizin anlattığınızdan çok farklıdır. Bol oyunlu bol sarılmalı bol sevgi ile dolu günler dilerim.
H
Hasret N. D. ..
18 Aralık 2025 13:20
Bende okul öncesi öğretmeniyim ve gördüğüm yaş gruplarıyla kıyaslayınca önde olduğunu görüyorum tabiki haklısınız zeki olsun üstün zekalı olmasını istemem çünkü küçük yerde yaşıyoruz uygun egitimi alması çok zor olur. Bu gibi durumlar yaşayan çocuklar anneler var mı merak ettim katkılarınızdan dolayı çok teşekkürler