3 Gün Oldu Hala Kaka Yapmadı
116 görüntüleme
E
Elif C. K.
27 Haziran 2025 18:11
Merhaba. 2 ay 6 günlük oğlum var. Doğduğundan beri günde 2-3 kez kaka yapardı. Son 2 haftadır kaka sıklığı azalmaya başladı. Doktorumuz günde 1 çk zeytinyağı verebileceğimi söyledi. İlk verdiğimde işe yaramıştı ama şimdi işe yaramıyor. Huysuz değil. Mutsuz değil. Ayaklarını karnına çekmiyor. Alttan gazını çok rahat çıkarıyor. Masajla destekliyorum. Probiyotik başlattı doktorumuz ama fitil de kullanabileceğimizi söyledi. Kaka yapamadığı için huzursuz olmayan bebeğe fitil vermek içime sinmiyor. Başına gelen var mı?
E
Elif C. K.
27 Haziran 2025 18:58
Bilgisi olan yok mu? Ne yapabilirim
G
Gülşen T. ..
27 Haziran 2025 19:04
Valla benim oğlumda iki üç gün yapmamıştı o zamanlar gittiğimiz doktor sadece anne sütü alıyorsa ve Bebek de huzursuzluk sancı yoksa bişey yapmama gerek olmadığını söylemişti
E
Elif C. K.
27 Haziran 2025 19:07
4.gün de yapmazsa fitil verelim dedi doktor. Bugün evet huzursuzdu ama bence verem aşısı yüzünden mutsuzdu. Gazla ilgili bir belirtisi yoktu çünkü. Anne sütü alıyor sadece. Kilo olarak da biraz minik bir bebek. Alt sınırda ilerliyoruz doğum sonrası çok kilo verdik hala tam toparlanamadık. Acaba kilo alımı için sindirim sistemi mi yavaşlıyor diye saçma düşüncelere de girmedim değil
A
Ayşe E.
27 Haziran 2025 19:10
Bebeklerin kaka yapma düzenlerinde değişiklikler olması normal, gittikçe bağırsakları gelişiyor. Bir sağlık problemi olmadan 10 günde bir kaka yapan bebekler bile var. Fitil kullanımı da çok tavsiye edilen bir şey değil, sürekli kullanımda bağırsakları tembelleştirebilir. Bebeğin huzursuzluğu vs yoksa kendi haline bırakmanızda fayda var :)
G
Gülşen T. ..
27 Haziran 2025 19:11
Ya havalar da inanılmaz sıcak bence bizim bile su içmeye dikkat etmemiz lazım bebeklerimiz de sıcaktan huzursuz oluyorlar. Valla tek anne sütü alan bebeklerde 1 hafta bile yapmaya bilir demişti doktor ama tabi ben de 4. Gün zeytinyağına kulak çöpünü degdirip poposunu uyarmistim o ise yaramıştı baya bi
E
Elif C. K.
27 Haziran 2025 19:13
Evet ben de fitil kullanımından çekiniyorum alışkanlık yapar mı acaba diye. Olmazsa Gülşen Hanımın dediği gibi ufak bir uyarı yapayım poposuna zeytinyağı ile. İç kısıma kadar çubuğu ilerletmiyoruz değil mi sadede dış kısmına ve belki bir minik iç kısmına sürüyoruz
G
Gülşen T. ..
27 Haziran 2025 19:15
Benim minicik uyarmamla baya bı içini bosaltmisti oğlum ama ona da alismasin zor durumda kalmadıkça uygulamak doğru olmaz ama bir iki kereden de bişey olmaz diye düşünüyorum tabi en iyisini yine doktorlar bilir de :)
G
Gülşen T. ..
27 Haziran 2025 19:17
Kulak çubuğunu zeytin yagina iyice bulayın sonra popunun hemen üstünden çok içine sokmadan yavaş yavaş masaj yapar gibi ucundan hareket ettirin zaten eğer varsa ıkınacaktır
E
Elif C. K.
27 Haziran 2025 20:41
Teşekkür ederim. Birkaç gün daha bekleyeceğim şu probiyotik bakalım nasıl bir etki edecek diye. Eğer huzursuzluğu artarsa ve 5 günü geçerse deneyeyim dediğiniz şekilde 🙏🏻
G
Gülşen T. ..
27 Haziran 2025 21:24
İnşallah bol kakali günler olur, evlatlarımızın canın sağlığı olsun yeter🥰
C
Cansu A. A.
30 Haziran 2025 18:00
Merhaba benim oğlum da 3 ay 5 günlük, yalnızca anne sütü ile besleniyor. Normalde günde 2-3 kaka yapardı, 6 gün boyunca yapmadı. Doktor günde bir kaç kez yapabileceği gibi on güne kadar yapmamasının da normal olduğunu belirtti- herhangi bir huzursuzluk, ağlama, ateş vs bir problemi yoksa. Probiyotik, zyağ vs hiç bişey kullanmadım, 6.gün ensesine kadar yaptı 🤭